20 bin lira nafaka mı? Yok artık!

Bir adamla ilişkiniz var. Bir gün adam sizden ayrıldı, hamile olduğunuzu söylediniz yine de tınmadı. Hatta bir başkası ile ilişki yaşamaya bile başladı. Ne yaparsınız?

Ruhsal olarak bu durumu kabullenmek çok zor tamam, ama bir de işin ‘Benim bedenim benim kararım’ boyutu yok mu?

Karar verdiniz, o bebeği doğurdunuz.

Tuncay Şanlı’nın eski sevgilisi ve çocuğunun annesi Melis Sayım, ‘Bebeğimize bakmıyor’ gerekçesiyle Şanlı’dan aylık 20 bin liralık nafaka talebinde bulunmuş. İki aylık bebeği anne sütüyle beslemenin dışında her gün süt banyosu yaptırsanız bile 20 bin lira değil karşılığı…

Sebepsiz Zenginleşme

Pek tabii, bebeğin temel giderlerinin karşılanması babanın hem insanı görevi hem de hukuksal zorunluluğu.

‘Maddi durumu yerinde olan baba’ görevlerini yerine getirmiyorsa; örneğin, bebeğin temel ihtiyaçlarını, sağlık sigortasını, bakıcı parasını vs. ödemiyorsa evet, o zaman açarsınız dava.

Hatta illa ‘baba’dan bir talebiniz varsa kendi adınıza da nafaka talebinde bulursunuz ki keşke bebek için değil kendiniz için isteseydiniz o nafakayı… Çünkü el kadar bebeğe 20 bin lira talep ederseniz, bunun adı hukuk boyutunda ‘sebepsiz zenginleşmeye niyet’, insani tarafında da ‘yok artık!’ olur.

Kenan Doğulu Protokolle Arayı Açtı

Kenan Doğulu son albümü ‘Vay Be’ ile verdiği ilk İstanbul konserinde ortalığı yıktı geçti. Binlerce kişi bir ağızdan Doğulu’nun şarkılarını söylerken sanatçı, yepyeni bir uygulamaya da öncülük etti.

Bilenler bilir, Harbiye Açıkhava’nın ön kısmı üç ya da dört sıra protokol olur. Davetliler konserleri buradan izler. Açıkhava’nın en havalı görünen ama aslında en rahatsız yeri de burasıdır çünkü o kadar sıkışık olur ki, bırak dans etmeyi, alkış tutmayı, çoğu zaman ayağını koyacak yer bulamazsın.

Kenan Doğulu, Tarkan, Sıla gibi büyük isimlerde de müthiş bir davetli krizi yaşanır çünkü tanıdık-tanımadık herkes illa o protokolde oturmak ister, araya aracılar koyar, sahne arkasında ‘200 kişilik yere 500 kişiyi nasıl oturtalım’ krizi çıkar.

Sonra o protokolde, kimi yer yokluğundan kimi de kendini kasmaktan put gibi durur. Sahnedeki sanatçı için en moral bozucu durum bu. Tam karşında, kollarını bağlamış sana bakan kıpırtısız insanlar…

Bu Da Kenan Farkı

İşte Kenan Doğulu dün gece verdiği konserde bu geleneği yıktı. Protokolle sahne arasındaki boş alanı izleyiciyle doldurdu. Berfin Erdoğan, ünlü yönetmen Ketche gibi isimler burada, ayakta, Doğulu’yla birlikte konser boyunca dans etti.

Türkiye’de bir konserde ilk kez uygulanan kinetik ışık ve lazer şovundan tutun da Doğulu’nun Merve Kırşan tarafından tasarlanan ve Tuba Albustan tarafından el işlemesiyle yapılan ceketlerine kadar her şeyin en ince ayrıntısına kadar planlandığı konser bittiğinde kendimi The O2 Arena’da gibi hissediyordum.

Konserden Notlar

- Doğulu üçüncü şarkıdan sonra “Sandalyelerinizin altına bakın 50 kişi için imzalı CD bıraktım” dedi, ortalık karıştı.

- WWF (Dünyayı Doğayı Koruma Vakfı) elçileri de konserdeydi. Doğulu sahnedeyken, WWF Türkiye işbirliğiyle gösterilen filmlerde dengesi bozulan doğaya ve tek kullanımlık plastiklerin dünyamıza verdiği zarara dikkat çekildi. Konserin son şarkısı ‘Issız Ada’da WWF Türkiye’nin maskotu panda sahneye çıkarak Doğulu’ya desteği için teşekkür etti.

- Kenan Doğulu ve Ozan Doğulu sahnede sık sık paslaştı, sarılıp öpüştü. Aralarındaki uyum, ‘Keşke tüm kardeşler böyle’ olsa dedirtecek türdendi.

- ‘Sen konsere kitaplar çocuklara’ kampanyası çerçevesinde konsere gelen ve en çok kitap bağışlayan 5 hayranını hem kuliste hem de sahne önünde misafir eden Doğulu, kitap okumanın önemine vurgu yaptı.

-Konserden sonra kuliste after party düzenlendi. Kenan Doğulu eşi Beren Saat ve dostları geç saatlere kadar eğlendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR