İşte bu cümle birkaç gündür sosyal medyada en çok konuşulan konu oldu. Neden? Çünkü belli ki yeni evlenmiş genç hanım bir ucuz market zincirinden yaptığı mutfak alışverişini masanın üzerine yığıp çektiği videoda, “Kızlar evlenin. Koca parası yemek çok keyifli, çok, inanılmaz keyifli” sözleriyle kahkaha atıyordu.


Pek çok kişi durumu ti’ye alırken aklı başında olanlar, “Kızlar işte böyle olmamak için eğitim görün. Bir mesleğinizin olması ve hiç kimseye muhtaç olmamak inanılmaz keyifli” diye yanıt veriyordu.


Kocayı sağılacak bir inek gibi görmenin dayanılmaz sığlığı…


Dün ise sosyal medyanın gündemi Şeyma Subaşı’nın eski eşi Acun Ilıcalı’ya canlı yayında attığı telefon mesajıyla Mimami’deki otelin parasını istemesiydi…


Aradaki 7 farkı siz bulun diyeceğim ama bence fark yok.

Çok üretiyor az tüketiyoruz

Ayvalık’ta zeytin hasadı başladı. 140 yıllık zeytinyağı üreticisi Komili ile 22. Geleneksel Hasat Etkinliği’ne katılmak için Ayvalık’a gittik.

Gazetecilerle birlikte yapılan bu hasadın amacı zeytin ve zeytinyağının önemine, sağlığa etkisine, en önemlisi de ülke ekonomisine katkısına dikkat çekmekti. Komili’nin Türkiye Gıda Direktörü Erman Erol zeytin ağacı sayısı bakımından dünyada ikinci sıraya geldiğimizi gururla anlattı.


Zeytinyağı üretiminde İspanya’nın altında, Portekiz’in üzerinde ve ilk sıralardayız ama iş tüketime gelince çuvallıyoruz. Çünkü Avrupa’da kişi başı zeytinyağı tüketimi ortalama 15 litreyken ülkemizde bu rakam neredeyse 2 litre seviyelerinde. Erol, ülkemizde zeytinyağı kültürünün yaygınlaşması için yaptıkları çalışmaların da altını çizdi ancak bana sorarsanız mevzu sadece kültür eksikliği değil. Biraz da maddi imkansızlardan dolayı insanlar kaliteli zeytinyağı kullanamıyor.

Erol’u bulmuşken, Tarım bakanlığının kısa süre önce açıkladığı hileli ürünler listesini de sordum. Bilenler biliyor, listede en çok hile yapılan ürün zeytinyağıydı. Erol uyardı: "Açık zeytinyağı kullanmaktan kaçının. İnsanlar açık zeytinyağının doğal olduğunu düşünüyor ama işin aslı öyle değil. Açık zeytinyağları, üretim sürecindeki kontrol eksikliklerinden dolayı tüketici sağlığı için risk taşıyor. Gıda üretim belgesi olmayan tesislerden alınan ürünlere güvenmeyin; içinde her şey olabiliyor. Tüketici mutlaka kalite kontrolden geçirilmiş, güvenilir ambalajlı, markalı ürünleri tercih etmeli.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR