90’ların sonunda dünyada Buddha Bar fırtınası eserken markanın müzik albümleri de dünya listelerine zirveden giriyordu.


O yıllarda Buddha Bar’ın İstanbul’a gelmesi çok konuşuldu ama sonra konu kapandı. Ta ki geçen haftaya kadar. Geçen hafta, Buddha Bar ekibi tam kadro Türkiye’deydi. Ancak İstanbul yerine Bodrum’da.


Buddha Bar, Mikonos, Santorini, Abu Dabi, Maldivler gibi dünya turizminin merkezlerindeki beach konseptiyle Bodrum Caressa Resort’te kapılarını açtı.

Açılış için verilen büyük parti öncesi Buddha Bar konseptin yaratıcısı ve kurucusu Tarja Visan ile de tanıştık. Buddha Bar-Beach için Bodrum’un en iyi lokasyonlardan biri olduğunu ve turistlerin de büyük ilgisini çekeceğini söyledi.


Caresse Bodrum’un yatırımcıları Volkan-Hakan Büyükhanlı kardeşler de bu işbirliğinden hem çok mutlu hem de çok umutlu.

Buddha Bar-Beach Bodrum dünya standartlarındaki yemekleri ve kokteyllerinin yanı sıra bembeyaz kumların üzerindeki partileri ile de bu yazın yıldızı olacak gibi.


Geç olsun güç olmasın. Hoş geldin Buddha Bar-Beach.

BUNLAR DA VAR

Hazır beach’leri yazmışken farklı zevklere hitap edecek birkaçının daha adını vereyim:

-Moon Beach/ Yalıkavak-Tilkicik

Buranın hayranıyım. Otel misafirlerinin yanı sıra dışarıdan da müşteri alıyor. Gelenler aşağı yukarı hep birbirini tanıyan kişiler. Etrafta bir aile havası var. Deniz güzel, müzikler güzel, yemekler güzel, servis güzel daha ne olsun. Üstelik de hayvan dostu.

-Escape Beach/Gündoğan

Cape Bodrum Beach Resort bu sene plajını Escape Beach & Lounge adıyla açtı. Otelin plajı da sonsuzluk havuzu da rüya gibi. Yemekleri ve kokteylleri de çok iddialı. Güneşlenme alanlarında gün boyu chillout, lounge ve etnik müzikler çalıyor. İsteyen dinlensin, isteyen eğlensin.

-Dalga Beach/Ortakent

Çocuklu aileler için ideal. Bir de benim gibi kahve düşkünleri için. Kahve mönüsünde çeşit bol ve baristası şahane iş çıkarıyor. Şezlong yerine koltuklarda güneşlenmeyi tercih ederseniz rezervasyonsuz gitmeyin.

BENİM RESTORANLARIM

Her yaz başı kitleler akın etmeden Bodrum’a gider birkaç hafta kalırım. Lezzetinden, ortamından keyif alacağım ve pek tabii kazıklanmayacağım restoranlara gider, yeni yerler keşfeder, özellikle de yaz-kış Bodrum’da yaşayan arkadaşlarımın tavsiyelerini dikkate alarak gezerim. Sonra da kendi listemi oluştururum. İşte bu yaz için favori restoran listem, belki siz de faydalanırsınız…

-Eski Yer: Yalıkavak’ta gün batımı izlemek için en iyi balıkçılardan biri. Yıllardır kalitesini, lezzetini ve çizgisini hiç bozmadı.

-Karafaki: Gümüşlük’te “Yok artık!” dedirten hesapların geldiği restoranlar bir yana benim favorim Karafaki. Lezzet 10 numara. Servis de öyle. Gün batımı kaçmaz.

-Boliss: Bu sene keşfettim. Kumbahçe’de. Deniz mahsullerinin yanı sıra et yemekleri de servis ediliyor. Ayaklarınız kumda, masanız denizin tam kenarında ve karşınızda da Bodrum Kalesi manzarası istiyorsanız tam aradığınız yer.

-Büber: E Bodrum’dayız diye hep balık mı yiyeceğiz? Tabii ki hayır. Orijinal Edirne tava ciğercisi. Bitez’de. Restoran salaş, mutfak lezzetli.

-Çökertme: Geçen yıl keşfetmiştim bu yıl da gittim. Bitez’de bahçe içinde. İster sabah çocuk çocuk kahvaltıya gidin ister akşam yemeğine. Mutfağında ne ararsanız var.

-Bozukbağ Kahvaltıcısı: Jüpiter Group’un bu seneki sürprizi. Türkbükü yolu üzerinde devasa bir bahçe içinde. Mekanın her yeri neredeyse instagram için tasarlanmış. İçinde geyikler, tavuskuşları filan geziyor. Kahvaltısı da akşama kadar bir daha sizi acıktırmayacak cinsten.

GALERİDE BİR GÜN

Ünlü ressam ve akademisyen Ayla Eriş daha 17 yaşında kurduğu hayali gerçekleştirdi. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü’ne girerken jüri üyelerine “Eğer bu okulu kazanır ve bitirirsem Bodrum’da güzel sanatlar fakültesi kuracağım” diyen Eriş, hedefine ulaştı ve Muğla Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesini kurdu.


96 yılından bu yana eşiyle birlikte Bodrum’da yaşayan Eriş buradaki pek çok galerinin açılmasına da öncülük etti.

Çok şanslıyım ki sergisini gezerken kendisiyle de tanışabildim. Hatta elime fırça verip bir şeyler çizmemi istedi. Heyecandan çöp adam yapmış olabilirim.


Eriş’in 1969’dan bu yana yaptığı resimlerin bir kısmını sergilediği Divan Bodrum Taşev yaz boyunca açık, giriş ücretsiz. Belki siz de kendisiyle tanışır onun tuvaline dokunabilme mutluluğuna erişirsiniz.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR