Hiç bilmiyordum, bir arkadaşım dedi ki: "Gençler kitap okumuyor diyoruz ama gençler hem yazıyor, hem okuyor." Meğer internette Wattpad adlı bir uygulama varmış. Gençler -ki yaş ortalamaları 17- burada romanlarını yazıyor hatta romanı yazarken o karakteri kimin canlandıracağının kararını da veriyorlar. Mesela ‘Hatanın Bedeli' isimli internet kitabının üzerinde oyuncu olarak Burak Özçivit; ‘Kahveli Çikolatam' isimli kitabın üzerinde ise Barbara Palvin, ismiyle VE fotoğrafıyla yer alıyor. Kitabı okurken karakteri hayal etmiyorsun, karakterin kim olduğunu biliyorsun... İşte bu onlarca kitaptan biri, geçen yıl sanal ortamdan çıkıp gerçek dünyada kendine yer buldu.




3 hitap bir film




Büşra Küçük'ün yazdığı ‘Kötü Çocuk', Wattpad'den alınıp basılan ilk kitap oldu. Üstelik, her biri 500'er sayfadan oluşan üç kitap, haftalarca ‘çok satanlar' raflarında kaldı. Kitaplarını yazmaya başladığında 19 yaşında olan Büşra Küçük şimdi 22 yaşında ve çok yakında romanını sinemada da izleyecek... Bu alanda gençlerin ilgisini fark eden TAFF Pictures ‘Kötü Çocuk'u film yaptı. Başrollerini Tolga Sarıtaş ile Afra Saraçoğlu'nun paylaştığı, yeni neslin yeni edebiyatanın ilk sinema uyarlamasını 20 Ocak'ta izleyeceğiz. Eğer filmin gişesi de kitabın okunurluluğu kadar yüksek olursa sinemaya da yeni bir tarz gelecek demektir.




Bir diyet hikâyesi...




Geçen hafta Yeşim Salkım'ın elinde bir kitap gördüm. Adı ‘Aşkım Diyetteyim'. Yeşim Salkım kitabın yazarı Yonca Sevim'i kendi TV programına davet etmiş. Kitabı da çok beğenmiş. "Mutlaka oku" dedi bana.




Ne biri benim kitabımı istesin ne de ben bir başkasının kitabını alayım ama konu diyet olunca tutamadım kendimi, istedim kitabı. İyi de ettim, şu karda kışta evde bir çırpıda okuyup bitirdim. Kilolarıyla pek de derdi yokmuş gibi duran Yağmur'un âşık olduğu adam tarafından aldatılması ile başlıyor roman. Karakterin hikâyesini okurken aslında kendi yemek yeme alışkanlığı ile ilgili de pek çok gerçekle yüzleşiyor okuyucu.




Yanlış üzerine yanlış




Kilo vermek için her şeyi deneyip, hep o meşhur pazartesileri bekleyip, eş dost arkadaş tavsiyeleriyle zararlı ilaçlarla tanışıp, internette bulduğu 3 günde 3 kilo verdirdiği iddia ediyen abuk sabuk diyetleri deneyip, metabolizmasını ve bedenini mahveden Yağmur'un karşısına ‘Diyetisyen Yonca' çıkıyor. ‘Türkiye'nin ilk diyet romanı'nın yazarı, beslenme uzmanı ve diyetisyen. Yrd. Doç. Dr Yonca Sevim. Sevim, doğru bildiğimiz yanlışları, diyetteki ruhsal travmaları sevimli sevimli anlatmış romanında. Hem gülümsetiyor, hem empati yaptırıyor hem de yanlışı ve doğruyu bir daha aklınızdan hiç çıkmamacasına öğretiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR