Sosyal medyadan sevgili bulma hadisesi o kadar artmaya başladı ki, mekânda karşılaşıp yüz yüze tanışma olayı çok yakında tarih olacak galiba. Gece kulüplerinde bu gece kimi devirebilirim diye etrafa bakan çapkın gözler artık Tinder'da takılıyor mesela. Bu uygulama sayesinde beğendiği kadına/adama nokta atışıyla ulaşabilen taraflar, hiç uzatmadan mekân içinde buluşarak tanışmaya başlıyorlar. Aynı mekânda değilseniz de yazışmaya başlıyorsunuz. E tanışma bu kadar kolay olunca, yazışma da başka türlü oluyor tabii. Önceki akşam bu konulara meraklı bir arkadaşımın yazışmalarını gördüm ve sürekli yenilenen ilişki sisteminin geldiği noktaya bir kez daha şaşırdım. Artık konuşmaya bile gerek kalmamış, sadece emoji ikonları ile akıp giden bir muhabbet var. Arkadaşım yeni tanıştığı kıza gülümseyen surat ikonuyla merhaba dedikten sonra şarap ve cupcake ikonları gönderip bir buluşma talep etmiş. Kız gözlerini kapatan maymun emojisi ile istemediğini belirtmiş ama benim çapkın arkadaşım durmamış tabii ve "Yüzelim o zaman" dercesine yüzücü ikonunu göndermiş. O da olmamış el ele tutuşan çift ikonu yollamış ve işin sonunda çok eğlenen kız emoji ikonlarıyla telefon numarasını yazmış. Eğlenceli yazışmayı bana gösteren arkadaşım sonuna da ekledi, "Bu şekilde dillerini bilmediğim Rus ya da Çinli bir kadınla bile rahat rahat konuşabiliyorum." Dil bilmediği için ilerleyemeyen varsa aranızda diye yazayım dedim.




Sosyal medyada kafayı yiyenler




- ASLANIM Sıla teröre tepkisini kendine yakışır bir şekilde verdi ve "Bu cinayetlere ortak olmak istemiyorum" diye başlayan cümlesiyle açık ve net bir şekilde hepimizin canından bezdiği, duyduğu zaman tırnaklarını eline geçirdiği ölümlere tepkisini koydu. En nihayetinde fikrini söyledi Sıla, hoşuna gitsin ya da gitmesin. Herkesin aynı şeyleri düşünmesini, aynı tepkileri vermesini beklemek sadece bizim topluma özgü bir durum sanıyorum. Fikirleri yüzünden terörist ilan edilmek de!




- KIVANÇ Tatlıtuğ uzun süredir hiçbir icraatını paylaşmadığı Instagram'a Başak Dizer ile çekilmiş bir fotoğrafını koyunca ahali çıldırmış. Biraz eğleneyim diye fotoğrafın altında yazanları okudum da, sanki Kıvanç tapulu mallarıymış havasında ne yorumlar parçalamış insanlar ne yorumlar! Kafayı kırmışlar mı desem, çizmişler mi desem bilemiyorum. Halk olarak yaşadığımız her stresi Instagram'dan ya da Twitter'dan birilerine yürüyerek çıkarmaya başladık galiba. Her harekete bir şey söyleme ihtiyacı hissediyoruz, bizi ilgilendirsin ya da ilgilendirmesin.




- 16 Ağustos'ta Madonna'nın doğum günü nedeniyle bir Madonna fotoğraf paylaştım, yemediğim laf kalmadı. "Sen kendini ünlü mü zannediyorsun da Madonna'nın doğum gününü kutluyorsun" diyenler çoğunluktaydı mesela. Halk arasında "Ünlü birinin doğum gününü kutlamak için ünlü olmak gerekir" diye bir anlayış var herhalde. Yıllardır hayranlık beslediğim bir sanatçının doğum gününü kutlamama bile karışabileceklerini zanneden insanların derdi ne acaba?




Rüzgâr aşkına




HAFTA sonu Alaçatı'da dünyanın dört bir yanından gelen sörf meraklılarından oluşan heyecanlı bir kalabalık vardı. Pegasus Havayolları'nın sponsorluğunda yapılan PWA Dünya Kupası'nı kadınlarda Sarah-Ouita Offringa, erkeklerde ise Pierre Mortefon kazandı. Kürsüye çıkanlar arasında üçüncülük kupasını kaldıranın Çağla Kubat olması bizim için sevindiriciydi tabii. Morhipo adına yarışan Bora Kozanoğlu bu sene dereceye giremedi. Toplamda 55 bin Euro para ödülünün dağıtıldığını duyan seyircilerden bir anda sürfe ilgi duyanların sayısında artış olmuştur herhalde.









İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR