Beren Saat doğum gününde yaptığı sosyal medya paylaşımıyla, Kenan Doğulu ile arasında bir sorun varmış izlenimi verdi. Millet "Ne oluyor?" diye konuşurken, bu kez de Doğulu ile olan bir fotoğrafını tutup diğerlerini sosyal medyadan sildi.


Gözler tamamen çiftin üzerindeyken Kenan Doğulu Wolkswagen Arena’da 360 derece sahnede, son teknoloji bir ses sistemi ile binlerce kişiye unutulmaz bir konser veriyordu.

Doğulu kariyerinin en büyük işini yaparken biz ne konuşuyorduk? Beren konsere gitti mi gitmedi mi?


Saat dün de sosyal medyasından Türkçesi ‘Hayatta kalacağım’ olan bir paylaşım yaptı. Belli ki ruhsal hayatında bir şeyleri yoluna koymaya çalışıyor.

Olabilir, hepimiz yaş dönümlerimizde sorgulamalar yaşadık, yaşıyoruz.


Benim üzüldüğüm, Doğulu’nun özel hayatının, günlerce konuşulması gereken bu özel konserin önüne geçmesi oldu.

Sevgililer Günü tadında bir 8 Mart

Dünya Kadınlar Günü yaklaştıkça memlekette yine bir bayram havası. 'Kadınlar Gününüz kutlu olsun' mesajları mı istersiniz, tebrik telefonları mı, hediyeler mi…


Erkekler, biz kadınların 8 Mart’ta cinsiyetimizi kutladığımızı sanıyorlar.


İşin tuhafı, pek çok kadın da böyle sanıyor.


Oysa ki 8 Mart bir kutlama değil bir anma. 1857’de çalıştıkları tekstil fabrikasında çıkan yangında yanarak ölen 146 kişinin 129’u kadındı ve onların anısına ilk kez 1910’da Almanya’da 1921’de ise Moskova ve Türkiye’de 8 Mart’ın Dünya Emekçi Kadınlar Günü olmasına karar verildi.


Birleşmiş Milletler ise 1977’de 8 Mart’ı Dünya Kadınlar Günü olarak kabul etti.


Diyeceğim o ki, Kadınlar Günümüzü, Sevgililer Günü gibi kutlamayın.


Emeğimize saygı gösterin, eşitsizliklere itiraz edin. Bunu da bir gün değil 365 gün yapın lütfen.

Sümeyye'nin ricası

Üsküdar Belediyesi, Dünya Kadınlar Günü kapsamında 3. İz Bırakan Kadınlar Zirvesi’ni gerçekleştirdi. Üsküdar’ın göz bebeği Nevmekan’da yapılan buluşmada en büyük alkışı, çeşitli ülkelerde düzenlenen Paralimpik Yüzme Şampiyonaları'nda Dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan Sümeyye Boyacı (16) aldı.


Boyacı başarı hikayesini anlatırken, insanlardan empati yapmalarını ve engelli birey gördüklerinde rahatsız edici bir şekilde bakmamalarını istedi.


Bir de ailesine kendisini toplumdan saklamadıkları için teşekkür etti ki, konuşmanın en can alıcı kısmı sanırım buydu.


Ülkemizde çok sayıda engellinin evden çıkmadığı-çıkartılmadığı, toplumda yok sayıldığı gerçeğinin yanında Sümeyye’nin şartları zorlaması, kendine inancı ve sonunda Dünya Şampiyonu olarak bayrağımızı dalgalandırması umarım başkalarına da ışık olur.

7’den 77’ye hayran kalınacak bir müze

Zirvenin hemen ardından Nevmekan’ın bahçesinde bulunan ek bina ‘Hanım Sultanlar Müzesi’ olarak hizmete açıldı.


Osmanlı Hanedanı’nın soyağacı ile sizi karşılayan müzede tüm Osmanlı padişahlarının ve hanım sultanların aslına uygun yapılan bebekleri bulunuyor.Akademisyenlerle Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü’nün işbirliği sonucu tasarlanan bebeklerin kıyafetleri, mücevherleri, aksesuarları da el yapımı.

Bu tarihi karakterlerin her birinin nasıl göründüğünün, nasıl giyindiğinin geniş araştırmalarla ortaya çıkması, yaşadıkları dönemlere ait kumaşların incelenmesi ve onların yeniden dokunması çok uzun, titiz ve kapsamlı bir çalışmanın sonucu.

Girişi ücretsiz olan, 7’den 77’ye herkesin ilgisini çekecek bu müzenin fikir annesi Üsküdar Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Gülsüm Hasbal İsmailoğlu.


Hem onu hem de bu tür yeni fikirlere açık olan Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’i tebrik ederim.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR