İbrahim-Maya Bitargil: 'Eşimle ilk aklımıza gelen şey kızımız oldu'




Depreme uyurken yakalanan Maya Portakal Bitargil, "Gözlerimizi açtığımızda eşim İbrahim'le aynı anda 'Kızımız' dedik. Sorumlulukla korkumuzu bastırmaya çalıştık. Çok şiddetliydi. Herkese geçmiş olsun."

Pınar Talay: 'Dua etmekten başka bir şey yapamadım'




Cennet Koyu'ndaki evlerinde tatilde olan Pınar Talay, deprem anında yaşadıklarını şöyle anlattı: "Öncelikle Bodrum'da olan herkese geçmiş olsun. Allah daha beterinden saklasın. İnşallah bir daha böyle bir korku yaşamayız. 17 Ağustos 1999 depremini yaşayan biri olarak gerçekten çok endişelendim. Onun kadar şiddetliydi diyebilirim. Çocuklarımı alarak dışarı çıktık. Onların da böyle bir korkuyu yaşamaları beni tedirgin etti. Dua etmekten ve tedbir almaktan başka bir şey yapamadık. İnşallah bir daha böyle bir olay yaşamayız."




Meltem Demir: Teknesini Yalıkavak'a demirleyen Meltem Demir, "Tekne yerinden zıpladı ve çok uzun sürdü. Allah bir daha göstermesin. Denizden Bodrum'a baktığımda karanlığa gömüldüğünü gördüm. Bodrum çok korkunçtu. Rüzgâr vardı ve deprem olurken bir anda kesildi. Ortalık sessizleşti. Çok korktuk."

Reşit ÖZET

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR