Son yılların belki de en kapsamlı ve en anlamlı organizasyonuna imza atıldı.




Türkiye’de gençlerin enerjisini toplumsal faydaya dönüştürmek için kurulan Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), kuruluşunun 10’uncu yılını, geçtiğimiz hafta ‘Gönülden Sahneler’ isimli bir gece düzenleyerek kutladı. İş, cemiyet ve sanat dünyasından ünlü isimlerin sahne aldığı gecede, özgüvenleri, medeni cesaretleri ve sahnedeki performansları ile büyük alkış alan sosyetenin ünlü isimleri büyük bir başarıya imza attılar.




Sosyetenin ünlü hanımlarından Şirin Yalçın ‘o gece’ sahnede Süperstar Ajda Pekkan’ın ‘Arada Sırada’ şarkısını muhteşem dans şovuyla birleştirerek seslendirdi. Şirin Yalçın’ın sahne performansı izleyenleri adeta büyüledi. Peki ya 70 yaşındaki Berna Tokar’a ne demeli? Kocaman bir alkış, sahenede yaptığı ‘kanto’, sergilediği mükemmel dansı, salondakiler tarafından ayakta alkışlandı. Başarılı işadamı Osman Çarmıklı ise tam bir profesyonel oyuncuydu o gece. Çarmıklı dünyaca ünlü aktrist John Travolta’nın canlandırdığı ‘Grease’ müzikalindeki karakteri sahneye taşıdı. Çarmıklı ''İyi ki oynamışım, iyi ki bu gece gençlerin hayallerini gerçekleştirilecek'' diyerek duygularını dile getirdi.




Başarılı işkadını Demet Sabancı Çetindoğan, Ceyla Aysal ve daha birçok isim TOG’UN 10. yıl gecesine emek veren isimlerindendi.




Sosyal hayatın renkli simaları olan, sosyete ve iş dünyasının önde gelen isimleri sık sık yaşam tarzları, görkemli davetlerden renkli fotoğraf kareleri ile basına yansırlar. Ancak şu unutulmamalı ki her ne kadar sosyetik isim olurlarsa olsunlar onlar da sosyal sorumluluk projelerinin öncüsü olmayı öyle ki eğitim gibi yardıma muhtaç gençlere destek olabilmek için kimliklerini bir kenara bırakarak medeni cesaretlerini ortaya koymasını bilebiliyorlar. Üstelik hiçbir ücret veya telkin almadan gönüllü olarak böyle bir etkinliğe imza attılar. Gecede 1 milyon TL gelir elde edildi. Organizasyonda emeği olan herkese teşekkürler. Ülkemizin ve yardıma muhtaç gençlerin bu tür kampanyalara ve böyle duyarlı insanlara çok ihtiyacı var. Teşekkürler TOG gençlerimiz size minnettar.




NOT: Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), geçtiğimiz seneden bu yana Türkiye’nin dört bir yanında üniversite topluluğu/kulübü olarak 101 örgütlenmede faaliyet gösterdi. 35.812 genç proje gönüllüsü ile çalıştı. 500’ün üzerinde yetişkin aktif gönüllü destek verdi. 844 yerel, ulusal ve uluslararası proje hayata geçirildi. 313.881 kişiye çok çeşitli alanlarda hizmet götürüldü.




İyi haftalar...

rbalcioglu@bloomberght.com


twitter.com/resatbalcioglu

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR