- BU hafta Akaret'lerdeki W Hotel'in mimarisini değiştirip eskiden giriş kapısının olduğu alana kurulan Pizza East açıldı. Soho House grubuna dahil olan restoran Londra Shoreditch'in havasıyla birlikte geldi. Otele kattığı hava bir yana, Londra'daki şubesindeki aynı reçete ile hazırlanan kokteyller lezzetliydi. Pizzalarının kutu içine girip evlere servis edilmesine asla izin vermeyen Pizza East, tabii ki incecik hamuru ile fark atıyor. Garip bir şekilde iki tabak yediğimiz buğday salatası ve parmesanlı kuşkonmaz çok hoşumuza giderken kuzu katkılı köfteleri ve somon tabağı o kadar ilgimizi çekmedi.






- KARAKÖY'ÜN eskilerinden sayılabilecek Ops Cafe olayı büyütüp Fransız Geçidi'nin içine Ops Passage'ı açtı. Ops'un yemeklerine bayılırdım, yeni mekâna da onun kadar yolumuz düşecek galiba. Ana yemeğin yanına söylenen karamelize sebze köklerini muhakkak tatmanız gerektiğini söyleyebilirim. Yusuf Kazaz'ın tasarladığı bardakların orijinallik kattığı mekânın dekorasyonu da Arketipo Design'a yaptırılmış. Yemek konusunu fazla abartmazsanız tatlı mönüsüne göz atın. Fırınlanmış karamel soslu kadayıf ve minik bezelerle birlikte verilen lychee'li dondurma büyük lezzetli.




Blogger'lar vitrinde




BU ara Harvey Nichols civarına giderseniz vitrinlerde blogger'larla karşılaşacaksınız. Türkiye'de biraz zor kabul edilen blogger'lık hadisesi hâlâ tartışmalar çıkarmaya devam ederken, onlar yollarına tam gaz devam ediyor. İşte Harvey Nichols vitrinleri de yolda uğradıkları duraktan sadece biri. Önceki hafta başlayan kampanyanın tanıtım partisinde vitrinlerde işi olan blogger'larla görüştüm. Vitrinlerde yaptıkları kombinler sergilenen blogger'lardan Nil Ertürk, Bonusbay alışveriş sitesinin yüzü olarak televizyonlarda boy gösteriyor. "Off ne giysem" adlı blog'un sahibi Billur Saatçi geçtiğimiz haftalarda Tamer Yılmaz tarafından fotoğraflanarak iş dünyasının güçlü kadınları arasında yer aldığı bir sergiye katılmış oldu. Rüya Büyüktetik ise Akşam gazetesi yazarı oldu. Projede yer alan tek erkek blogger Koray Caner 25 yaşında bile olmadan ajansların gözbebeğiydi. Uzun lafın kısası, laf değil icraat kazanıyor hayatta, farklı düşünen yol alıyor!




Ekşi Fest'te kavuşma




BUGÜN Life Park'ta yapılacak olan Ekşi Fest'in en önemli özelliği ‘Yüzüklerin Efendisi'nin Frodo'su Elijah Wood ve Selda Bağcan'ı kavuşturacak olması. Evet Elijah bir röportajında Selda Bağcan hayranlığını dile getirmiş tabii ama bu hiç de şaşırılacak bir durum değil. Florence Welch, rapçi Mos Def, ‘Game of Thrones' fragmanlarında kullanılan müziklerinden tanıyacağınız Chelsea Wolfe da daha önce hayranlıklarını açık seçik belirtmiş isimler. Bu yüzden festivalde yaşanacakları merak ettim. Frodo, Selda Bağcan'a bir yüzük bağışlar mı acaba?




Sziget zamanı




YAZ mevsiminin gelmesinin anlamlarından biri de Budapeşte'deki Sziget Festivali'ne katılma heyecanı. Ağustos'un 10'unda başlayacak festivalde Robbie Williams, Florence an The Machine, Kasabian, Foals, Mo gibi alternatif isimleri izleyecek olmak ayrı, tüm dünyadan gelecek gençlerle aynı adada eğlenecek olmak ayrı bir heyecan. Budapeşte şehrinde konaklamak ucuz, festival alanında da yiyecek-içecek orduevi fiyatlarında olunca gidenlere keyif yapmaktan başka çare kalmıyor açıkçası. Bu sene bir de Karnaval.com işbirliği sayesinde Sziget Talent Turkey yarışmasına katılan gruplardan birinci olan Avrupa'nın en büyük müzik festivalinde sahneye çıkma hakkı kazanacakmış. Bir grup için daha havalı ne olabilir ki?









İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR