Hümeyra'nın yıllar önce seslendirdiği Kenan Doğulu şarkısı "Kirli Beyaz Kedi" şu sıralar Utku'ya emanet. Gece hayatının en sevilen, en izlenen, en sahnesi güzel olan isimlerinden biridir Utku ve aynı zamanda da ilk çıkarttığı şarkısı. Dile kolay yıllardır sahnede ve ilk kez böyle bir çalışma yapıyor.

Geçen hafta da Okan Bayülgen'in sahibi olduğu Dada Salon Kabaret'te izlemeye gittim Utku'yu. 1.5 yıldır sahneye çıkmıyordu. Pandemi sebebi ile ara verdiği sahneye ilk çıkışının, ilk günü izledim.

Çünkü gerçekten şahane bir sahnesi var. İzleyenler bilir. Çok özlemiştim. Gittiğime değdi. Harika bir gece yaşattı bize. Gece yarısı sahneye çıkmaya alışık Utku, saatler 21.00'i gösterip sahneye çıktığı için repertuarı da değişikti. Hatta yabancı şarkılardan oluşan bir bölüm bile hazırlamış.

Yaptığı espriler ile de unutulmaz bir gece yaşattı.

Utku, "Artık bu kadar beklemeyeceğim. Ayda bir şarkı yapacağım ve daha sık sahneye çıkacağım" dedi. Ki bence de çıksın. Daha çok çıksın. Çünkü sahneye hakkını verenleri özledik. Doyamadık o gece Utku'ya.

"Kirli Beyaz Kedi"nin okuma aşamalarında Kenan Doğulu ve eşi Beren Saat bir an olsun yalnız bırakmamış Utku'yu stüdyo çalışmaları sırasında.

Okuma sonrasında da övgüler yağdırmış. Utku'nun okumalarını da Cihan Okan yaptırmış. Daha ne olsun. Müzik dünyasının profesörleriyle çalışmışlar. Ortaya güzel bir çalışma çıkmış.

Sahnede Utku'yu izlemeyen kalmamıştır ancak eğer kaldıysa lütfen gidin izleyin derim.

Çünkü gizli sahne profesörlerindendir.

Fatih’in sahnesi

Bu ara özlediğimiz isimleri sahnede izliyorum. Bu hafta da Fatih Ürek'i Kalamış Paysage izledim. Sanırım on yıldır izlemiyordum nasıl özlemişim.

Fatih Ürek'in sahne tarzı diye bir gerçeği var. İzleyici anında avucunun içine alıyor, dans ediyor, ettiriyor. Hatta yerinden kalkmayacak insanları öyle bir kaldırıyor ki, kimse yerine oturmak istemiyor. Bir ara mekana bir baktım oturan bir tek ben varım. Ben de o ritme kendimi kaptırdım gittim. İnanılmaz bir sahne akışı var Fatih Ürek'in. Bir de o meşhur "Yılan dansını" yaptı mı tamam. İnsanları ciddi enerjiye boğuyor. Eğer izlemediyseniz Fatih Ürek'i izleyin derim. Oh be Sosyal medyaya bir baktım Kibariye TT olmuş. Hani şu meşhur trend topic mevzusu. Malum önemli, olmazsa olmaz hayatımızın bir parçası. Ama nasıl TT olmuş. Kahküllü peruğu ile. "Oh be" dedim. İlk kez uzun zaman sonra eş, aldatma, diğer kadın kontenjanından değil kendisi ile ilgili bir mevzu ile konuşuluyor. Kahkül, saç falan ama buna da şükür dedim. Kibariye'nin sahnesini, şarkılarını konuşmamız gerekirken sürekli aldatılan diğer kadın olduğu durumları konuşuyorduk. Buna sevinir oldum. Çünkü sonuçta Kibariye'den bahsediyorum. Yeni bir şarkı, yeni bir sahne, yeni bir çalışma değil hep bir başka kadın yüzünden gündemde. Bence artık Kibariye'nin bir an önce kendisi değiştirmesi ve bir şeyler yapması gerekiyor. Serdar ne çektiyse dilinden çekti Serdar Ortaç'ı nasıl bilirdiniz? Diye başlayan yazılar yazılacak yakında. Çünkü Serdar Ortaç'nın dilinin kemiği yok. İyice saçmalamaya başladı. Yıllarca Ahmet Kaya'ya attığı çatal ile anıldı, şimdi de Beşiktaş takımına söylediği lafla anılacak. Yazıktır gerçekten. Oysa ki, bir dönem kendisinden şarkıların profesörü olarak bahsediyorduk. Onun şarkısının olmadığı bir albüm yoktu. Bir sanatçı albüm yapacağı zaman çiçekler, çikolatalar, hediyeler ile Serdar Ortaç'a gider şarkı almaya çalışırdı. Öyle 3-5bin dolara değil. 50 bin dolara şarkılara satardı. Şimdi şarkı ile esamesi okunmuyor. Kırdığı potlarla anılıyor. Ha bir de boşandığı eşi ile mevzularından. Gerçekten Allan bir an önce akıl versin Serdar Ortaç'a. Kendini aşırı harcıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR