SON günlerde bazı köşe yazarları sosyal medyada hiçbir meziyeti olmadan meşhur olup para kazanan fenomenlere takmış durumda. Hayır takıp bir de "Gazeteci arkadaşlara sesleniyorum. Prim vermeyin" deyip kendi gazetelerinde haber yapmalarını geçiyorum. Ama kendilerine tek bir sorum olacak. Acaba bu insanlar bir şey yapmadan nasıl bu kadar ünlü olup televizyon programlarına çıkıp bir de televizyon programında yorumcu olarak anlaşma yapabiliyorlar? Yani diyeceğim odur ki bir şey yapmadan meşhur olup bu kadar kitlelere ulaşıp bu kadar para kazanmak da bir meziyet değil midir sizce?

Canlı müzik bereketi

İSTANBUL gece hayatında son günlerde en popüler olan şey canlı müzik. Hangi mekan sahibiyle konuşsam "Canlı müzik performansımız başlıyor" diyor. Yıllardır Nişantaşı Frankie yapıyordu biliyorsunuz canlı müzik. Şimdi Karaköy Goya başladı. Mirkelam ve Ayşegül Aldinç sahne aldı. Nişantaşı Barcode, Akaretler Limoncello, Cihangir Hazine, Asmalımescit Opera canlı müzik kervanına katılan mekanlar arasında.

Eğlence sever artık mekan mekan dolaşmak istemiyor. Bir mekana gidip orada kalmak ve sabahlara kadar eğlenmek sahnedeki sanatçıyla iletişime geçmek istiyor. Canlı müzik geçmişte de her zaman popülerdi şimdilerde de çok popüler. Önümüzdeki yıllarda canlı müzik yapan mekanlar daha da çoğalacak benden söylemesi.

Emrah'ın çocuğu

GEÇEN gün gazetede Emrah'ın oğlu Elyasa'yla pozunu görünce Tayfun geldi aklıma. Daha doğrusu her zaman Emrah ve çocuğuyla ilgili bir haber görünce aklıma direk Tayfun geliyor, acaba fotoğraflarını görünce ne düşünüyor diye. Ne olursa olsun hiç bir zaman babası Emrah'tan tam bir baba şefkati görmediği için eksik, mutsuz ve tamamlanamıyor.

Bir de böyle baba-oğul pozlarını görünce kalbi yerinden sökülecek gibi olmuyor mudur sizce? Bence fena halde oluyordur. Yani iki taraf acısından da düşününce üzücü ve kötü. Hiç bir zaman da çözülemeyecek bir durum. Tayfun için de sonsuz bir mutsuzluk.

Alize'nin müzik aşkı

ESRA Çoruh vasıtasıyla tanıştım Alize'yle. Tam bir müzik aşığı. 'Korkmalısın' isimli şarkısı ile müzik dünyasında korkusuz bir adım atmış durumda. Aslen endüstri mühendisi olan Alize "Ben şarkı söylemezsem yaşayamam" diyor.

Böyle insanları tanıyınca içim açılıyor. Müzik başka bir şey. Ne olursa olsun yılmayan, yılmayacak insanlar. O anlamda da özellikle size bahsetmek istedim Alize'den. Sözü ve müziği Emra Kaya'ya ait olan şarkısıyla hayatının sonuna kadar hayalinin yani müziğin peşinden gideceğini söylüyor. Siz de bir ara Alize'nin müziğine korkusuzca girin derim. Belki size de ilham verir Alize, kimbilir?

Siz uyurken

-NİŞANTAŞI bir kadın sokak ortasında "Çantamı çalmışlar, çantam yok" diye bağırmaya başladı. Adamın biri "Hanımefendi yere düşürmüşünüz" deyince kadın bir anda durdu ve "A tamam ya, görmemişim" diyerek çantasını aldı ve sağına soluna bakmadan uzaklaştı.

-ORTAKÖY kumpircilerin orada bir grup kumpir yiyor. Kızlardan biri "Beni kesmedi bu ben Kırçiçeği'ne gidip lahmacun yiyeceğim" dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR