1980 yılından itibaren binlerce lösemili çocuğun tedavisini gerçekleştiren ve Haliç Üniversitesi'ni kuran Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı (BLÇV), önceki hafta sürpriz bir istifayla çalkalandı. Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in, Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı'ndaki yönetim kurulu üyeliğinden ayrılması vakıfta şok etkisi yarattı.




20 Mart 2013 tarihinde Vakfın Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçilen Erdoğan Demirören'in sürpriz bir şekilde "Vakıf yönetim kadrosunda hizmet gayesinin değil, şahsi ikbal arayışlarının ön planda olduğunu gördüm" diyerek istifa etmesi, vakfı karıştırdı. İddialara göre Demirören'in oluşturduğu yönetim ile vakfın kurduğu Haliç Üniversitesi mütevveli heyeti birbirlerine ters düştü. ‘Şahsi çıkarları için iş yaptıkları’ iddia edilen üniversite ve vakıf üyeleri, bu kişilerin kim olduğunu kulaktan kulağa fısıldasalar da asıl sorunun, Haliç Üniversitesi Mütevveli Heyeti Başkanı Mansur Topçuoğlu olduğu konuşuluyor.




Öyleki HT KULÜP editörleri ve muhabirleri Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı'nda bir şekilde görev almış, kurucu üyesi olmuş, hatta şimdiler de bile aktif halde çalışan birçok isimle görüştü, şahsen ben kamuoyunun yakından tanıdığı ünlü isimlerden görüş aldım. Söylenenler, konuşulanlar yenilir yutulur cinsten değil. Binlerce çocuğun tedavisini gerçekleştirilen dernekten gerçekten de pis kokular geliyor.




Demirören istifa mektubunda, "Vakıf yönetim kadrosunda hizmet gayesinin değil, şahsi ikbal arayışlarının ön planda olduğunu gördüm. Benim hizmet anlayışıma ve prensiplerime aykırı olan bu tarz yaklaşımlar sebebiyle istifa ediyorum" demesinin ardından adının yazılmasını istemeyen bir dernek üyesi, Haliç Üniversitesi Mtütevelli heyeti Başkanı Mansur Topçuoğlu'nun illegal işlemler yaptığını kendisini atayan Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı üyelerine hesap vermek istemediğini bu durumu gören Erdoğan Demirören'in de pes ederek istifa ettiğini iddia etti.




Vakıf üyelerinin görüşleri şöyle... Yorum sizin!






OKAN FENERCİOĞLU (Yönetim Kurulu Üyesi):


'Vakıflar yardım amacıyla kurulmuştur, karşılığında bedel talep edilmez'




BERRİN YOLERİ (Mütevveli Üyesi)


'Haliç Üniversitesi'nin yönetiminin değişmesi gerek'




SEVGİ GEDİKOĞLU (Mütevveli Heyeti Üyesi)


'Böyle bir konuyu neden haber yapıyorsunuz?'




GÜNDÜZ GEDİKOĞLU (Yönetim Kurulu eski Başkanı)


'Erdoğan Demirören istifa etmeden önce benimle görüştü'




AYFER TOPRAK (Mütevelli Heyeti Üyesi)


'Dedikodularla yürüyen bir vakıf'




MANSUR TOPÇUOĞLU (Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı)


Sayın Erdoğan Bey, vakıf yönetim kuruluna aday oldu. Ben bizzat oy verdim. Onun gibi bir duayenin vakıfta sorunları çözmesi ve destek olması bizim için çok önemliydi. Sadece tartışma konusu şu oldu: Medyadada açıkladım, böyle bir yetkiden söz edilemez.




Yazımın başında da söylediğim gibi önümüzdeki günlerde bu konu ile ilgili kamuoyunda bomba etkisi yaratacak pek çok konu ortaya atılacak, konuşulacak. LÖSEV’de neler olmuş, neler olacak tüm ayrıntılarıyla sizlerle HT KULÜP sayfalarında paylaşacağım...




İyi haftalar...





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR