Şüphesiz İstanbul sosyetesinin en gözde kızlarından birisiydi Melisa Eliyeşil… Necmettin-Maria Eliyeşil çiftinin kızları Melisa, 2 yılı aşkın süre Almanya’nın dev şirketi Faber Castell’in Veliahtı Charles Von Faber Cestell ile flört ettikten sonra geçtiğimiz yıl mutluluğa adım atmıştı.




Ünlü çift geçtiğimiz yaz aylarında Çırağan Sarayı'nda muhteşem bir davet vererek nişan yüzüklerini takmış, 30 Eylül 2011’de de Castell Ailesi'nin Almanya’daki tarihi şatolarında sade bir törenle evlenmişlerdi. Castell çifti, pazar akşamı 500 seçkin davetli topluluğunun katıldığı bir davetle düğün törenlerini gerçekleştirdiler. Almanya Stern’de Castell Ailesi'ne ait 166 yıllık şatoda düzenlenen düğüne İstanbul sosyetesinden 40 seçkin davetli katıldı.




Roberto Cavalli imzalı bir gelinlik giyen Melisa Castell’in düğün davetinden bir gece önce Alman usulü bir kına gecesi düzenlendi. Kına gecesi Alman usulü idi ama gece Türk geleneklerine göre gerçekleştirildi. İstanbul sosyetesinden geceye katılan Ayşegül Dinçkök, Bilgün Dereli, Mustafa- Lüset Taviloğlu gibi isimler ‘bavyera’ kıyafetleriyle geceye katıldılar. Alman geleneklerine göre kıyafet seçilse de, güzel gelin Melisa’ya kına yakıldı hatta davetlilerde ellerine kına yakarak bu mutluluğa ortak oldular. Daha önce İstanbul’da düzenlenen pek çok kına gecesinde Sosyetik isimler bindallı giysede bu kez enişte Alman olduğu için bavyera kıyafetleri giyerek Alman dostlarımızın geleneklerine uydular.




2 yıl içerisinde İstanbul’da 1 nişan daveti, Almanya’da 1 nikah, 1 düğün ve 1 kına gecesiyle toplam 4 organizasyonla nihayet Almanya’ya gelin olan Melisa-Charles Von Faber Castell çiftine mutluluklar diliyorum.




SOSYETE ‘TOG’ BAZAR’DA ALIŞVERİŞTEYDİ




Her yıl geleneksel olarak Toplum Gönüllüleri Vakfı yararına düzenlenen TOG BAZAR, bu yıl altıncısını Esma Sultan Yalısı'nda gerçekleştirdi.




Havanın güzel olması katılımın haylı yüksek olmasını sağladı. İş, siyaset, sanat, cemiyet ve spor dünyasının ünlü isimleri adeta gençlere katkı sağlamak için söz birliği etmişcesine alışveriş yaparak büyük gelir elde edilmesini sağladılar. Bizlerde elimizden geldiğince böyle bir sosyal sorumluluk projesine destek vermek için yayınlarımızla kamuoyu ile paylaştık. Böyle bir etkinliğe imza atan başta TOG Yönetim kurulu Üyeleri ve katılımcıların ellerine sağlık. Hayırsever gönüllü insan var olduğu sürece ülkemizde başta eğitim olmak üzere gençlerin önü daima açılacaktır.




İyi haftalar…




rbalcioglu@bloomberght.com


twitter.com/#!/resatbalcioglu





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR