Koç Grubu'nun turizm yatırımlarından tarihi Divan Oteli 2 bin kişilik bir davetle açıldı. Restore edilen yeni otelin açılışına iş, siyaset ve cemiyet dünyasınından pek çok isim katıldı. Açılış davetine biraz erken gittim. Tarihi otel eski otantik mimarisine sadık kalınarak restore edilmiş ve son derece modern çizgilerle yenilenmiş. Davetin ev sahipleri Koç Grubu, geceye biraz rötarlı geldiler... Davete ilk gelen siyasi konuklar Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın ve eski bakanlarımızdan Hikmet Çetin’di. Yavaş yavaş ortam hareketlenirken Caroline Koç davete yan kapıdan geldi, pastane kapısından gelen Caroline Hanım'ı ise otel personeli karşıladı. Hemen ardından eltisi Nevbahar Koç ön kapıdan yalnız gelerek davetteki yerini aldı. Semahat Arsel, Çiğdem Simavi, Belma Simavi, Afet Karacan ve annesi Saadet Tuğbay, davete ilk gelenler arasındaydılar.




Suzan Sabancı Dinçer, Çiğdem Sabancı Bilen ve Türkan Sabancı açılış davetine katılan Sabancı Ailesi'nin temsilcileriydiler. Gözlerim Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’yı aradı ancak sonradan öğrendimki Güler Hanım Amerika'daymış. Eski ABD Başkanı Bill Clinton’un kurduğu Global Initiative’in Küresel Vatandaşlık Ödülü ''Kurumsal Liderlik''te Güler Sabancı’ya verilmiş. Sabancı Ailesi, iş dünyasındaki rakipleri Koç Grubu'nun bu önemli açılış davetine gelerek desteklerini ortaya koydular.




Koç Ailesi'nin temsilcileri davete biraz rötarlı geldiler. Mustafa Koç girişte sıkıştığı trafikten yakınıyordu ve dolayısıyla davetlilerine üzüntüsünü dile getiriyordu. Rahmi Koç, oğulları Ali ve Ömer Koç ile birlikte geldiler. Girişte Rahmi Bey, gazetecilere poz verdi tabii ki ev sahibi olarak... Ancak eli sargılı olduğu dikkat çeken Ali Bey, teşekkür ederek hızla içeri girdi. İş dünyasının önemli temsilcileri davetteydi. Sosyetenin ünlü hanımları yine şıklık yarışı içerisindeydiler.




Davette her şey düşünülmüştü... Açık büfe ikramlar, özellikle İtalyan oldukları her hallerinden anlaşılan aşçıların tadımlık ikramları muhteşemdi. Konuklara dört çeşit şampanya ikram edildi. Garsonlar bir an olsun boş kadeh kalmaması için etrafta pervane oldular. Kısaca 2 bin kişilik Divan Oteli’nin açılış daveti haftaya damgasını vuran organizasyonlardan biriydi.




Paris Hilton’un şımarıklığı...




Divan Oteli'nin açılış davetinden çıkıp saat 22.30 gibi Esma Sultan Yalısı'nda Paris Hilton için düzenlenen partiye gittim. Paris’in 15 dakika içinde partiye katılacağı söylendi. Etrafıma baktım bir tanıdık isim yok. Pardon tanıdıklar var ama hepsi podyum ve magazin figürleri. Herkesin keyfi yerinde DJ Suat Ateşdağlı müzikleriyle ortamı hareketlendiriyor. Paris Hilton’u 4 yıl önce Kanal 1 Ailesi olarak ağırlamış olduğumuz için pek beni heyecanlandırmıyor ama davetli olduğum için gitmişim mecbur bekliyorum... Saatler hızla ilerliyor hanımefendi saat 00.30'da teşrif ediyor; koruma ordusuyla içeriye giriyor. (Neyini koruyorlarsa?) Etrafa gülücükler dağıtıyor, zoraki gülümsemeler ve DJ kabinine çıkıp dans ediyor. Toplamda 10 dakikalık şovu için saatlerce insanları bekletiyor, şımarıklığın daniskası! Ve ertesi gün ''Paris Hilton parasını otelde unutmuş'' diye gazetelerde bir haber ve fotoğraf : ''Paris 1 torba dolusu, parasını alıp Hindistan’a gitti.'' Avrupalıları çok mu şımartıyoruz ne!





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR