Birçok kişinin tatili bitti ve şehir merkezleri de dolmaya başladı. İki aydır ve özellikle bayramda neredeyse bir kişinin bile zor görüldüğü Cihangir sokakları dolmaya başladı. O kadar kalabalık ki ben bile şaşırıyorum uzun yıllar oturduğum semte olanlara. Bir de beni en çok şaşırtan son model otomobiller. Aman Allah'ım. Eskiden bu kadar çok Ferrari, cip falan görmezdim buralarda. Görürdüm ama tek tük. Yani semti merak edip buradaki restoranlarda yemeğe gelen kişileri görürdüm. Şimdi neredeyse her sokaktan çıkıyor. Birileri fena halde zenginledi mi yoksa tüm zenginler Cihangir'e mi akın ediyor bilemiyorum. Zaten uzun süredir sağ olsun Kenan İmirzalioğlu'nun yaptığı butik oteller sayesinde arap turistten geçilmiyor. Cihangir'de miyim yoksa Dubai'de, Suudi Arabistan da mıyım belli değil. Anlayacağınız Cihangir de büyük bir karma yaşanıyor. Bir dönem sessizliğini koruyan ev partilerinde de patlama var. Sabah 05.00'lere kadar süren partiler yapılıyor. Ama öyle çılgınlar gibi değil. Sakin çok sakin. Özellikle bu hafta sonu her evden bir muhabbet bir sohbet çok yüksek olmayan müzik sesleri geliyordu. Yapacak bir şey yok. Son zamanlarda insanlar özellikle siyasetin de gerdiği günlerde sakinleşmek istiyor. Buz kovası ile serinledik ama az biraz gerginliği atmak gerek öyle değil mi?




Cihangir demişken




Journey'de organik yemekleri tadın, Kahve'de mutlaka bir Türk kahvesi için, Geyik'te muhabbet edin derim. White Mill'in bahçesinde yemek yemeden olmaz. Ha bir de Firuz da ya da Firuzağa Kahvesi'nde bir tost bir çay içmeden de olmaz. Demeti'de balık ve manzara keyfi, Kahve 6'da kahvaltı keyfi yapın derim. Sokaklarında dolaşıp fotoğraflarını çekmeyi de ihmal etmeyin. Biraz yerlerde çöpler var ama artık onları da görmeyeceksiniz. Bizim söyleye söyleye dilimizde tüy bitti. Buralarda sokağa çöp atmayı pek seviyor bu insanlar. Çözülemeyen bir durum.




Evlenen evlenene




Maşallah kiminle konuşsam evlilik hazırlığı yapıyor ya aniden sürpriz bir şekilde evleniyor. Geçen Cuma Şeyda Çoşkun'da sürpriz bir evlilik yaptı. 11 gün sonra İrem Derici evleniyor. Doğa Rutkay'ın nikahına çok az kaldı. Bebek haberleri deseniz peşi sıra geliyor. E daha ne olsun maşallah evlilik yılı bu yıl mübarek.




Ajda Pekkan ve diğerleri




Sosyal medyanın en güzel capslerinden bu fotoğraf. Yıl 2075 olmuş Ajda Pekkan hala gergin ama Tarkan, Bengü, Demet Akalın, Yıldız Tilbe, Gülşen, Hadise, Sertab Erener, İrem Derici, Sıla yaşlanmış. Bu fotoğraf bana yıllar önce Cem Yılmaz ile çektikleri "Bugün yine çok gerginsiniz Ajda Hanım" reklamını hatırlattı. Yeni nesil pek hatırlamaz o reklamı ama Cem Yılmaz'ın ve efsane olmuş reklamlarından biridir. Bulabilirseniz bulun ve izleyin derim. Bu arada Cem Yılmaz eskiden gerçekten harika reklamlar çekerdi. Sloganları dile dolanırdı. "Doktor bu ne?", "Asfalt ağladı" gibi.




Ve Gülriz Sururi




Ajda Pekkan ve Gülriz Sururi kadınları çoğalacak. Bundan sonra daha çok böyle kadınlardan söz edeceğiz. Gülriz Sururi Facebook hesabından kendi bikinili fotoğrafları paylaşınca gözlerimi ayıramamış hatta hemen bıraktığım spora ve kontrol yemeğe yeniden başlamıştım. Dün de Pınar Erbaş'ın röportajı vardı HT Pazar'da. Bence her kadın okumalı. Hatta kesip saklamalı. Ara ara çıkartıp okumalı. Daha önce de HT Magazin'de Gulriz Sururi'nin sırlarını okumuştum. Her gün egzersiz yaptığını, kendine baktığını ve yaşam enerjisini. Ajda Pekkan da öyle. Her gün mutlaka ne olursa olsun egzersizlerinden ödün vermiyor. Kendine muhakkak bakıyor. Bakmalı da. Her kadın bunu yapmalı. Hadi hanımlar harekete.





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR