1- Haluk Levent

2-Tarkan

3-Sezen Aksu

4-Cem Yılmaz

5-Şahan Gökbakar

Araştırma şirketi MetroPOLL, yapmış. "Türkiye’nin Nabzı Mart 2022" isimli anketin sonuçlarını böyle çıkmış. 28 ilden bin 535 kişiyle düzenlenen anket verileriyle, Türkiye'nin en beğenilen sanatçıları belirlenmiş. Düşünsenize... Koskoca Türkiye... Bilmem kaç milyon nüfuslu yerde bin 535 kişi benim en beğendiğim kişiliği belirlemiş.

Şahsen bu listeye itirazım yok. Ben de beğeniyorum bu isimleri ama yeterli mi? Ben beğeniyorum diye bir başkası beğenmek zorunda değil ki!!!

Benim itirazım anketlere.

Mantığım almıyor. Bu listeleri baz alıp "Evet biz şimdi bu isimleri seveceğiz, bu isimlere güveneceğiz, bu isimler bizim önderimiz, bu isme oy vereceğiz" mi diyeceğiz.

Siyaset için de yapılıyor bu anketler, spor için de. Ve bana ciddi anlamsız ve insanları etkileyen bir şey olarak geliyor.

Mesela ekranlardaki reyting ölçümleri de öyle. 2 bin kişinin evindeki reyting ölçümleri benim izleyeceğim şeye karar veriyor ve neresinden tutsam elimde kalıyor. Ki ekranlara baktığım zaman asla bu 2 bin kişiyle anlaşamıyorum. Anlamsız geliyor kimse kusura bakmasın.

Onların izlediği, onların reyting yaptığı şeyi ben sevmiyorum. İzlemiyorum ve bazılarına şiddetle karşı geliyorum. E şimdi ne olacak peki.

O zaman tüm ülkeye anket yapın.

Tüm evlere reyting ölçümü koyun.

O zaman biz de alkışlayalım...

Şöhret gündem sever

Selçuk Ural, "Bergen'in yüzüne kezzap atılmasaydı ismi geçmezdi. Acıları seviyoruz. Bu ülkede sanatçı olmayacaksın, gündem olacaksın. Benim de filmim yapılmayacak" demiş.

Hatta "Barış Manço'nun, Cem Karaca'nın da filmi yapılmaz. Çünkü Türkiye'de şöhret skandal üstüne kurulu" demiş.


Ve "Çıkıp şurada külotla koşarsam, ertesi gün gündem değişir" demiş.

Kesinlikle Selçuk Ural, şurada bir külotla koşsa günlerce konuşulur. Hatta öyle konuşulur ki, didiklenmedik yeri kalmaz. Telefonları kilitlenir. Herkes Selçuk Ural'ı programa çıkartmak için uğraşır falan. Kısır günlerinin, kahvehanelerin baş konusu olur. Öyle bir gerçek de yok değil. Ama iki gün sonra da unutulur. Çünkü bir başka olay baş köşeye oturur.

Bergen konusuna gelecek olursak. Selçuk Ural, "Bergen'in yüzüne kezzap atılmasaydı" demiş. Ancak Bergen'in yüzüne kezzap atılmasaydı da bir şekilde bilinirdi, tanınırdı. Çünkü sesi çok güzel. Ve o kadın illa ki, kendinden söz ettirirdi. Ki keşke kezzap atılmasaydı ve canına kıyılmasaydı da, hala hayatta olsaydı. O ayrı bir konu. Ancak şu var ki, Selçuk Ural, bizim ülkemizde şöhretin gündem sevdiğine dem vurmasına çok katılıyorum.

Evet acıları seviyoruz, tutunuyoruz, izliyoruz, alkışlıyoruz ama skandalsız isimlere de sahip çıkıyoruz. Cem Karaca, Barış Manço gibi isimler bu ülkenin bir değeri. Ama filmleri yapılsa 4 milyon gişeyi bulmaz. O da çok somut bir gerçek. Çünkü ağlatmak gerekiyor bu insanı. Genlere işlemiş ağlamak.

Eğlenmek kodlarımızda yok sanki. Eğlenen insanı de sevmiyor çoğu kesim zaten.

Dram varsa gündem var o ki, Selçuk Ural'a ilk kez bu kadar katılıyorum.

90'larda birçok şöhret böyle inşa edildi. Gözyaşıyla, dramla, acıyla kavruldu. Bizler hala 90'lardaki ünlülerin birçoğunu konuşuyoruz onların şöhretlerinde hep bir skandal, hep bir dram var.

Şöhretin temel kodları

90'larda özellikle çoğu güzel ses ve yetenekli insan dramı ve olayı yok diye yok oldu. Fakat sesi güzel ve yeteceğiz olan insanda küçük de olsa bir olaya karıştığı için gündem oldu. Şöhret olunca da kendi kurallarını yazdı ve bildiği yoldan ilerledi. Temellerini oluşturmuştu.

Temellerin en başında;.

1-Güzel olacaksın.

2-Güzel ve olaylı aşklara imza atacaksın.

3-Yakışıklı olacaksın.

4-Yakışıklı ve meşhur bir kadınla aşk yaşayacaksın.

5-Sivri dilli olacaksın.

6-Her mevzuda kendi gündemini yaratacaksın.

7-Cesur olacaksın.

8-Skandallardan korkmayacaksın.

9-Dizi, reklam, müzik, tiyatro her kulvarda kendine yer bulacaksın.

10-Her ortamda, her davette kendini göstereceksin. Ve adından söz ettireceksin.

Gerek kıyafetinle, gerek birine laf atmanla, gerek çıkışınla gündemde yerini bulacaksın. Yorulmadan, pes etmeden, bıkmadan o çarkın içinde olacaksın. O temeli oluşturdun mu korkma... Gerisi çorap söküğü gibi geliyor. ki bizler hala o skandal temellerini oluşturmuş ünlüleri konuşuyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR