Yaz geldi. Bayram tatili kapıda. Birçok kişi yavaş yavaş yıllık izinlerini almaya başladı. Bana da sürekli "Nereye gidelim?", "Nerede kalalım?", "Alaçatı'da bize yerler öner", "Türkübükü yazınız çok iyiydi. Şimdiden rotamı belirledim" tadında mail'ler, Instagram'ın direkt mesaj bölümünden sorular geliyor.




Tabii "Sen hiç Alaçatı-Bodrum dışında bir yere gitmiyor musun?" diyenler de yok değil. Öncelikle gidiyorum tabii, neden gitmeyeyim? Her yere gitmeye çalışıyorum. Ama Alaçatı-Bodrum çok popüler ve birçok kişi de merak ediyor. Öncelikle onların merakını gidermek gerek. Yaz ve tatil programları yapılacak. Ara ara Alaçatı ve Bodrum önerileri gelecek size. Bugün hızlandırılmış bir Alaçatı yapalım mı? Ne dersiniz?




Alaçatı köy içi




-Şimdiden kiralık evler tükenmiş durumda. Herkes av arıyor. Ev fiyatları almış başını gidiyor. Aylık kiralamak çok zor. Ev sahipleri sezonluk kiralamanın peşinde. En iyisi 25 bin TL'den başlıyor. Eğer siz peşin değil de aylık ödemek isterseniz de 3 bin TL'den başlayan ev kiraları var. Aklınızda olsun.




-Arkadaşlarımın mekanı diye söylemiyorum Esnaf açık ara kendinden söz ettirmeye devam ediyor. Saat 22.30'da başlayan eller havaya eğlenceyle sokak kilitleniyor. Tabii bir de Esnaf'ın özelliği fiks mönü olması. Birçok yerde böyle bir durum yok.




-Köy içi Ferdi Baba'da rezervasyonlar dolmuş durumda şimdiden. Ancak son zamanlarda biraz şikayet duyuyorum orayla ilgili. Hem yemekleri hem de fiyatlarıyla ilgili. Ama yine açık ara önde gider.




-Etiler Vitrin ekibi bu sene Limon Köy İçi ile Alaçatı turuna başlıyor. Limon Köy İçi'nin restoranının yönetimi Serkan Koca ve ekibine emanet, mutfağıysa Nişantaşı Nopa'nın şefi Deniz Ahmet Köse'ye. Şahsen en merakla beklediğim yerlerden. İçinde de Önder Bekensir'in işleteceği saat 01.00 de'açılacak Faena isimli kulüp olacak. Feana, arenada boğa güreşinde matadorun boğaya son darbeyle öldürmeden önce hayvanı kızdırması, yorması anlamına geliyor.




-Şerefe'ye Demet Akbağ'ın eşi Zafer Çika ortak olduğundan bu yana aldı yürüdü. Özellikle bu kışı inanılmaz geçirdiler. Tıklım tıklım. Hatta bu sene ciddi büyütmüşler.




-Berkay'ın mekanı 'Aysel'de bu sene mutfak ciddi gelişmiş. Mezeler, balıklar, et yemekleri dikkat çekiyor. Ve Aysel'in vazgeçilmez müzikleri diğer mekanlardan açık ara farklı. Aysel'i Berkay'ın kardeşi Ziya işletiyor. Her daim iş başında, oldukça güler yüzlü. Selamımı söyleyin, size indirim yapsın.




-Alaçatı tam bir kahvaltı cenneti. Viento Otel'in kahvaltısı olmazsa olmazlarım arasında. Akşam yemekleri içinde tercih edebileceğiniz büyük bir havuzu olan köy içinde nadir otellerden. Eğer plaja, denize gitmek istemiyorsanız aklınızda olsun.




-Kahvaltı deyince akan suların durduğu diğer bir yerse 1850 Otel. Pazar içinde ama harika bir kahvaltısı var. Çünkü kendi tarlalarında yetiştirdikleri ürünleri size servis ediyorlar. Bu otelin kardeş kuruluşu Fava'nın akşam yemekleri de oldukça güzel. Küçük bir bahçe de lezzetli yemekler oluyor.




Hacımemiş




-Cin by Göz'de her daim Doğa Rutkay ve eşi Kerimcan Kamal'ı görüp sohbet edebilirsiniz.




-Walkin geliyor bu sene Hacımemiş'e. Canlı müzik olacakmış. Haftaya açılıyor.




-Pug tam Hacımemiş'i bitir, Yenimemiş'te. Önümüzdeki hafta deneyimleyip haber edeceğim.




-Alaçatı Hacımemiş'te filizlendi Kaf. Yeni nesil kahvecide, 3 katlı mekanıyla konuşlanıyor. Kahveci deyip geçmeyin. Belli bir saatten sonra eller havaya.




-Köyün Delisi ve Delinin Sofrası'na uğramadan gelinir mi? Tabii ki o mezeleri yemek şart. Ha bir de Disco var. Gece yarısı Hacımemiş'in popüler mekanı. Ve Muzaffer Yıldırım ile Haldun Demirhisar'ın açacağı The Stay otel de merakla bekleniyor. 18 yaşından büyükler alınacak sadece bu otele.




-Saç konusunda en önemli isimlerin başında gelen Yıldırım Özdemir de Alaçıta'da bu sene. Üstelik sadece kuaför salonuyla değil. Salonun hemen içine açacağı şampanya barıyla da...




-Alaçatı say say anlat anlat bitmez. Ara ara devam edeceğiz temmuz-ağustos gelmeden, merak etmeyin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR