2008 yılında kurduğu Misela markasıyla New York'ta başlayan bir başarı hikâyesine imza atan Serra Türker, İstanbul Pera'daki mağazasından sonra Bodrum Palmarina'da bir mağaza daha açtı. Tasarladığı çantaları dünyaca ünlü yıldızların kolunda görünce çok gururlandığını söyleyen Türker'in iş ve cemiyet dünyasından da ünlü müşterileri var. Her kadının çantasıyla kendi stilini ifade ettiğini savunan Türker'le iş ve sosyal hayatı üzerine konuştuk.




Röportaj: Aybala ÇALIŞKAN






Misela markasıyla tanınıyorsunuz. Misela'nın doğuş hikâyesini sizden dinleyelim.




Misela markası 2008 yılında New York'ta doğan bir markadır. Rhode Island School of Design tekstil tasarım bölümünü bitirdikten sonra New York'a yerleşip Tocca'da bütün tekstil ürünlerinden sorumlu tasarımcı olarak çalışmaya başlamıştım. Orada çalıştığım iki sene içerisinde ilgi alanımın kıyafetler olmadığını anladım ve Parson School of Design'dan aksesuvar dersleri almaya başladım. Bu programın sayesinde kendimi aksesuvar tasarlarken istediğim gibi ifade edebildiğimi fark edip bir aksesuar markası kurmaya karar verdim. Bu kararı aldıktan sonra herşey çok hızlı gelişti ve bir anda Misela'yı kurmuş oldum.




Ürün yelpazeniz neleri kapsıyor? Çanta tasarlarken nelerden ilham alıyorsunuz?




Çanta tasarlarken öncellikle kendi ihtiyaçlarımdan ilham alıyorum. Arzuladığım bir çanta yaratmak işimin en keyifli kısmı sanırım. Ürün yelpazemiz hergün gelişmekle beraber desenleri yorumlayabildiğim pörtföy çantalardan egzotik derileri kullanabildiğim çantalara kadar kapsamaktadır.




Bodrum'da yeni bir mağaza açtınız. Neden Bodrum'u seçtiniz? Sezon nasıl geçiyor?




Ben ilk mağazamı iki sene önce İstanbul'da açmıştım ve bu mağazayla beraber Misela sevenlerle buluşma imkanımız oldu. İkinci mağazamın Bodrum Palmarina'da açma sebebim ise yazın hem Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden hemde yurtdışından gelecek olan müşterilerle tanışmaktı. Şu ana kadar sezonumuz iyi geçiyor.




Çantalarınız New York'ta da satılıyor. New York'ta markanızla ilgili yaşadığınız en heyecan verici anı neydi?




İki sene evvel Fashion Group International tarafından 'Rising Stars' ödülü için finalistlere kalmıştım. Ödülü maalesef alamadım ama böyle bir ödül için aday gösterilmek bile beni çok mutlu etmişti.




Çanta her kadın için bir vazgeçilmezdir. Sizce kadınların çantalarıyla aralarında nasıl bir bağ var?




Bence her kadın çantasıyla kendini ve stilini ifade ediyor. Bir kadının kullandığı çantası onun hakkında bir sürü ipucu veriyor. O nedenle kadınlar için vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.




Markanız yurt dışında hangi mağazalarda satılıyor. Misela'yı kullanan dünyaca ünlü isimler var mı?




Diane Kruger, Alessandra Ambrosio, Heidi Klum, Jessica Alba, Aerin Lauder gibi dünyaca isimler Misela'yı kullanıyor.




Ürün skalanız sadece çanta ile sınırlı mı kalacak? Başka ürünler de tasarlamayı düşünüyor musunuz?




Misela çanta markası olarak başladı ve benim ilk hedefim çanta koleksiyonlarını büyütmek. Ama bu sene açılan Palmarina mağazamız için 'Misela Living' konsepti içerisinde marinaya özel yastık, lamba, peştamel gibi ürünleri ekledik.




Serra Türker'in iş dışında hayatı nasıl geçiyor?




Misela markasını kurduğumdan beri iş hayatım herşeyin önünde olduğu için çoğu zaman çalışıyorum. Benim için zamanımı iyi kullanmak çok önemli o nedenle vakit bulabildiğimde ise en sevdiklerimle beraber olmayı tercih ediyorum.




Ofisteki bir gününüzü anlatır mısınız?




Günüme genellikle ofiste başlayıp sonrasında Pera mağazasına uğrayıp ardından atölyeye giderek geçiyor diyebilirim. Hem üretim için hem de günlük işler nedeniyle devamlı koşturma halinde oluyorum. Senede iki ya da üç kez ofisten çıkmadan yeni koleksiyon yaratmak için kendimi kapatıyorum.




İş hayatında babanız Ali Nuri Türker'den fikir ya da yardım alıyor musunuz?




Ben küçüklüğümden beri babamdan fikir olarak hep yardım aldım ve almaya devam ediyorum. Kendisi olaylara her zaman büyük pencereden bakar o nedenle düşünceleri beni her zaman ileriye taşır. Küçük detaylarda boğulmadan bugünlere gelebildiysem bu babam sayesinde olmuştur.




Misela'nın anlamını öğrenebilir miyiz?




Misela ismini biz babamla daha marka kurulmadan çok önce yaratmıştık. Kendisi kızlarının isimlerinden bir isim yaratmak istiyordu ve o zamanlar yurtdışında yaşadığım için telefonda üç kızının isimlerini birleştirmeye çalışmıştık. Misela'yı bulduğumuz zaman ikimizde çok heyecanlanıp bu ismi kullanmaya başladık. Misela'nın açılımı ise Mi(na)- Se(rra)- La(ra)'dır.




Hiç bilmeyen birine kendi markanızı nasıl tanımlardınız?




Misela markası renklerin ve geometrik desenlerin yoğun olduğu bir marka olarak tanımlayabilirim.







İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR