'Yeni yılda Başarım Sensin'in başarıları artacak'

Henüz 1.5 aylık bir bebek 'Başarım Sensin Derneği'... Şule Argüder'in başkanı olduğu, İpek Toplusoy ve Seda Vardar'ın kurucu üyesi bulunduğu dernek, not ortalaması dört üzerinden 2.5 olan başarılı üniversite öğrencilerine yardım eli uzatıyor. Kendisi de bir eğitimci olan Şule Hanım, derneğinde genç arkadaşlarıyla birlikte muhteşem bir yardım örneği sergileyerek üniversite öğrencilerine destek oluyor. Biz de yeni kurulan bu derneğin faaliyetlerini öğrenmek için Şule Argüder, İpek Toplusoy ve Seda Vardar ile buluşmak üzere Harbiye'deki Crowne Plaza Hotel'in yolunu tuttuk...

Röportaj: Aybala ÇALIŞKAN

Fotoğraflar: Onur AYDIN





Şule Hanım bize biraz kendinizden bahseder misiniz...




Şule Argüder: Üniversitede Fransız Filolojisi'nden mezun oldum. Onun üstüne Galatasaray Lisesi'nde yirmi dört yıl Fransızca öğretmenliği yaptım. Daha sonrasında Language World adında İngilizce ve Fransızca dersi veren bir dil merkezi açtım ve uzun yıllar onu işlettim. Sonrasında eşimle birlikte çalışmaya başladım.




Başarım Sensin Derneği'ni kurma fikri nasıl oluştu?




Ş.A: Eğitimle ilgili bir şey yapma isteğim vardı. Düşündüm ki bir sürü gencimiz maddi zorluklar içinde çabalıyor, okuyup adam gibi adam olmak istiyor ve ben onlara burs vermek istedim. Yönetim Kurulu'ndaki arkadaşlarıma bu fikrimi ilettim ve benimle birlikte olmak istediklerinde çok sevindim. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Esen Ziyal, Çiğdem Erdem, Figen Kıral, Yelda Güral ve Sengül Haşhaş arkadaşım asil üyeler arasında. Kızım Özge Sander genel sekreterim. Yedek Yönetim Kurulunu ise sırf gençlerden kurduk. Çünkü onlar bizlerden daha dinamik, daha yaratıcı ve çok daha yeniliğe açık kişiler olduğu için, bizler onların fikirleriyle,onlardan bizlerin tecrübelerin yararlansın istedik. İpek Toplusoy, Seda Vardar, Merve Haşhaş, Gizem Kural, Pelin Haşhaş, Selin Güral, Dilara Altınkılıç ve Sinem Nefesoğlu arkadaşlarımız yedek yönetim kurulundalar.




Derneğiniz ilk faaliyeti nasıl geçti?




Ş.A: İlk dernek lansmanımızı 4 Aralık'ta yaptığımız bir öğle yemeği ile gerçekleştirdik. Muhteşem geçti. Herkes yürekten bizleri destekledi. 250 davetli katıldı ve hepsi kendi adına burs verip, çocuk okutmak için yarışa girdiler adeta. Bu durumdan çok memnun kaldık.




'Başarım Sensin Derneği'ni diğer derneklerden ayıran farklar nelerdir?

Bizim burs vermemiz diğer vakıf ve derneklerden farklı. Biz her aktivite öncesi kendimize pilot iki üniversite seçiyoruz. Bunlardan ilk aktivitemiz için çok iyi isim olan Galatasaray Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi'ni aldık. Not ortalaması 4 üstünden 2.5 üstü olanlar için okul burs birimleriyle görüştük. Yaptığımız incelemeler sonucu iki üniversiteden de toplam 35 öğrenci aldık. Bu arkadaşlarımıza hem yemek bursu hem de tam burs veriyoruz. Şu an burslardan yararlanıyorlar. Önümüzdeki haftada burs alan arkadaşlarımızla bir kahvaltı organizasyonu yapıp, onlarla daha yakın olmaya çalışacağız.






İpek Hanım, Şule Argüder size dernek kurma fikriyle gelince neler hissettiniz?




İpek Toplusoy: Böyle bir dernekte kurucu üye olmaktan ve başkanımızın da Şule Argüder olması beni çok mutlu etti. Şule Hanım bana ilk teklifi yaptığında üniversite öğrencileri için daha çok heyecanlandım. Ben de genç bir nesili temsil ediyorum. Benim de öğrencilik hayatım yeni bitti sayılır. O yüzden öğrencilere destek vermek içimden daha da çok geliyor. Çünkü ne gibi şeyler yaşadıklarını biliyorum ve tabii ki hemen kabul ettim. Bu şekilde diğer genç arkadaşlarım gibi ben de derneğe dahil oldum.




Seda Hanım siz neler hissettiniz?




Seda Vardar: Ben eğitimci bir aileden geliyorum. Dedem, annem ve teyzem eğitimci keza Şule Hanım'ın da bir eğitimci olması beni etkiledi. Eğitim çok önemli. Bu anlamda çocuklara eğitim veriyor olabilmek bence yardım yapılacak noktalardan en önemlilerinden biri. Bu yüzden gelen teklifi seve seve kabul ettim.




Şule Hanım, henüz 1.5 aylık bir derneksiniz. Gelecekteki projeleriniz neler?




Ş.A: İstanbul dışına çıkmayı da düşünüyoruz. Tabii bunlar için mali portremizede bağlı. İşadamlarından sponsorluklar bekliyoruz. 35 öğrencimiz olduğunu söylemiştik. 2014'ün sonuna kadar bunu ikiye katlamak istiyoruz. Hiçbir öğrencimizi yarı yolda bırakmak istemiyoruz. Ama elimizdeki para gerçekten daha çok fazlasını okutabilicekse daha çok çocuğa yardım tabii ki edebilir. Yönetim kurulunca oturup hesaplarımızı yapacağız ve elimizdeki gelir ile gereken her şeyi yapacağız.

Toplantılarınız nasıl geçiyor peki?




S.V: Ekibimiz çok genç ve dinamik. Bu nedenle bir toplantı olduğu zaman herkes çok heyecanlanıyor. Bir fikir ortaya atıldığında herkes bir şekilde imzasını atmaya çalışıyor. Daha iyisini yapmak için herkes seferber oluyor. Hızlı bir başlangıç yaptık ve bu hızla gidersek daha güzel şeyler yapabilir.



Başka hangi derneklerde aktif olarak rol alıyorsunuz?




Ş.A: Uzun yıllar Osteoporoz Derneği'nde İcra Kurulu Başkanlığı yaptım. Notre Dame de Sion Mezunlar Derneği'nde yönetim kurulunda görev aldım. Daha sonra Alzheimer Derneği'nde halen proje sorumlusu olarak çalışıyorum. TİKAD'ta yedek yönetim kurulundayım ve tabiiki şimdi de Başarım Sensin Derneği'nin başkanı oldum.




Seda Hanım, sizin üyesi olduğunuz dernekler var mı?




S.V: Kendi üniversitemin derneği var. Onun dışında da dışarıdan yardımlar yapıyorum.




Başarım Sensin Derneği'nin isim annesisiniz. Bu ismi koymak aklınıza nereden geldi?

Ş.A: Öğrencilerin okuyup, mezun olup iş sahibi oldukları zaman dönüp bize başarım sensin diyebilmelerini istiyoruz. Aynı şekilde onları da güzel ortam ve mevkilerde görünce bizde onlara başarım sensin diyebileceğiz. Sağolsun yönetim kurulundan arkadaşlar da bu ismi çok beğendiler ve onayladılar.Bu şekilde derneğimizin adı ''Başarım Sensin'' oldu.




Yeni yıldan beklentileriniz nelerdir?




Ş.A: 'Yurtta sulh cihanda sulh. '' demek istiyorum. Ben de tüm yurdumuzda ve dünyada barış,huzur,bolluk ve bereket istiyorum. Allah'tan bunu diliyorum. Herkes sağlıklı olsun ve nar taneleri gibi herkesin paraları çoğalsın istiyorum.




Seda Hanım sizden düşüncelerinizi alalım...

S.V: 2014'ün biraz daha barış ve sevgi dolu,daha güzel haberlerle güne uyanabileceğimiz bir sene olsun istiyoruz.Hepimize huzurlu ve sağlıklı bir yıl diliyoruz.Derneğimiz içinde nice başarılar diliyorum.




İpek Hanım siz neler söylemek istersiniz?




İpek Toplusoy: Herkese huzur, mutluluk, sağlık ve bereket dolu yıllar diliyorum.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR