Röportaj: Reşit Özet






- Begüm Hanım bu yazın trendleri hakkında fikrinizi alarak başlayalım.




Aslında bu sezonun modasında yok yok diyebilirim. Geçen yazın favorilerinden olan çiçekli desenler bu sene daha bir önem kazandı. Daha iri baskılar, çiçek bahçesi gibi yoğun desenler dikkat çekiyor. Bu yaz çizgilerin çok moda olduğunu görüyoruz. Kalın, ince, yatay ya da dikey farketmeden birçok ünlü markanın bu trendi bol bol kullandığını görüyoruz. Puanlı, kareli parçalar, dantelli, tüllü, fırfırlı kıyafetler, şifon elbiseler, baskılı jeanler de 2013 yazının öne çıkanları arasında. Bu sezonun renkleri ise cıvıl cıvıl ve çok canlı. Turuncu, parlement mavisi, yeşilin tüm tonları, sarı, somon, siyah renk çok moda.Ayakkabı modasında ise, metalik, şeffaf ayakkabıları, kalın topukları, gladyatör sandaletleri, egzotik deriden ayakkabıları bu sene sıkça göreceğiz.




- Önümüzdeki yaz için en çok hangi tarz kıyafetleri tercih ettiniz?




Bu yaz bir kaç minik neon ada yoneksem daha çok pastel tonları beyaz kemik ve uçuk tonlarda kıyafetlere daha çok yöneldim diyebiliriz




- Sizce hangi renkler daha çok tercih edilecek?




Bu sezon canlı renklerin daha çok tercih edileceğini düşünüyorum. Kışın ağırlığını ve ciddiyetini atmak isteyenler, rengarenk kıyafetlerle yazın enerjisini yansıtacaklar.Özelliklede fosforlu sarılar yeşiller pembeler kısaca neon da bu sene çok var.




- Mankenleri kıskandıracak düzgün fiziğinizin yanı sıra örnek giyim tarzınızla her zaman ön plana çıkıyorsunuz. Bunu nasıl başarıyorsunuz?




Beğeniyle takip ettiğim kişiler, tarzlar ve modacılar var ama stil sahibi olmak, kişinin kıyafetleri kendine göre uyarlamasından ortaya çıkar diye düşünüyorum. Bu nedenle her zaman kendime yakışanı giymeye özen gösteriyorum. Bununla birlikte temizlik, sadelik ve abartıdan uzak durmak da bence çok önemli. Bütün bunlar birleştiğinde, şıklık da kendiliğinden ortaya çıkıyor.




- Gardrobunuzda olmazsa olmazlarınız neler?




Gardrobumda olmazsa olmaz parçalarım lastik ayakkabı, jean ve tayttır. Bu parçalar, günlük koşuşturmam içerisinde hayatımı kolaylaştıran en büyük rahatlığımdır. Bununla birlikte diz boyu düz siyah bir elbise ve altına bir çift stiletto, herkesin dolabında mutlaka bulunmalıdır. Çünkü bu parçalar, her zaman ve her yerde kadınların en büyük kurtarıcısıdır diye düşünüyorum.




- Vitrinde yada pazarda gördüğünüz ve çok beğendiğiniz bir kıyafeti marka olmasa bile alır mıydınız? Marka tutkunuz var mı?




Tabiî ki alırım. Marka bağımlısı biri değilim. Benim için önemli olan beğendim şeyi kendime yakıştırmamdır. İster vitrinde ister pazarda, nerede olursa olsun önceliğim her zaman budur. Bu şekilde aldığım bir çok giysim de bulunmaktadır.






- Sizinde çanta ve ayakkabı tutkunuz var mı?




Bu tutku hangi kadında yoktur! Her kadın gibi ben de ayakkabı ve çantayı çok seviyorum. Spor ayakkabı, babetler ve şık ayakkabılarda topuklular vazgeçilmezimdir. Çanta da kıyafetlerimi tamamlayan en büyük aksesuarımdır.




- Özel bir yaz diyetiniz var mı? Nasıl bir beslenme planı hazırladınız? Sofranızdan neleri kaldırdınız?




Özel bir diyetim olmadı hiç bir zaman. Aslında Egeli olmam önemli bir avantaj çünkü yemek yeme alışkanlığım ağırlıklı olarak sebze, meyve ve daha çok zeytinyağlı yemekler üzerine. Bu durumda doğal olarak daha sağlıklı beslenmemi, daha az kalorili yemekler yememi ve formumu korumamı sağlıyor. Ek olarak yaptığım tek şey Diyetisyen Selahattin Dönmez’in güzel bir tarifi olan 5 elma, 1 avuç karabiber, 1 avuç karanfil, 2 limon ve 4 çubuk tarçını karıştırıp kaynatır ve süzdükten sonra içerim var. Bu içecek beni çok rahatlatır. Bunun dışında her gün düzenli spor yapıyorum ve özellikle yürüyüşü çok seviyorum.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR