Kardeşi Şirin Yalçın'la birlikte kurduğu Aralık Gönüllü Eğitim ve Kültürel Araştırmalar Derneği aracılığıyla, bugüne dek birbirinden anlamlı sosyal sorumluluk projelerine imza atan Elif Dürüst, internet üzerinden hizmet veren Altıncı Cadde adlı alışveriş sitesiyle de evini dekore etmek isteyenlere birbirinden şık ve farklı alternatifler sunuyor. Sitenin gördüğü ilgiden çok memnun olduğunu belirten Dürüst, “İnsanların evlerinde yaşam köşeleri yaratmak beni çok mutlu ediyor. İyi ki evle ilgili bir iş yapıyorum” diyor. Hem Aralık Derneği'nden hem de Altıncı Cadde'den bahsederken gözleri ışıl ışıl parlıyor Dürüst'ün. Yaptığı işlere duyduğu sevgi, anlatırken yüzünde beliren kocaman gülümsemeden anlaşılıyor. “İşini aşkla yapan insanların farkı bu işte” diyor ve sözü Elif Dürüst'e bırakıyorum...

Röportaj: Ece SARUHAN





Altıncı Cadde ev tekstil ve dekorasyonuna yönelik bir alışveriş sitesi. Neden ev dekorasyonuna yönelmeyi tercih ettiniz?

Evim benim için çok kıymetli. Bayılırım evimde vakit geçirmeye. Mutlu olabilmek için yaşadığımız alanı sevmeliyiz. İnsanlara yaşam köşeleri yaratmak, yaşam alanlarını güzelleştirmelerine yardımcı olmak benim için çok değerli. Yakında birinci senemizi dolduracağız. Ev tekstil, dekorasyon, aksesuvar, elektronik ev aletleri ve mobilya ürünlerini çeşitli kampanyalarla müşterilerimize sunuyoruz. Son dönemde gelen taleplerin de etkisiyle mobilyaya ağırlık vermeye başladık. Koleksiyonlarımız genişledi, farklı tasarımcıların ürünleri de işin içine kattık. Özellikle ithal ürünler ve patchwork koltuklar çok ilgi görüyor. Yurtdışı ürünlerini ben de büyük heyecanla bekliyorum.

Alışverişi konusunda yuvayı yapan dişi kuş mu?




Evet, müşterilerimizin yüzde 73'ü kadın. Erkeklere yönelik kampanyalar da yapıyoruz. Bir kampanyamızda "Futbol ligi bu koltukta izlenir" demiş, koltuğun yanına bir patlamış mısır tabağı ve bira bardağı koymuştuk mesela, çok ilgi görmüştü. Ürünlerimizi kombinleyerek sunmayı seviyoruz. İnsanlara farklı seçenekler sunarak, ilham veriyoruz. Ben herkesin evi güzelleşsin istiyorum. Evle ilgili bir iş yaptığım için çok mutluyum. Aralık Derneği'nde gerçekleştirdiğimiz proje ve etkinlikler de benim için çok değerli. Derneğin çatısında gerçekleştirdiğimiz event'lerden kazandığımız paralarla insanlara yardım ediyoruz. En sevdiğim iki konuyla ilgili çalışıyorum. Kendimi yaşıyorum, yaptığım işler sayesinde kendimi gerçekleştiriyorum. Çok mutluyum.

Alışveriş neredeyse her kadının vazgeçilmezidir. Sizin aranız nasıl alışverişle?




Alışveriş gerçekten büyük keyif ama ben eskiden daha düşkündüm sanırım. Özellikle tekstil ürünlerine çok meraklıydım. Artık işimden dolayı daha çok ev eşyalarına bakıyorum.






Peki bu işe başlamadan önce de çevrenizdekiler gözünüze güvenip ev döşerken sizden fikir alır mıydı?




Son 5-6 senedir bu durum geçerli. Yakınlarım benim fikrimi alırlar ben de onları, "Şunu şuraya koyalım, bunu şununla kombinleyelim" gibi cümlelerle yönlendiririm. İnsanlara yaşam köşeleri hazırlamayı seviyorum.

'İŞİM BENİ ÇOK MUTLU EDİYOR'

İnsanlar eskiden internetten alışveriş yapmaktan çekinirdi. Kırıldı mı bu önyargı?

Ben de internetten çok az alışveriş yapanlardandım. İşin içine girince ne kadar büyük bir titizlikle çalışıldığını anladım. Günümüzde vakit çok kıymetli. Bir tık'la her şeyin evinize geliyor olması büyük kolaylık. Ürüne dokunmadan alışveriş yapamadığını söyleyenler için son derece kaliteli fotoğraf çekimleri gerçekleştiriyoruz. Bu fotoğrafları sitede gören müşterilerimiz, ürünlerimizin kumaşlarının dokusunu bile hissedebiliyor.


nYuvayı yapan, kuran dişi kuş mu? Müşterileriniz kadın ağırlıklı mı?


Evet, müşterilerimizin yüzde 73'ü kadın. Erkeklere yönelik kampanyalar da düzenliyoruz.Ürünlerimiz kombinleyerek sunmayı seviyoruz. İnsanlara farklı seçenekler sunarak ilham veriyoruz. Ben herkesin evi güzelleşsin istiyorum. Evle ilgili bir iş yaptığım için çok mutluyum. Aralık Derneği'nde gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle insanlara destek olmak da benim için çok değerli. En sevdiğim iki konuyla ilgili çalışıyorum. Kendimi yaşıyorum, yaptığım işler sayesinde kendimi gerçekleştiriyorum. Çok mutluyum.



'Küçük bir okul


yaptırmak istiyoruz'

Kurucuları arasında olduğunuz Aralık Derneği'nin yeni projeleri var mı?

Küçük bir okul yaptırmak istiyoruz. Bu amaçla mart ayının sonunda bir event düzenlemeyi düşünüyoruz. Aralık Derneği'nde verilen dersler devam ediyor. Özellikle edebiyat, sanat tarihi ve Ali Canip Olgunlu'nun verdiği tasavvuf dersleri büyük ilgi görüyor.

Son yıllarda pek çok kişi tasavvufla ilgileniyor. Hayatın içince giderek yalnızlaşan insan, maneviyatını tasavvufla besleyip zenginleşiyor...

Evet. Aralık Derneği'nde verilen dersler, okunan kitaplar, gerçekleştirilen sohbetler aracılığıyla insanlar birbirleriyle yalnızlıklarını da paylaşmış oluyor. İnsan kendini derinlemesine tanıma fırsatını buluyor. Ben kaybolmuş gibi duran manevi tarafın aslında her insanın içinde hala mevcut olduğunu düşünüyorum. İnsanlar manevi değerlerini artırarak yaşıyor bence.











İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR