İşkadını Gözde Sarar, gençlik yıllarından bu yana Sarar’ın farklı departmanlarında stajyerlik dahil pek çok görev üstlendi. Eşlerin, sevgililerin, annelerin erkekler için Sarar’ı ziyaret ettiğini ve kıyafet seçiminde başrol oynadığını gözlemleyen Gözde Sarar, 2004 yılında Sarar Kadın’ı kurdu. Kadınlar için dünyaca ünlü bir Türk moda markası yaratma hedefiyle ilerleyen Sarar, yurtdışı ve yurtiçi mağazalarıyla çarpıcı trendler yaratıyor. Gözde Sarar, Sarar Kadın’ın yurtdışı başarılarını şöyle vurguluyor. “Armani gibi mağazaların yanında Sarar Kadın mağazaları bulunuyor. Şık ve elit hedef kitlemiz, global ve ses getiren markalarla bizi eşdeğer pozisyonda görüyor. Bu yüksek marka algısı bizim için çok önemli. Aynı durum Türkiye için de geçerli” sözleriyle yüksek hedeflerini vurguluyor.




‘Türk moda sektörü global bir vizyon kazanıyor’




Gözde Sarar; “Bana göre kumaş kalitesi, global uyum ve trendleri yakalama konusunda Türkiye tekstil sektörü çok üst bir seviyede. İhracat konusunda da oldukça ileri bir noktadayız. Ülkemizden gelecek dönemlerde çok güzel moda markaları çıkacağına inanıyorum” sözleriyle Türk moda dünyasına inancını açıkça belirtiyor.






‘Kendine vakit ayırmak ruh sağlığı için önemli’




Kayak, pilates, sanat gibi özel ilgi alanları olan Gözde Sarar, yoğun tempo içerisinde spor ve hobilerle uğraşmanın nefes almak gibi olduğunu söylüyor. Sarar Kadın’ın yöneticisi bu sayede kendini iyi hissediyor, ruh ve beden dengesini koruyor. Bir de hayvan sevgisi, en başta da köpekleri, güzel şeyler listesinde en üst sıralarda yer alıyor.




‘2013 umut dolu trendlerin yılı...’




Yeni yılda da Sarar Kadın’ın başarısının hız kesmeden ilerleyeceğini, müşterilerine en iyi tasarımları sunacaklarını anlatan ünlü işkadını Gözde Sarar, 2013 yılının moda tüyolarını da paylaşıyor. “Bordo, dantel, metalik renkler ve yarı transparan parçalar bu yılın olmazsa olmazı. Koleksiyonun her parçası kişiye yeni bir tarz vaat ediyor ve yaz trendlerine göz kırpıyor.”




Röportaj ve fotoğraflar: Quality of Magazine Dergisi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR