Röportaj ve Fotoğraflar: Gürkan KURT




Dünyaca ünlü giyim markalarını bünyesinde barından 'Polar', müşterilerine özel bir hizmet sunuyor. Mağaza sahibesi Sevim Uyar, özellikle cemiyet hayatından ünlü hanımların sıkça yaşadığı 'pişti' olayına kesin çözüm bulmuş. Uyar, ''Kıyafetleri sınırlı sayıda getiriyoruz. Bunun da nedeni cemiyet hayatında 'pişti' diye tabir edilen kıyafet eşleşmelerinden kaçınmak. Bununla ilgili olarak da kıyafetin hangi eventlerde kullanılacağını not edip ona göre müşterilerimize tavsiyelerde bulunuyoruz. Böylelikle müşterilerimiz pişti olmaz'' diyor.




Polar'ın doğuş hikayesini dinleyebilir miyiz?




Modaya eskiden beri merakım vardı, dönemsel trendleri hep takip ettim. Çocuklarım büyüdükten sonra ev hanımlığından terfi edip bu işe gönül verdim ve 12 yıl önce hobi olarak başlattığım küçük mağazamı, müşterilerimiz desteği ile bugüne taşıdım. Etiler’de işlettiğim küçük ve sempatik butiğimin ardından Chloe’den gelen teklif ile moda dünyasına ilk profesyonel adımımı Maçka’daki Chloe mağazası ile attım. Fakat Chloe ile geçen iki senenin ardından tek marka temsilciliğinin bana uygun olmadığını ve insanlara kendi moda anlayışımı göstermenin en doğru yolunun multibrand store olduğunu düşünerek Polar’ı kurdum.




Sevim Uyar kimdir?

Çalışkan, disiplinli, araştırmayı seven, modaya duyduğum heyecanın yanı sıra işini ciddiye alarak ve severek yapan biriyim. Dürüstlük ve samimiyete çok önem veriyorum.





Polar'ı neden 'Moda Üssü' diye bir tabir ediyorsunuz?




Dünyaca ünlü markaları bünyesinde barındıran Polar’ı, seçkin müşterilerinin katılacakları davet ve önemli günlerinde, kendilerine şık kostümleri bulabilecekleri en doğru adres


olduğuna inanıyorum. Dünyanın en ünlü ve beğenilen tasarımcıları ile çalışıyoruz. Şu an 30’a yakın markamız var ve marka sayımızı artırmaya devam ediyoruz. 2013 yılında da Oscar de la Renta, J Mendel, Roland Mouret, Victoria Beckham, Stella McCartney, Prabal Gurung, Andrew GN, Peter Pilotto, Monique Lhuillier, Ermanno Scervino, Jonathan Saunders, Jean Paul Gaultier ve Giambattista Valli Couture gibi dünyaca ünlü birçok markayı bizde bulabileceğiniz gibi, yeni süprizlerle geliyoruz. Özellikle büyük bedene hitaben Rene Lange markasını da bu sene müşterilerimizin beğenisine sunacağız.




Her bedenden sadece bir kıyafet bulundurmanızın amacı nedir? Bu uygulama devam ediyor mu?




Evet, kıyafetleri sınırlı sayıda getiriyoruz. Bunun da nedeni cemiyet hayatında “pişti” diye tabir edilen kıyafet eşleşmelerinden kaçınmak. Bununla ilgili olarak da kıyafetin hangi eventlerde kullanılacağını not edip ona göre müşterilerimize tavsiyelerde bulunuyoruz. Bunun yanı sıra çalıştığımız tüm markaların büyük bedenlerini de getirmekteyiz.




'Kişiye özel hizmet' satış politikanız arasında yer alıyor. Müşterilerinize giyim danışmanlığı da yapıyor musunuz?




Müşterilerimizle özel olarak ilgilenip, istekleri doğrultusunda onları memnun etmeye çalışıyoruz. Memnuniyet ve güven bizim için her şeyden önce geliyor ve Polar’da sadece kıyafet satmıyoruz, kişiye özel styling hizmeti de veriyoruz. Müşterilerimize farklı markaların farklı tarzlarını kombinleyerek sunduğumuz için geri dönüşlerimiz de olumlu oluyor. Bunun yanı sıra mağazımız bünyesinde, özel terzimiz ve vale parking hizmetimiz de bulunuyor.




Türk kadını modayı yakından takip ediyor mu? Son yıllarda Türk kadınının giyimini nasıl buluyorsunuz?




Türk kadınları artık daha bilinçli giyiniyorlar. Bakımlı ve şık olmaya özen gösteriyor, modayı daha yakından takip ediyor. Trendlere hakim oldukları için de bize çok daha kısa sürede geri dönüş yapabiliyorlar. Yurt dışında dakatıldığım davetlerde, Türk kadınlarının her zaman şık ve bakımlı olmaları ile ilgili övgüler aldıklarını duyuyorum.






Tarzını beğendiğiniz dünyaca ünlü modacılar kimler?




Her sezon farklı tasarımlar ön plana çıktığı için favorilerim sezonlar içinde değişiklik gösterebiliyor. Ama bu sezon için Christian Dior, Roland Mouret, Victoria Beckham,Oscar de la Renta, Mary Katrantzou ve Stella McCartney diyebilirim.




Dünyaca ünlü markalardan hangileri Türk müşteriler tarafından talep görüyor?




Sunduğumuz markaların birçoğu müşterilerimiz tarafından büyük beğeni ile takip ediliyor. Polar, yeni trendleri sürekli takip ederek, yeni markaları sunan bir vizyona sahip olduğu için de müşterilerimiz her zaman bizde aradıkları özgün şıklığı bulabiliyor. Bu beğenilerini sosyal medyadan da ölçümleyebiliyoruz. Sunduğumuz markalara ait tasarımları Instagram, Facebook ve Twitter’daki Polarmoda hesabımızda paylaşıyoruz ve her zaman olumlu yorumlar alıyoruz.




Şıklığı ve lüksü Türk kadınlarıyla buluşturuyorsunuz. Şıklığın tanımını bir de sizden alabilir miyiz?

Şıklığı; her zaman ve her koşulda bakımlı olmak ve abartıdan uzak durmak şeklinde ifade edebilirim.











İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR