Fenerbahçe Kulübü efsane Başkanlarından Ali Şen'in küçük oğlu Metin Şen babasından devraldığı bayrağı başarıyla taşıyor. Bosphorus Gaz Yönetim Kurulu Başkanı Metin Şen, iş, aile, kariyer ve hatta Fenerbahçe ile ilgili bilinmeyenlerini HT Kulüp Yazı İşleri Müdürü Reşit Özet'e anlattı.




Röportaj: Reşit ÖZET


Fotoğraflar: Gürkan KURT






İş hayatı serüveniniz nasıl başladı?




1986 yılında kimya mühendisiliğini bitirdim. 1986-1987'de part time olarak işe başladım. 1988'den itibaren iş hayatındayım. Çeşitli alanlarda faaliyet gösterdik. Dericilik, hava sektörü ulaşım sektörü. Ve son 15 senedir enerji sektöründeyiz..




Babanız Ali Şen ile birlikte çalıştınız mı?




Babam emekli olalı 15 sene oldu. İlk başlarda birlikte çalışıyorduk. Şimdi ayrı çalışıyoruz tabii.




İş hayatında babanız Ali Şen'in hangi yönlerini örnek alıyorsunuz?




"Hayır" cevabını cevap olarak almamayı öncelikle örnek olarak alıyorum. İkincisi de her şeyin daha iyi olabileceğini, iyi ile yetinmemek gerektiğinin çok daha fazla yapılabileceğini her zaman o öğretmiştir.




İş hayatınızdaki prensipleriniz nelerdir?




Bir kere tüccar olmak lazım yani tüccar kafasıyla iş yapmak lazım. Sadece işin tek taraflı yürümeyeceğini her iki tarafın da bu işten kazançlı çıkması halinde uzun vadeli bir iş olacağını düşünüyorum. Karşılıklı ticari olarak. İkinci olarak, tamamen açık olmak, şeffaf olmak, rekabetçi bir piyasada piyasanın şartlarına uyarak ticaret faaliyeti yapmak.



Yıllardır iş dünyasındasınız... Genç girişimcilere ne gibi tüyolar verebilirsiniz?




Yenilikçi olsunlar. 'Hayır' kelimesini cevap olarak algılamasınlar. Araştımacı ve girişken olsunlar. Ve her şeyden önce kendilerine güvenip, girişimci bir ruhla "Oraya ulaşamam, bunu yapamam" gibi bir düşünceyi kafalarından silsinler. “Her şeyi yapabiliriz” şeklinde ticari hayatlarını devam ettirsinler.




Başarı nasıl gelir?




Çok çalışmak, inanmak ve ekip çalışmasıyla gelir.




Hayatta olmazsa olmazlarınız var mı? Neleri affetmezsiniz?




Yalanı affetmem. Şirketin menfaatlerini kendi menfaatlerinin önüne koymazsan olmaz. Her zaman şirketin menfaatlerinin önüne koyacaksın. Ve takım çalışmasına hazır olacaksın.

Eşiniz sosyal sorumluluk projelerinde sürekli yer alıyor. Siz sosyal sorumluluk projelerine destek oluyor musunuz?




Elimden geldiği kadar olabiliyorum. Aslı Hanım, akşamları zaten genelde bana anlatıyor. Bende elimden geldikçe ve vaktim oldukça ona destek olmaya çalışıyorum.




Sizi oldukça değişik gördük bayağı zayıflamışsınız. Bunu nasıl sağladınız?




İş yoğunluğu biraz da diyetistenim Yelda Kahvecioğlu'nun desteği diyelim... Biraz kilo alsam da 19 kilo verdim.




Fenerbahçe sizin için çok ayrı bir yer taşıyor. Babanız eski başkan. İlerde sizde Fenerbahçe'nin yönetiminde olmayı düşünüyor musunuz?




Son bir sene öncesine kadar düşünüyordum. Son bir senede yaşananları gördükten sonra camiadan kendimi biraz daha geri plana çektim. Bütün enerjimi ve gücümü iş hayatıma verdim.




Ailenize çok düşkün bir yapınız var. İki oğlunuz var çocuklarınızı nasıl zaman geçiriyorsunuz?




Akşamları ve hafta sonları muhakkak beraber oluyoruz. İş seyahatleri dışında da kalan vakitler olduğu zaman tatillere beraber gidiyoruz. Yazın daha çok vakit geçirme şansı buluyoruz. Onun dışında da okulun tatil zamnlarında, yılbaşlarında, bayramlarda vakit geçiriyoruz.




Alex'i çok seviyorsunuz galiba. Ofisinizde bir fotoğrafını görüyoruz. Alex sizin için ne ifade ediyor?




Büyük oğlum Alex'i seyretme fırsatı buldu. Küçük oğlum büyüdüğü zaman Alex'i hatırlamayacak ama onun en büyük şanssızlığı bu olacak herhalde. Biz Alex'i seyretme fırsatı yakalayan jenerasyon olduğumuz için çok şanslıyız. Müthiş bir adamdı. Müthiş bir Fenerbahçe'ydi. Müthiş bir aile babasıydı. İnşallah ileride Fenerbahçe'nin tekrar çeşitli kademelerinde rol alır. Alex benim için de, tüm Fenerbahçe taraftarları için de çok büyük bir efsanedir. Sadece Fenerbahçe için değil; Türk futbolu için çok büyük bir kayıp olarak görüyorum. Ama bu futbolculuk dönemindeki yaptıklarında çeşitli kademelerde; yöneticilik olsun, teknik adamlık olsun, spor direktörlüğü olsun inşallah klübe geri döner.






İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR