İş dünyasının önde gelen isimlerinden Erdal Aksoy'un kızı Banu Aksoy Tarakçıoğlu cemiyet hayatının önde gelen isimleri arasında yer alır. Turcas Petrol Yönetim Kurulu Üyesi olan ve işindeki başarısıyla ön plana çıkan Banu Aksoy Tarakçıoğlu HT Kulüp Yazı İşleri Müdürümüz Reşit Özet'in sorularını yanıtladı. İşte Banu Aksoy Tarakçıoğlu'nun bilinmeyenleri...




Röportaj: Reşit ÖZET






Banu Hanım sizi kısaca tanıyabilir miyiz?




Koç Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olup, University of California at Berkeley de finans eğitimi aldım. 1998 yılında ConocoPhillips firmasında çalışmaya başladım, iki yıl süreyle iş geliştirme bölümünde Hazar bölgesindeki enerji projelerine yoğunlaştım. Daha sonra piyasanın liberallesmeye başlamasıyla Türkiyenin ilk elektrik toptan satış sirketini kardeşimle kurduk ve elektrik satış faaliyetine başladık.




Sahibi olduğunuz Turcas Petrol'deki görevinizden bahseder misiniz?




2005 yılından bu yana Turcas Petrol ve bağlı ortaklıklarının Yönetim Kurulları Üyesiyim. Elektrik, dogalgaz ve petrol alanlarında yeni yatırımların planlanması, finansman hazırlıkları, ve güclü yabancı ortaklıkların kurulması dogrultusunda calısmalarım oluyor.




Kardeşiniz Batu Bey ile nasıl bir iş akışınız var? Birlikte çalışmanın avantajları neler?




Yoğun bir iş hayatımız ve çeşitli projelerimiz olduğundan beraber çalışmanın tüm avantajlarından faydalanmaya çalışıyoruz. Genelde konulara bakış açımız benzer. Farklı yönlerimizde tamamlayıcı oluyor.



İş hayatınızdaki prensipleriniz ve hedefleriniz neler? Yeni projelerinizden bahseder misiniz?

İs hayatımda disiplinli ve verimli olup zamanı en iyi şekilde değerlendirmeyi prensip edindim. Şirketimizin kurumsal altyapısıyla global bir enerji sirketi olarak sürdürülebilir başarıyı yakalamasını hedefliyoruz. Yeni projelerimiz arasında yenilenebilir enerjiye yatırım yapmak var.




Sizce başarılı bir iş kadını olmanın püf noktaları neler?




Başarılı işkadını veya işadamı olmak için öncelikle iyi bir eğitim ve başka bir yerde is tecrübesi sart. Daha sonra yaptığı isi severek yapmak, sürekli kendini gelistirmek ve çalısma hayatını aile yaşantısı ve yasamın diğer alanlarıyla dengeleyebilmek önemli.






İş hayatında babanız Erdal Bey'den neler öğrendiniz? Babanızın hangi yönlerini örnek alıyorsunuz?

Olaylara olumlu yaklaşmayı ve pozitif tutumunu en zor zamanlarda bile korumasını ve girişimciliğini örnek alıyorum.

Sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyormusunuz? Sizce ülkemizde bu alanda en çok hangi alanlara yoğunlaşılmalı?




Çesitli sosyal sorumluluk projelerine destek veriyorum, eğitim ve sağlık konularında yoğunlaşılmalı diye düşünüyorum.

Geçtiğimiz yıllarda anne oldunuz. Anne olduktan sonra hayatınızda neler değişti?




Anne olduktan sonra hayatım cok değişti, oğlumu sevgiyle büyütmek en büyük önceliğim.







İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR