Sosyetenin tanınmış simalarından Didem Antebi, htkulup.com'a annelik ve sosyal hayatına dair özel açıklamalarda bulundu. Zamanının çoğunu bir yaşındaki kızıyla geçiren Antebi, anneliği delilik olarak tanımlıyor. Gelecekte internet ve tekstili birleştirerek yeni projeler üretmeyi amaçlayan Didem Hanım'la özel bir söyleşi gerçekleştirdik.

Röportaj: Reşit ÖZET


Fotoğraflar: Gürkan KURT



Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?




1982 İstanbul doğumluyum. Özel Işık Lisesi'nde okuduktan sonra çok istediğim bir bölüm olan Yeditepe Üniversitesi Moda Tekstil Tasarım bölümünü kazandım. Okulu bitirmeden çalışma hayatına başladım.




İş hayatına ne zaman atıldınız?

2002 yılında üniversitede öğrenciyken iş hayatına atıldım. Bazı firmalara tasarım yapıyordum. 2003 yılında büyük bir firmada asistan olarak 3 sene çalıştım. 2007'de başka bir firmaya geçtim. Bir senede orda çalıştıktan sonra eşimle tanıştım ve oradan ayrıldım. Mila doğduktan bir sene sonra tekrar geri döndüm.







Eşinizin sahibi olduğu www.keyfimoda.com adlı alışveriş sitesine, katkıda bulunuyor musunuz?




Keyfimoda bir alışveriş sitesi, her gün yeni kampanyalar ve yeni ürünler geliyor. Müşteri kitlemizin beğenisine uygun ürünleri seçerek styling yapıyorum. Aksesuvar konusunda yardımcı oluyorum, fotoğraf çekimini de ben yönlendiriyorum.






Tasarım üzerine eğitim aldığınız. İleride bunu geliştirmeyi düşünüyor musunuz?




Eşim de tekstilci olduğu için tekstili çok parlak görmüyorum. İnternette üzerinde bir şeyler yapmak istiyorum. Tekstil ve interneti birleştirmek istiyorum.






Ülkemizde düzenlenen Fashion Week'i nasıl buluyorsunuz?




İlk defa üç sene düzenlenen Fashion Week'i izlediğim zaman bana çok amatör geldi. Yurtdışındaki organizasyon yoktu. Her sene çok iyiye gitti. Son düzenlenen gayet profesyoneldi. Bu işte çok yeniyiz, tecrübe kazandıkça daha da iyiye gideceğiz.






Tasarımlarından etkilendiğiniz modacılar kimler?




Arzu Kaprol, Hakan Yıldırım, Erdem, Cengiz Abazoğlu






Kendi giyim stilinizi nasıl tanımlarsınız?




Rahat olmayı çok seviyorum. O an ne hissediyorsam onu giyiyorum. Bu konu üzerinde çok vakit harcamıyorum. Çok vakit harcamanın önemli olmadığını düşünüyorum.




Gelecekte gerçekleştirmek istediğiniz internetle ilgili bir projeniz var mı?

Hatta çok yeni bir projem var. Bir blog açtım. www.didemantebi.blogspot.com . Blog Türkiye'de yeni olan bir şey. İnternet üzerinden günlük tutmak gibi bir şey. Beni gülümseten bana heyecan veren güzel bir yemek ya da kıyafet olabilir. Bunları insanlarla paylaşarak yazı yazmak... Çünkü artık insanlara yeniliklere haber vermeyi ve hoşlandığım konularda tavsiyelerde bulunmanın önemli olduğunu düşünüyorum.




Nasıl tepkiler aldınız?




İlk gün tıklanma oranı oldukça yüksekti. Daha hiç reklamı yapılmadığı için az kişi biliyor. İleride iyi olacağını düşünüyorum.




Çocukken hayalini kurduğunuz bir meslek var mıydı?




Ressam olmaktı fakat ona yakın bir şey yaptığımı düşünüyorum.




Eşinizle tanışma hikayenizi anlatır mısınız?




Yurt dışındaki bir tekstil fuarında tanıştık.




Anne olduktan sonra hayatınızda neler değişti?




Anne olmak çok tuhaf bir his. Bence delilik! Her şey çok değişiyor, sürekli onu düşünüyorsunuz. Kendinizden öte delice sevdiğiniz bir varlık dünyaya geliyor. Eve koşarak geliyorum. Dışarda işim olduğu zaman bile, 1-2 saat sonra hemen eve geliyorum.




Eşiniz sizce nasıl bir baba?




İzzet çok duygusal ve yumuşak kalplidir. Çok iyi bir baba. Kız çocukları babaya çok düşkün olur. Kızımda babasına çok düşkün.




Sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyor musunuz?




Sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya çalışıyorum. Üyesi olduğum bir dernek yok. Bir kampanya olduğu zaman katılmaya çalışıyorum. Eğitim ve öğretim konusunda özellikle Doğu'da açık var. Bu konunun üzerine gidilmesi gerekiyor diye düşünüyorum.




Eşiniz sizi işinizle ilgili destekliyor mu?




İzzet evde oturan bir ev hanımı olmamı istemiyor. Okurken bile çalıştığım için hamilelik döneminde çalışmıyor olmaktan dolayı kendimi boşlukta hissettim. İzzet de işe geri dönmemi yeni fikirler vererek destekledi.




Boş zamanlarınızda neler yapıyorsunuz?




İşimden arta kalan zamanları Mila ile değerlendiriyorum. Ona ne kadar zaman ayırsam da yetmiyor. Blog, diğer işler ve annelik zamanımın tümünü alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR