Dünyaca ünlü şarkıcı Salvatore Adamo'nun kızı Amelie Adamo, sosyetenin tanınmış isimlerinden Enci Velidedeoğlu'nun misafiri olarak Türkiye'ye geldi. Amelie, iş ve özel hayatıyla ilgili yalnızca htkulup.com'a konuştu.

Röportaj ve Fotoğraflar: Kahraman DOĞAN



Türkiye'ye ne amaçla geldiniz?

Türkiye'yi çok seviyorum uzun süredir gelmemiştim. Şu anda üzerinde çalıştığım bazı projelerim var onun için buradayım. Aynı zamanda yakın arkadaşım Enci'yi de görmek için geldim.



Dünyaca ünlü sanatçı bir babanın kızı olmak nasıl bir duygu?



Çok muhteşem bir duygu. Türkiye'de babamı tanımları çok hoşuma gidiyor. Babamla gurur duyuyorum. İleride inşallah babamın yarısı kadar başarısına ulaşırım.

Peki sizin müzik çalışmalarınız nasıl gidiyor?

Yavaş fakat emin ilerliyorum. Babamla konserlere çıkıyorum, kendi müzik projelerimin dışında. İki hafta içinde Paris'te ve Brüksel'de babamla birlikte bir konser vereceğim.



Babanızın en sevdiğiniz şarkısı hangisi?




Tabii ki 'Her yerde kar var'.

Türk mutfağıyla aranız nasıl?




Eskiden benim göbek adım ekmekti. Hamur işlerine bayılıyorum özellikle böreğe hayır diyemiyorum. Türk mutfağını da çok seviyorum.

Enci Hanım'la dostluğunuz ne zaman başladı?




Paris'te üniversiteyi beraber okuduk. İki sene önce daha yeni mezun olduk. Oradan tanışıyoruz. Ortak derslerde beraberdik. Ben Halkla İlişkiler okudum.

Enci Hanım, Amelie Hanım'la birlikte neler yapmaktan hoşlanıyorsunuz?




Üniversite yıllarında gezmekten hoşlanıyorduk. Kulüplere gider, kafelerde vakit geçirirdik. Babasıyla beraber evde şarkı söylerdik. Daha doğrusu onlar söyler ben dinlerdim. Annelerimiz arkadaş, annesiyle de çok iyi anlaşıyorum.

Türkiye'deki sanatçılardan kimleri beğeniyorsunuz?




Uzun zamandır olmadığım için yeni çıkan kimseyi tanımıyorum. Ama Kenan Doğulu'yu çok severim. Bodrum'da dinlemeye gitmiştim.

Babanızla Türkiye'de bir konser vermeyi düşünüyor musunuz?

Çok isterim diğer gelişinde beraber geliriz. Türkiye'de onunla şarkı söylemek isterim.



Türk insanı hakkında neler düşünüyorsunuz?




Çok düzler. Kelimleri çevirmeden konuşuyorlar ve çok dürüstler ayrıca misafirperverler.

Türkiye'de tatil yapmak size cazip geliyor mu?



Seneye Alaçatı ve Kapadokya'ya gitmek istiyorum. Annem Antalya'ya sık sık geliyor.

Babanızla Türkiye'ye geldiğinizde başınızdan ilginç bir olay geçti mi?




Yılbaşında gelmiştik, kar fırtınası vardı. Ben bir arkadaşımda kalıyordum, babam oteldeydi. İki gün bir araya gelemedik babamla. En çok hatırladığım şey babamın kar fırtınasıyla Türkiye'ye gelmesiydi. Babamı Türkiye'ye geri getireceğim.

Babanızla sahnede birlikte şarkı söylemek nasıl bir duygu?




Çok mutluyum, onunla gurur duyuyorum. Benim için süper bir tecrübe oldu. Televizyon şovlarında ve konserlerde babamla bir arada olmanın tadına varıyorum. Bana böyle bir şans verildiği için seçilmiş olduğumu düşünüyorum.

Müziğe profesyonel olarak ne zaman başladınız?




1.5 yıldır profesyonel olarak müzikle ilgileniyorum. Daha önceden müzik prodüksiyon şirketinde çalışıyordum. Ondan sonra drama dersleri aldım, sonrasında babamla şarkı söylemeye başladım. Genlerimde olduğu zaman sanatçılık, eğitimi alsa da almasa da bir yerde çıkıyor. Uzak kalmaya çalışsam da istemesem de müzikten vazegeçemedim.

Gelecekte dünyaca ünlü hangi şarkıcıyla düet yapmak istersiniz?




Arkadaşlarım Enrique Iglesias'la düet yapmamı istiyorlar. Onlar için güzel bir fantezi tabii. Enrique ile tanışmak için benim düet yapmamı istiyorlar.





Önümüzdeki 10 yıl içinde müzik kariyerinizde hangi noktada olmayı hayal ediyorsunuz?




10 yıl içinde tekrar burada sizinle buluşup, 10 yıl sonraki kariyerimi konuşuyor olabiliriz.

İtalyan babanın, Alman bir annenin kızısınız. Şimdi Londra'da yaşıyorsunuz. Bunun artılar ve eksileri neler?




Kendimi dünya vatandaşı gibi hissediyorum ama aslında Avrupa vatandaşıyım. Özgürlüğünüzün olması çok güzel. Bazen kendinizi kayıp hissedebiliyorsunuz ama Türkiye'ye ya da başka ülkelere gidince dünyayı dolaştığım için kendimi şanslı hissediyorum. Babam İtalyan annem Alman, şu anda Londra'da yaşıyorum. Hiçbir yerde uzun ve sürekli yaşayamam. Türkiye'de yaşayabilirim. Boğaz'da nasıl yaşamazsınız?









İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR