Hababam Sınıfı Parıltıyla projesi nasıl başladı?

N.G: Aslında çok kendi halinde gelişen bir olay oldu. Seren Hanımla geçen sene sanat festivalinde tanıştık. Çocuklarımız, çocuk ve sanat festivalindeydi. Serencim orada çocuklarımızı çok sevmiş ve ilgilenmiş. Sizinle çocuklarla birlikte drama yapabilir miyiz? Dedi. Onun teklifi aslında kuruma gelip çocuklara drama dersi vermekti. Fakat biz hep farklı yönlerini de düşündüğümüz için ne yapabiliriz ve Seren'le nasıl bir çalışma yapabilirim? Diye düşünürken gece sabahı sabah ettim. Hababam Sınıfı çıktı. Çocuklar, ünlüler ve tiyatrocularla birlikte oluşan en güzel bize uygun olan. Kaynaştırmanın ne olduğunu ve farkındalığı anlatabileceğimiz, eğitim kurumunu içine alabileceğimizi ülkemizin hepimizin Hababam Sınıfı’yla büyüdüğümüz için bize oturan çok güzel bir proje oldu. Sabah olduğunda Hande'ye mesaj attı. Böyle bir fikir gelişti bende ne dersin? Dedim. Valla harika bir proje Neşe dedi. Hemen Seren'den bir randevu talep ettik. Serene bu teklifi ettiğimizde o da çok heyecanlandı. Önce çocuklarımıza drama dersi diye başlattık söylemedik. Belki hayata geçiremeyiz. Seren ve Yediz hocamızla birlikte çocuklar başladılar. Çoklar için zor oluyor bazen mırıldanıyorlar tabi ama sonu çok güzel olacak sabredin dedik. Bu proje olgunlaştığında artık çocuklara Hababam Sınıfı'nı ünlülerle birlikte oynayacaksınız dediğimizde çok mutlu oldular. Kim olacak? Hangi ünlü bizimle oynayacak? Dediler. İnşallah 18 Aralık da hayırlısıyla atlatalım. Çükü veliler ve çocuklar çok heyecanlı. Başarıyla atlatacağımızı ümit ediyorum. Bu süreçte çocuklarımızda bu uzun soluklu hazırlıkta çok güzel gelişim gösterdiler. Geçen gün annelerinden duyduğum zaman hakikaten güzel bir proje olduğuna daha da inandım. Anneler ben çocuğumu psikoloğa götürüyordum tiyatroya başladığından beri kestim diyor. Bir başka çocuğumuzda ben başlarken çok tereddüt ettim çünkü yüz mimiği kullanmayı bilmiyorum, vücut dilimi kullanmayı bilmiyorum ben nasıl tiyatro oynayacağım diyor. Ama şimdi her şeyi öğrendim kendime güvenim geldi diyor. Aslında çok güzel bir proje olduğuna şimdi daha çok inanıyorum.

Farkındalık yaratmak adına da çok heyecan verici bir proje sizde öğretmen olarak rol alıyorsunuz...

H.S.P: Ben müzik öğretmeni olarak oyunda rol alacağım. Bizim için çok heyecan verici bir proje. Parıltı Derneği olarak görme engelli çocuklarımızı sosyal hayata kazandırmaya çalışıyoruz. Bu da bizim için önemli bir şey. Çocukları bağımsız birey, çevreye uyumlu ve meslek sahibi olmuş bir şekilde yetiştirmek bizim amacımız. Çocuklar şimdi kendilerine güvenen, kendileriyle barışık oldular. Çok mutlular bu oyunda oldukları için aileler zaten onlardan daha çok heyecanlı ve mutlular. Benim başlarda gönüllü öğretmenliğimde oldu. Bu projeye başlamadan önce acaba yapabilir miyim? Oynayabilir miyim? Diyordum? ama daha sonra dedim ki daha öncede gönül öğretmenliğim olduğu için herhalde kendimi oynayabilirim dedim. Şuan zaten sürekli provalara gidiyoruz.



Çok sayıda ünlü kişi projeye dahil oldu. Ne düşünüyorsunuz?

H.S.P: Projemizde birçok gönüllü ünlümüz var. Onlara da buradan çok teşekkür ediyoruz. Beşiktaş'ın Teknik Direktörü Abdullah Avcı var. Doğukan Manço var. Gökhan Tepe, Nil Karaibrahimgil, Hakan Yılmaz, Pınar Sabancı, Bahadır Erdem gibi birçok ünlümüz var. Hepsi gönüllü olarak geldiler ve bize destek verdiler.

Sizde ilk defa sahneye çıkacaksınız neler hissediyorsunuz?

H.S.P: Çocuklarla birlikte olmak zaten en güzel mutluluk ve heyecan. O çocukların gözlerinde ki mutluluğu görmek benim için çok ayrı bir şey.

Çocukların provaları nasıldı?

N.G: Birkaç kez gittim izledim. Ünlülerle birlikte grup olarak alıyorlar. Çocuklarımızın hazırlık aşaması daha uzun süreceği için önce çocukları aldı. Şimdi ünlülere prova yaptırıyor. Çok eğlenceli ve heyecanlı bir gece olacağına inanıyorum. Çünkü ünlülerimizde çok büyük bir özenle projeyi sahiplendiler.



Bu projeyle birlikte başka projelerde doğacaktır...

H.S.P: Evet birçok projemiz oldu. Çocuklar oda kokusundan, çantaya kadar her şeyi bu projelerle yaptı. İnşallah Hababam Sınıfı'ndan sonra daha da büyük projeler gelecek.

N.G: Parıltı gönüllerimizde öyle bir sevgi ki anlatılmaz. Tiyatroyla alakam olmadığı halde onlar için tiyatro oyunu sergiler oldum. Kendimi de aştığımı düşünüyorum. Sanat her kesime yayılan ve her kesimi etkileyebilen bir silah. Biliyorum ki bizim çocuklarımıza da büyük bir etki etti. İnşallah sanatla alakalı daha birçok şey yapacağız. Şuanda birkaç çocuğumuz İksv'nin, "Birlikte Güçlüyüz" sesler korosuyla çalışıyor. Çocuklarımızı sürekli sporla sanatla alakalı ortamlar yaratmaya çalışıyoruz.

H.S.P: Biz Parıltı Derneği olarak sanatta engel yoktur diyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR