Turizm sektörünün önde gelen isimlerinden başarılı işkadını Pervin Ersoy, iş ve özel yaşamı üzerine MAG Dergisi'yle bir röportaj gerçekleştirdi. "2015 yılında hem Voyage zincirindeki otellere hem Maxx Royal Kemer ve Maxx Royal Belek otellerimize ilgi oldukça yoğundu." diyen Ersoy, yeni otel projelerini anlattı.






- 2015 yılında otellerinize ilgi yoğun muydu?




2015 yılında hem Voyage zincirindeki otellere hem Maxx Royal Kemer ve Maxx Royal Belek otellerimize ilgi oldukça yoğundu. Sezon olarak her şeye rağmen yine de başarılı bir sezon geçirdiğimizi söyleyebilirim. Tatil denince Türkiye'de akla gelen ilk otellerden olmak çok büyük bir gurur kaynağı bizim için. İnsanlar memnun olduğu, mutlu olduğu ve iyi hizmet gördüğü tesisleri her zaman öncelikli olarak tercih ediyorlar zaten...




- Başarınızı nelere borçlu olduğunuzu düşünüyorsunuz?




- Başarının kaynağı çok çalışmak ve disiplin. İşinize ne kadar sarılırsanız ve yaptığınız işi ne kadar iyi şekilde yaparsanız o kadar başarılı olursunuz. Biz her zaman otellerimizde müşteri memnuniyeti ve kaliteyi ön planda tuttuk. Kalite derken çalışan personelin kalitesinden tutun da verdiğimiz yiyecek ve içeceklerden kullandığımız her şeye kadar. Sonuçta işinizin başında olursanız ve çok çalışırsanız başarı arkasından gelecektir.




- Türkiye'deki otelcilik anlayışını nasıl değerlendiriyorsunuz?




Türkiye'de otelcilik çok gelişti. Gerçekten yurtdışından da önde olduğumuzu düşünüyoruz. Bizdeki all inclusive sistem yabancıların oldukça ilgisini çekiyor. Her şeyi baştan ödeyip otellerde para mevhumunu kaldırdık. Ayrıca Türkiye'deki otellerde misafirperverlik ve güler yüz bana göre yurt dışı otellerden en az beş adım önde gidiyor. Biz zaten Türkler olarak sıcakkanlı ve misafire önem veren bir milletiz. Otelcilik bizde hizmet açısından çok daha ileride.




- Bu sene yabancı turist nüfus yoğunluğu nasıldı?




Bu sene yabancı turist yoğunluğu fena değildi. Antalya bölgesi gayet iyiydi ama Ege bölgesinde Türkler ağırlıktaydı. Yine de turist açısından bizim otellerimiz için fena bir yıl değildi.




- Otellerinizi rakiplerinden farklı kılan sosyal olanaklarınız ve hizmetleriniz nelerdir?




Otellerimizi rakiplerimizden farklı kılan hizmetlerimiz fazlasıyla var. Havaalanından özel villa müşterilerine helikopterle transferlerimiz var. Bu çok lüks bir hizmet. Onun dışında elimizden geldiğince her şeyin en kalitelisini müşterilerimize sunmaya çalışıyoruz. Otellerde en önemli şey müşteri memnuniyeti. Otele adım attığı ilk andan tatilin sonuna kadar herkesi mutlu etmek ilk hedefimiz.




- Bu yazın büyük bir bölümünü Bodrum'da geçirdiniz...




Evet her yaz olduğu gibi bu yaz da Bodrum'daydım. Çünkü Bodrum'un benim için yeri çok farklı. İstanbul'da bütün kış Bodrum'a geleceğim günleri iple çekiyorum. On iki yıldır her yaz, sezon boyunca Bodrum'dayım. Arada Yunan Adaları'na gidiyoruz ama bu sene küçük çocuğum olduğu için Bodrum'dan pek çıkamadık. Kısmet seneye...






- Bodrum'da en çok nerelere gitmekten keyif alıyorsunuz?




Bodrum'da akşamları arkadaşlarımla farklı mekânlarda yemek yemek en çok keyif aldığım şey... Bu yıl Bodrum'da favori mekânlarım eğlence yeri olarak My Club Cenk Eren ve Agency oldu. Güzel ve keyifli akşam yemekleri için ise Kuumsal Balık, Arnavutköy Balıkçısı ve Mufla en çok sevdiğim ve en çok tercih ettiğim mekânlardı.




- Farklı bölgelerde yeni otel projeleriniz var mı? Kış oteli düşünüyor musunuz mesela?




Farklı bölgelerde otel projelerimiz var tabii ki. Özellikle son birkaç yıldır İstanbul'da bir otel sahibi olmak istiyoruz. Onun dışında Uludağ'da kış oteli projemiz de var. Tabii ki bunlar şu anda proje aşamasında. Yıllar içerisinde kısa bir zamanda umarım uygulamaya geçilecek...

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR