Röportaj: Mag Dergisi





- Çocukluğundan beri tanıdığımız, filmlerini severek izlediğimiz, günümüzde de kaliteli aile yaşantısıyla bildiğimiz Gülşah Alkoçlar'ı biraz da kendisinden dinlemek isteriz...




Öncelikle teşekkür ederim. Sizin de bildiğiniz ve dediğiniz gibi aslında herkesin yakından tanıdığı bir hayatım olduğunu söyleyebilirim. Oyunculuğu eğitimim nedeniyle devam ettirmedim, zaten bu süreçte de farklı yönlerde ilerlemek önceliğim oldu. Eşim Ender ile tanıştığımda da aslında uzun zamandır kalbimde yatan işi; yani turizmciliği yakından keşfetme imkanım oldu. Evlendikten sonra da bu alanda devam ettim. İnsanları ağırlamak, onların mutlu olması benim için inanılmaz bir motivasyon kaynağı. Sevdiklerimle, ailemle zaman geçirmekten, misafirlerle, otellerle ilgilenmekten büyük keyif alırım. Yemek yapmak da, yeni lezzetler, yeni yerler de keşfetmek vazgeçilmezlerimden... Birbirine çok bağlı bir aileyiz; arkadaş gibi paylaşım üzerine, oldukça yakın ilişkilerimiz var. Her şeyi birlikte konuşur, değerlendirir, birlikte zaman geçirmekten büyük keyif alırız.




- Kısa bir zaman önce kapılarını misafirlerine açan Alkoçlar Exclusive Otel'i biraz tanıyabilir miyiz?




Alaçatı'da fark yaratan bir konsepte imza attık. Sörf plajlarına yürüme mesafesinde, Alaçatı merkeze 3 km. ve Çeşme merkeze ise 10 km. uzaklıkta olan otelimizin lokasyonu ile de oldukça ideal bir noktadayız. Her şey dahil sistem sunuyoruz.152 adet odamız ve sütimiz var. Kendimize ait 350 metrelik özel bir plajımız, Türk ve dünya mutfağının lezzetlerini sunan ana restoranımız, SPA, sauna, fitness, pilates, yoga hizmetlerimiz, çocuk aktivite alanlarımız ve bir tatilden beklenen, hayal edilen ne varsa bunları düşünerek dahil ettiğimiz birçok hizmetimiz var. Amacımız misafirlerimize hayallerindeki tatili yaşatabilmek. Her şey dahil sistemini, butik otel anlayışıyla birleştirdik ve ağırladığımız insanların kendilerini ayrıcalıklı hissedecekleri bir yaklaşım belirledik. Dekorasyonumuzda Alaçatı evlerinin dokusu ön plana çıkıyor. Otelin genelinde beyaz renk kullandık; buna Ege'nin büyüleyici mavisi ve yeşil peyzaj eşlik ediyor. Aksesuarlarda ve detaylarda romantik, rustik, provence dokularla dingin ve huzurlu bir ortam yarattık. Her şeyi en ince detayıyla düşündük. Suit odada üç hafta veya daha uzun süreli konaklama yapacak olan misafirlerimize ücretsiz özel helikopter servisi ve havaalanından Alkoçlar Exclusive Alaçatı'ya transfer hizmeti sağlıyoruz.




- Kızlarınız da kendi ayakları üzerinde duruyorlar ve kendi işletmelerini kuruyorlar. Onlara tavsiyeleriniz neler oluyor?




Onların başarılarıyla gurur duyuyoruz. İnandıkları yolda ilerlemeleri için kesinlikle onları destekliyoruz. Hayatları boyunca mutlu oldukları işleri yapmalarını söylemiştik; çünkü gerçekten insan sevdiği, mutlu olduğu işi yapınca başarılı oluyor. O enerji yaptığınız işe ve insanlara yansıyor. Elbette bunun yanı sıra samimi, disiplinli, dürüst, prensipli ve sistemli olmaları da diğer tavsiyelerimiz oldu. Biz aslında kızlarımızı "şunu şunu yap" şeklinde didaktik büyütmedik. Samimi ve arkadaş gibi her şeyi paylaşarak doğruyu, yanlışı kendileri ayırt etmeyi öğrendiler ki önemli olan da bu... Eğer çocuklarınızı sürekli kontrol altında tutarsanız kendi seçimleri konusunda zorlanır ya da eksik kalırlar. Yönlendirmeniz, onları arkadaşça ve sıkmadan desteklemeniz, güven vererek yol göstermeniz en önemli nokta.




- Otelcilik alanında her zaman adından başarıyla söz ettiren bir ailesiniz. Bu başarıya ulaşmak için dikkat edilmesi gereken öncelikli noktalar neler sizce?




Alkoçlar Grubu olarak; ailemizde misafirlerimize gösterdiğimiz özeni, samimiyeti, konforu sunmak önceliğimiz. En dikkat ettiğimiz noktaların başında bu yaklaşımı korumak ve devam ettirmek geliyor. Ayrıca her konuda empati yapmaya özen gösteriyor, otelimiz için "ben müşterisi olsaydım ne isterdim, ne beklerdim?" gözüyle bakmaya dikkat ediyoruz. Olduğumuz yerde değil daima ileriye dönük, dünyayı, gelişmeleri takip eden bir bakış açımız var. Bu anlamda da kendimizi yenilemeye özen gösteriyoruz. Çizgimizi korumaya da dikkat ediyoruz; gittiğiniz her otelimizde bir bütünlük olduğunu görürsünüz; gerek ambiyansı, gerek servis anlayışı, gerekse dekoruyla bu bütünlük bizim için önemli.




- İşletmeleriniz arasında gidip tatil yapmaktan, vakit geçirmekten en keyif aldığınız yer neresi?




Tüm otellerimizi zaman geçirmekten keyif aldığımız noktalarda belirliyoruz. Dolayısıyla her biri bizim için ayrı bir keyif, ayrı bir mutluluk kaynağı... Elbette bulundukları bölgenin özelliklerine göre farklı yönleri öne çıkıyor, Uludağ'da kış mevsiminin, kış sporlarının tadını çıkarırken; Çeşme Alaçatı'da yeni açtığımız Alkoçlar Exclusive'de de Ege Denizi'nin, lezzetlerinin, sörfün keyfini yaşıyorsunuz. Bodrum'un mavisi ve yeşili ile huzuru buluyor, Antalya'nın güneşinde yazın tüm güzelliklerini keşfediyorsunuz. Her biri ayrı değerli, ayrı kıymetli, özenle kurduğumuz adresler; aralarında ayrım yapabilmemiz mümkün değil




- Yurt dışında yeni otel projeleriniz veya oradan Türkiye'ye taşımak istediğiniz bir konsept var mı?




Bildiğiniz gibi yurt dışı ayağında Bulgaristan'da bir otelimiz var. Kayak oteli olarak konumlandırdık; çok güzel karşılandı ve misafirlerimizden çok keyifli yorumlar aldık. İşimiz sebebiyle elbette dünyayı, trendleri takip ediyor, misafirlerimizin de talepleri doğrultusunda yeniliklerimize yön veriyoruz. Alkoçlar misafirperverliğini dünyaya taşımak ve tanıtmak en büyük hedeflerimizden ancak bunu yaparken doğru zamanda, doğru noktalarda olmak ve var olan bütünlük çerçevesinde ilerlemek bizim için çok mühim. Aceleci davranan insanlar değiliz; hızlı hareket eder ve hızlı yol alırız ancak yola çıkışımız bizim için önceliklidir. Bir süredir beklettiğimiz bazı projelerimiz var; eğer her şey bizim hedeflediğimiz şekilde gelişirse çok yakında güzel müjdelerimizi sizlerle ve misafirlerimizle paylaşacağız.






- Anneniz, siz ve kızlarınız... Genlerinizden gelen bir güzellik var belli ki... Fakat, formunuzu ve sağlığınızı korumak için siz neler yapıyorsunuz?




Öncelikle teşekkür ederim. Açıkçası bunu mutluluğa ve sağlıklı yaşamaya bağlıyorum. Ailecek sağlıklı yaşamaya özen gösteriyoruz; yemek yeme alışkanlıklarımız, su tüketimimiz, uyku düzenimiz, sporumuz,... Hiç spor yapamayacak durumda olsak dahi en azından muhakkak açık havada yürüyüş yaparız.




- Başarılı bir iş kadını olarak geleceğin hangi sektörlerde olduğunu düşünüyorsunuz?




Bilişimin hızla ilerlediği bir dönemdeyiz artık; her gün yepyeni bir gelişmeyle uyanıyoruz güne... Dolayısı ile teknoloji ve bilişim elbette gelecekte de hızla devam edecek sektörlerin başında... Bunun dışında genetik mühendisliği, tıp ve insanoğlu var olduğu sürece hizmet sektörünün ön planda olmaya devam edeceği görüşündeyim.




- Türkiye'de otelciliğin günümüzdeki durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?




Türkiye'de geldiğimiz nokta oldukça umut verici... Eski yıllara nazaran hızla gelişiyor, dünya standartlarında ve ses getirecek projelere imza atıyoruz. Bu anlamda tanıtımların da büyük önemi olduğunu düşünüyorum.







İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR