Cunda Tabiat Parkı'nın Midilli'ye bakan ucunda, maviyle yeşilin buluşma noktasında kurulan Ortunç Hotel bölgesinin 'ilk mavi bayrak'lı plajına ve 'ilk yeşillenen' otel sertifikasına sahip. Otelde konaklayan misafirler; Cunda'nın eşsiz manzarası, doğanın sesi ve Ortunç Hotel'in huzurlu ortamıyla adeta bir dinlence cennetinde kusursuz bir hizmet anlayışıyla unutamayacakları anılarla dolu bir tatil yaşıyor.

Kuşkusuz Ege'nin incisi Ayvalık Cunda Adası denildiği zaman bilenler ve gidenler mutlaka bilir ilk akla gelen yerdir Ortunç Hotel Cunda. Burayı farklı kılan o kadar çok özellik var ki; en önemlisi doğaya zarar vermeden inşa edilen otele geldiğinizde sakinlik ve kuş sesleri eşliğinde dinlenebilir ve stresten uzaklaşabilirsiniz. 12 yaşından küçük çocukları ve evcil hayvanları kabul etmeyen Ortunç'ta sizin sessiz tatilinizi ve yemek keyfinizi hiç birşey kolay kolay bozamıyor. Mekânın yemek menüsü gerçekten çok özel ve leziz olan Ortunç Hotel'de servis edilen yiyeceklerin çoğu Tunç Ailesi’nin Bergama yakınlarındaki çiftliğinden geliyor. Ortunç Hotel’in mutfağını, Ege ve dünya yemeklerinin usta ismi Şef Ulaş Aslan ve ekibi yönetiyor. Misafirleri özel üretilen zeytin yağından, ev yapımı reçellerine kadar birbirinden doğal ve lezzetli tatları bir arada yaşama fırsatı veriyor.

Favori yemekleri arasında kadayıfa sarılmış karides (tatlı ekşi sos ile), tütsülenmiş Steak tartar ( puf kıtırı, tamamlayıcılar, ballı tane hardal sos) ön plana çıkıyor. Ayrıca kırpı sırtı kalamar ızgara ve kalamar tavada çok tercih ediliyor. Güveçte sıcak ot ise sarmısaklı yoğurt ve biberli tereyağıyla oldukça lezzetli. En çok tercih edilen menüler arasında yer alan Pisi balığı; graten olmuş rezene, safranlı pirinç püresi ve kuşkonmazlı ravioli eşliğinde servis ediliyor. New York steak ve ızgara jumbo karideste beğenilen menüler arasındaki yerini alıyor.





Akçaağaç soslu ahtapot ızgara ise daha önce tadanların mekâna geldiğinde mutlaka tercih ettiği bir menü.Benimde size tavsiye edebiliceğim bir tercih olabilir. Pırasa çorbası, patates pave ve üzüm çektirmesi eşliğinde sunulan menüyü mutlaka tadın derim.



Yemeklerin bu kadar lezzetli olmasının sırrı tabiki tamamen doğal kendi ürünleriyle hazırlanmış olmasından geçiyor. Yaklaşık 36 yıldır hizmet veren mekanda yaz kış tatile gelen misafirlere özel menülerde sunuluyor. Gerek kişiye özel menü alternatifleri, gerekse düğün ve catering davetlerin yanında düzenlediği toplantı paketleriyle de misafirlerinin her türlü ihtiyaçlarına yönelik hizmetleriylede ön plana çıkan mekan kendi enerjisini üretiyor, yazın sıcak su tüketimini güneş enerjisinden ve kış aylarında ise yakıt olarak fıstık kabuğundan yararlanıyor. Ortunç Hotel’in ikinci kuşak yöneticisi Onur Tunç,’a mekanıyla ilgili detayları sorduğumda Tunç “Ortunç Hotel’de, maliyetine bakılmaksızın bütün yatırımlarımızda personel eğitimlerimize, doğayı korumaya ve çevreciliğe önem verdik. Cunda’ya iki yılda 26 bin kök ağaç diktik. Bu uygulamalar aynı zamanda bizim çevre duyarlılığımızın bir göstergesidir” diyor.. Ayvalık ve Cunda’nın doğal güzelliklerinin dört mevsim yaşandığını keyifle vurgulayan Onur Tunç, “Biz bölgenin sonbahar ve kış döneminin de en az yaz kadar keyifli olduğunu düşünüyor ve bu keyifi doğa dostlarıyla paylaşmayı diliyoruz. Çok sayıda seçkin davete ev sahipliği yaptık. İstanbul, Ankara ve diğer illerdeki doğa tutkunlarını da Cunda’da ağırlamak istiyoruz” dedi.



Edremit Havaalanı’na 45 km. uzaklıkta olan ve düzenli uçuşlar ile Ortunç Hotel’e İstanbul’dan 1.5 saatte ulaşmak mümkün. Cunda Tabiat Parkı’nı içine alan Ayvalık, sadece mavi ve yeşili değil; dünyada güneşin en güzel battığı yerlerden birisi... Eğer İstanbul’a çok uzak olmayan sessiz, sakin, denizi ve yemekleri muhteşem bir tatil yapmak istiyorsanız Ortunç Otel’e mutlaka uğrayın derim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR