Ortadoğu mutfağı her zaman ilgimi çekmiştir. Yakın zamanda açılan Kozyatağı Hilton Otel’in içinde yer alan Al SharQ Istanbul, lezzetli yemek, kaliteli servis ve iyi müziği tercih edenlerin yeni ‘buluşma noktası’ oldu diyebilirim. Yeme-içme dünyasında birbirinden farklı konseptlerin yaratıcısı Ergun Yıldız ile İlgi Gövsa ve Şefika Kaya'nın birikimlerini Al SharQ Istanbul için birleştirdiğini duyunca, soluğu mekânda aldım. Şık ve rahat bir atmosferi bulunan restoran, misafirlerine kusursuz bir lezzet deneyimi yaşatıyor. Kısa zamanda ünlülerin tercih ettiği bir restoran haline gelen Al SharQ Istanbul, envai çeşit mezesiyle damak tadınıza olduğu kadar çalınan müziklerle ruhunuza da hitap ediyor.





Pancarlı humus büyülüyor

Masaya oturduğumda sofraya gelen her tabak, lezzetleri kadar sunumuyla da beni büyüledi, menüsündeki Fellah Köftesi, Lübnan Kısırı, Mouktara, Falafel ve Pancarlı humus gibi lezzetli mezeler tadılması gereken yemeklerden. Tatlı seviyorsanız, Karamelli Puding'i öneririm. Nargile sevenleri de unutmayan mekân, restaurant ve teras gibi bölümlerden oluşuyor. Yemekler yenirken arka fonda size eşlik eden DJ performansı, gecenin ilerleyen saatlerinde yerini darbuka şovlara, dansözlere bırakıyor.







Ramazana özel menü

Yaklaşan Ramazan ayında ise özel olarak oluşturduğu lezzetleriyle Al SharQ Istanbul, iftar zamanına farklı bir renk getirmeye hazırlanıyor. Al SharQ'ın executive şefi Rıza Baylan, her damak tadına hitap eden zengin menüsüyle iftar keyfinizi taçlandırmayı bekliyor. İftar menüsünde, serpme iftariyelikler, çorba, Fettuş Salatası, Humus, Moutabbal, Labne Zahter, Çıtır Mantı, Falafel ana yemekten önce sunulan lezzetler yer alıyor. Ana yemekte ise Köfte, Şiş Kebap, Çöp Şiş, Tavuk Şiş ve Kanattan oluşan Karışık Izgara servis ediliyor. Ve bu güzel lezzetlerden sonra şefin özel ilaveler yaptığı Hurmalı İrmik Helvası yer alıyor.



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR