Mekânın başarı grafiğini yükselten kurucu ortağı ve işletmecisi Nevzat Ekiz, birçok ünlü gurmenin 'Kare As'ında yer alıyor. Restoranın mönüsünde dünya mutfağından özel tatlar da yer alıyor. Tabii ki Nevzat Ekiz, sektöre verdiği hizmet ve tecrübesinden dolayı "balık profesörü" olarak anılıyor. Her gün balık halinden alışveriş yapmayı ilke edinen Ekiz, mevsimsel olarak meze mönüsüne de yenilikler katıyor.






Favori lezzetler




Taze balığın yanında balık pastırma, balıklı içli köfte, Foça lokma, balık beğendi, balık külbastı, dil sarmanında yer aldığı yaklaşık 50’ye yakın meze ve ara sıcak önerisi sunuyor. Özellikle öğlen balık keyfi yapmak isteyen kadınlar için indirimli mönü alternatifleri bulunuyor. Dekorasyonunda açık tonların tercih edildiği mekân, üç kattan oluşuyor. Çocuklar için çocuk mönüsü, oyun ablaları eşliğinde oyun parkı hizmeti de sunuyor.






"Mekânın kaliteli olması için Boğaz'da olması gerekmiyor"




Nevzat Ekiz, "taze balık ve damaklarda lezzetli tatlar bırakmak için mekanınızın Boğaz'da olması gerekmiyor. Yenilikçi bir yapınız varsa, işinizi severek yapıyorsanız, işinizi sahipleniyorsanız sizi herkes tercih eder. Bize bir hafta boyunca her gün gelirseniz, tüm meze ve ara sıcaklarımızı tatmış olursunuz. Mevsimsel olarak değiştirdiğimiz meze ve ara sıcak mönümüzde balık ağırlıklı" diyor.






'Mevsimine göre balık tüketin'




Ekiz; ''Eylülden itibaren palamut başlar. Kasım ayı kalkan zamanı. Hamsi, çinekop, sarıkanat ise aralıkta, mart ortasına kadar devam eder. 20 cm altındaki balıkları tüketmeyin ve satmayın''diyerek tüketicilere gerekli uyarıyı bulunuyor.






'Balıkla meze birlikte tüketilir mi?'




Ara sıcak ve mezelerin çoğalması rekabet yüzünden. Balığı sade yediğinde keyif alırsın. Fakat kişiden kişiye, damak zevkine bağlı olarak değişiyor. Sadece balık ve salata tercih edenle, mönüden birçok sipariş veren müşteri arasında asla ayrım yapmayız. Bir de nedense balık için pahalı imajı var. İyi ette pahalı. Kıymanın içine hayvanın birçok yerini karıştırabilirsiniz. Balık da bu imkansız. Üç tarafımız denizlerle kaplı ülkemizde Osmanlı mutfağına bile balık geç girmiştir. Halbuki o zamanlar kovayı denize daldırdığınızda içi balıkla doluyormuş. Buna rağmen damak tadımıza Anadolu mutfağı hâkim.






Mekânın sahibinin balık ve meze konusunda bilgili ve hakim olması kaliteyi artırıyor. Nevzat Ekiz, gelen konuklarla bizzat kendisi ilgilendiği gibi her ürünle ilgili bilgi de vererek yardımcı olması takdir edilecek bir davranış. Ben özellikle bahçe içinde olan restoranda salaş ve masaların birbirlerinden ayrı ,iç içe olmamasını çok beğendim. Leziz yemeklerinizi yerken sohbetlerinizi rahatça yapabileceğiniz yerde keyif alıyorsunuz. Söyleyeceğim eşinizle çocuklarınızla ve dostlarınızla Anadolu yakasında keyifle gidebileceğiniz bir mekan diyebilirim. Foça Balık'a giderseniz ortağı ve işletmecisi Nevzat Ekiz ile de mutlaka tanışmanızı öneririm.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR