Erdoğan Demirören 28 Ağustos 1938 yılında İnegöl'de doğdu. Rumeli Yönetici ve İş Adamları Derneği'nin (RUYİAD) Yüksek İstişare Konseyi üyesi olan Erdoğan Demirören Saint Benoit Lisesi orta bölümü mezunudur.

MESLEK HAYATI SİRKECİ'DE BAŞLADI

Erdoğan Demirören, Sirkeci'de Oto Yedek Parça İthalatı ve Pazarlaması konusunda faaliyet gösteren Kolaylık Oto Müessesi'nin kurucusu babası Şükrü Demirören'in 1957 yılında vefatı sonucu, genç yaşta aile işlerini devraldı. Erdoğan Demirören'in halen Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Demirören Holding, LPG sektöründe çok sayıda şirketin sahibidir. Milangaz, Likidgaz, Mutfakgaz gibi markalarla bu sektörde Türkiye'nin en büyük grupları arasında bulunuyor. Ayrıca piston üretimi de yapan grup, Özel Ata Lisesi'nin de sahibidir. Erdoğan Demirören'in eşinin adı Tülin Demirören. Erdoğan Demirören ve eşinin bu evlilikten 2 oğlu 1 kızı var. Erdoğan Demirören'in çocuklarının isimleri Meltem Demirören, Yıldırım Demirören ve Tayfun Demirören'dir. Yıldırım Demirören, Beşiktaş Kulübü'nün eski Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı'dır.

80 yaşında hayata veda eden Türk iş dünyasının kilometre taşlarından birisi olan Erdoğan Demirören'in oğlu Yıldırım Demirören ve gelini Revna Demirören'den Erdoğan, Yelda ve Cemal isimlerinde torunları bulunuyor. Kızı Meltem Demirören'in işadamı Kıvanç Oktay ile olan evliliğinden Murat adında torunu vardır. Küçük oğlu Tayfun Demirören'in Reyhan Demirören ile olan evliliğinden ise 2'si kız 3 çocukları bulunmaktadır. 3 çocuğundan 7 torunu bulunan Erdoğan Demirören, sanata ve koleksiyonerliğe olan tutkusuyla ön plana çıkıyordu. Özellikle Osmanlı ve hat sanatına olan merakıyla bilinen Demirören, Kanlıca yalısında tarihi ve çağdaş sanat eserlerinden oluşan koleksiyonuyla ülkemizin sanat tutkunu olan ünlü isimlerindendi.

Erdoğan Demirören, son yolculuğuna 10 Haziran pazar Günü Fatih Camii'nde kılınacak öğle namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek. HT Kulüp ailesi olarak Demirören Ailesi'ne, dostlarına ve iş dünyasına baş sağlığı diliyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR