Çocuklarımıza vahşi ellerin dokunmasına izin vermemek, Türkiye'de kadınlara ve çocuklara karşı tecavüzü önlemek için harekete geçen herkes gibi, sosyete ve iş dünyasından ünlü kadınlar da sosyal medyadan Türkiye'de yaşanan çocuk istismarına karşı tek yürek oldu. Binlerce mesaj atarak Adalet Bakanlığı'na çağrı yapan sosyal medya kullanıcıları, yasaların değiştirilmesini ve ağır yaptırımların uygulanmasını istedi. Kadınların sosyal medyadan haykırışı, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ'ı harekete geçirdi. Akdağ'ın başkanlığında çocuklara yönelik cinsel saldırılara karşı altı bakandan oluşturulan bir komisyon, çocukların daha etkin korunması için yapılacakları belirleyecek.

Ayşegül Dinçkök

"Kim bilir ne çok kız çocuğu şimdi ağlayarak yorganının altına saklanıyor. Biz anayız kızlarımız var bizim, bunları yapanlar insansa ben insanlıktan istifa ediyorum! Yasaların uygulanması için ne gerekliyse yapalım, bu şeytanlar cezalarınla ibret olsunlar topluma! Kardelenlere ağladık yıllarca, birlik olursak bu yasada da sesimizi duyururuz!"

Maya Portakal Bitargil

"Biz kadın olarak, biz insan olarak, biz ana olarak #çocukistismarı-nahayır diyoruz. Gözümüzü açalım ne gerekiyorsa yapalım ama SESSİZ kalmayalım."

Arzu Sabancı

"Çocuklara istismar dünyanın her yerinde olan bir sorun... Ama bunu eğitimle aşabiliriz. Buna benzer video ve konuşmaları ülkemizde kendi sanatçılarımızla yapıp çocuklarımızı eğitmeliyiz."

Feryal Gülman

"Söz konusu çocuk istismarı ise 1 en büyük rakamdır. 3 yaşındaki minik bir bedenin yaşadıklarını, vücudundaki hasarları okudukça utandım. Onu koruyamadığımız için... Öylesine acı hissettim ki. Onun melek kokusunu, hissettim. Değil tecavüz etmek, istismar etmeyi düşünmek bile suç sayılmalı bu ülkede."

Pervin Ersoy

"Bana göre bunun cezası idam olmalıdır. İdam olmalıdır ki bir caydırıcılığı olsun. Bir daha toplum olarak bunu ağzımıza bile almayalım."

Aylin Yılmaz

"Çocuk istismarına sessiz kalma, acil değişsin artık bu yasa... Bu kadar kolay mı? İstismara uğrayan için ömür boyu aklından silemeyeceği unutmayacağı büyük çok büyük bir travma... Bu pisliği yapan yaratık, şimdi hapse girip yiyecek, içecek, uyuyacak bizim verdiğimiz vergilerle hem de! Bu kabul edilemez! Kısasa kısas, tatmin eder mi bu acıyı yaşayan aileleri? Hiç zannetmiyorum..."

Meltem Demir

"Bu konu tartışmaya açık bile değildir! Yaşı ne olursa olsun hiç bir çocuk buna maruz kalmamalı Çocuklara yapılan her türlü istismar kabul edilemez. Bunun için bilinçlenmeli ve bilinçlendirmeliyiz. Çocuk tecavüzcüleri yaşattıklarını yaşamadan ölmemeli. Bu suçlara verilen cezaların artırılmasını, iyi hal ve haksız tahrik indiriminin yapılmamasını istiyorum. Devletin el atmasını istiyorum. Çocukları taciz eden, cinsel istismar etmeye çalışan, çocuk pornosu izleyen, çocuğa tecavüz edenlerin hadım ve idam edilmesini istiyorum!"

Beyza Uyanoğlu

"O kadar psikolojim bozuldu ki, bu yaşananların gerçek olduğuna inanamıyorum. Çok ağır düzenlemeler gerekiyor. Kamuoyu görünmemezlikten gelinmemeli. Ağır cezalar gelirse bir caydırıcılığı olur."

Hülya Kalyoncu

"Çocuklara bu vahşeti yapanların insan olduğunu düşünmüyorum. Mutlaka cezalandırılmaları gerekiyor diğerlerine örnek olması için. Çocuklarımız bizim geleceğimiz onlara yapılan her kötülük bizim genelimize yapılan bir hareket. O yüzden çocuklarımız mutlaka korunmalı. Gerekli önlemler alınmalı, yasalar çıkarılmalı."

İpek Toplusoy

"İnsanlığın, eğitimin, vicdanın, merhametin ne kadar önemli ve insani duygular oldugunu malesef içim acıyarak ve çok üzgün olarak bir kez daha anlamış oluyoruz. Keşke olmasa ama bu olay. İnsanlık için büyük bir ibret olmalı ama bedelini o küçücük bedenler yavrular çekmemeli, yaşamamalı. Bundan sonra çoçuklarımızı bizlerde bilinçli ebeveynler olarak bu konuda bilgilendirmeliyiz. Hassasiyetlerimizi hissettirmeliyiz. İnşallah bır daha böyle üzücü olaylar yaşanmasın ve son bulsun.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR