Çağdaş Türk sanatçılarını, diğer ülkelerin sanat ve sanatçılarıyla buluşturarak kültürel bir paylaşım ortamı yaratmayı amaçlayan Erenus Sanat Galerisi, resim sanatına gönül vermiş 12 yabancı ve 12 Türk sanatçıyı ‘tHeArt Show’ başlıklı uluslararası sergide bir araya getirerek, İstanbullu sanatseverler ile buluşturdu. ‘tHeArt Show’ başlıklı uluslararası sergi, 07 - 11 Haziran tarihleri arasında, bir süredir Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi olarak hizmet veren tarihi Taksim Maksemi’nde gerçekleştiriliyor.




Sanat alanında eğitim, birikim, yaratıcılık ve emeğin özenle değerlendirildiği bir ortam yaratmayı amaçlayan Erenus Sanat Galerisi, ‘tHeArt Show’ başlıklı uluslararası serginin ev sahipliğini Erenus Sanat Galerisi kurucuları Nilüfer Yılmaz ve Bahadır Gökay birlikte yaptılar.

‘tHeArt Show’ sergisine katılan yabancı sanatçılar arasında, resimlerindeki lirik expresyonist anlatımla ünlenmiş Hollandalı Gerdine Duijsens; özü Hinduizm felsefesine dayanan Vedik sanat ilkeleri ile resim yapan İsveçli Renee Breig ve Kanadalı sembolist ressam Victor Daniel dikkat çekiyor. Galerinin akademisyen Türk sanatçılarından Erol Eti, Cuma Ocaklı, Kemal Gürbüz, Sevil Saygı, Güzhan Müstecaplıoğlu ve Metin Erkan Kafkas’ın eserlerinin de yer aldığı sergide ayrıca 2011 İzmir Bienali'nde kendi dallarında birincilik ödülüyle taltif edilen Bahadır Gökay ve Sevim Arslan’ın yapıtları bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR