Ajjna restoran adını, Hint felsefesinde keyif almayı sembolize eden ve üçüncü gözü içine alan çakradan alıyor. imzalı menüsüyle ön plana çıkan mekanda, Yaşaroğlu 8 ülkeye yaptığı seyahatler, aldığı mutfak sanatları eğitimleri ve alanında uzman kişilerle aylar süren çalışması sonucunda menüyü ortaya çıkarmış.



Ünlü restoran, yerel ve sezonluk malzemeleri kullanarak, İtalyan mutfağı başta olmak üzere, dünya mutfağının klasik lezzetlerini kendine has ve özgün şekilde yorumluyor.





Kısa sürede seçkin simaların uğrak adresleri olacağına inandığım Ajjna'nın mutfağı, toprak anadan faydalanmayı misyon edinerek güneşin, toprağın ve yağmurun dengesi ile özgün, mevsiminde yetişen doğal meyve, siyes buğdayı, sebze, et ve süt ürünlerini mutfağından eksik etmeyerek yemeklerinde sağlıklı beslenmeyi esas alıyor.



İtalyan ve dünya mutfağı tariflerinin bir araya gelerek harmanlandığı, farklı sunum ve pişirme tekniklerinin kullanılarak hazırlanan menüsü ile farkını ortaya koyuyor.




Mutfağın başında sektörün tanınan ismi Chef Sezgin Can, işletme müdürlüğünde Belma Anıl ile birlikte alanında uzman Ajjna ekibi hem görsel şölen hem de geniş yelpazeli menüsü ile misafirlerine unutulmayacak bir ziyafet sunuyor. Pizza severlerin de ilk tercihi olmayı hedefleyen Ajjna, Etiler'e yepyeni bir soluk getirecek.




Menüde özellikle deneme fırsatı bulduğum Avokadolı Enginarlı Salata, Izgara Kekikli Köy Pilici, Dana Robespierre oldukça lezzetliydi. Avrupa yakasında oturanların -hatta bu lezzet için bence Anadolu yakasından bile gelinebilir- özel kutlamalar ve dostlarla keyifli yemek buluşmaları için Ajjna restorana bir uğrayın derim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR