2015 Haziran ayında ilk olarak Çeşme Alaçatı'da hobi olarak açtıkları ve yaza damgasını vuran Madeo Çeşme ile eğlence sektörüne giren mekanın ortakları işadamı Mert Gocay, Doruk Acar ve Kerem Önger istedikleri başarıyı yakalamalarının ardından İstanbul'da Madeo İstanbul'u açtılar. Mekana girdiğimde kuşkusuz ilk dikkatimi çeken DJ Kerem Önger'in farklı müzik anlayışıyla ortaya koyduğu performans oldu. Zaten Boston'da eğitimini tamamladıktan sonra orada DJ'lik hayatına ilk adımı atan Önger, kalitesiyle İstanbul'da eğlence severlere performansıyla keyifli saatler yaşatıyor.


ISTAKOZLU MAKARNA ÇEŞME'DE OLDUĞU GİBİ İSTANBUL'DA DA FAVORİ

Madeo Çeşme ve Wanda’dan tanıdığımız Erhan Seven işletmesinde, günün her saati yaşayan bir mekan olarak kurgulanan mekanda Italyan mutfağı ağırlıklı mönüsü, farklı lezzetleri, özel kokteylleri ve kulüp kısmında gece yarısından sonra servis edilecek bar mönüsüyle hizmet veriyor. Mekanda lezzetler, executive chef’i İsmail Muhacir’e emanet. Mönüsünde klasik Italyan lezzetlerini barındıran Madeo’da taze ıstakozlu linguine, cotoletta alla Milanese, porcini ve ve trüf soslu risotto, kral yengeçli linguine öne çıkan lezzetler. Tatlılarıyla da çok iddialı olan Madeo’da kestaneli sufle, sıcak çikolatalı sufle, orman meyveleri soslu cheesecake ve bir Italyan klasiği olan tiramsu tatlıseverler için tavsiyelerimiz. Gece 12’den sonra servis edilen bar mönüsündeki kıtır mantı ve wrap’ler de ana yemekler kadar özenli ve lezzetli. Dikkatimi çeken ise Çeşme'de çok tercih edilen ıstakozlu makarna aynı şekilde İstanbul'da da favori.





İÇKİ KÜLTÜRÜ FARKLI

Madeo’da içki kültürü de olmazsa olmaz bir öncelik olarak kurgulanmış; şarap mönüsü Italya, Fransa, İspanya, Türkiye ve Yeni Dünya lezzetlerinin karması olarak oluşturuldu. Üzüm, bölge, sene ve fiyat aralığı göz önünde bulundurularak hazırlanan listedeki şaraplar, her bütçe ve damak tadına uygun olarak hazırlanmış. Şarap listesinde 230’dan fazla şarap ve köpüklü şarap alternatifi sunulmuş ve listedeki şaraplar dünyaca kabul gören Wine Spectator, Wine Enthusiast ve Robert Parker skorları ile de Istanbul’daki en zengin şarap mönülerinden biri olarak ön plana çıkıyor. Mekanın mimarisiyse Özer Tulgan Mimarlık tarafından yapılmış ve ayrıca keyifli kış bahçesi, duvarlarındaki ilginç sanat eserleri, renkli bar alanı ile Karaköy’ün ruhu ile küresel metropollerin “fine-dining” ve ”club/lounge” şıklığı birleştirilmiş.



EĞLENCENİN SINIRI YOK

Madeo, içinde yer alan gece kulübü ise müşterileri kaliteli müzikle karşılıyor. Yemeğin ardından saatler 24.00 olduğunda devreye hareketli müzikleriyle DJ Kerem Önger giriyor ve ağırlıkta yabancı müzik tercih etse de zaman zaman türkçe çalması dikkatimi çekti. Sürpriz canlı müzik sürprizlerinin de yer aldığı mekanda geceyi keyifli bir şekilde yaşamak mümkün.



ÇEŞME MADEO'NUN AKŞAMÜSTÜ PARTİLERİ TREND OLMUŞ

Her iki mekanın da bu kadar kaliteli olması ve elit kişiler tarafından tercih edilmesinin sebebi; ortakları olan Mert Gocay ile Doruk Acar'ın iş dünyasından dostlarının burayı seçmesi bu noktada etkili olmuş. Çeşme Madeo Beach'te tatil için arzu ettiğiniz her şey var. Beach'e ilk girdiğinizde denize sıfır ve buz gibi bir deniz sizi bekliyor. Denizin içine yapılan bungalov localar çok revaçta. Çok geniş bir alanda hizmet veren mekanda 'Tam gün bitti ayrılalım' derken yine DJ Kerem Önger'in müzikleriyle başlayan beach partiler sizi adeta ayrı bir dünyaya taşıyor. Çok özel kokteyllerin sunulduğu Madeo Çeşme'de saatlerin ilerlemesiyle bu kez aynı mekanın sahilinde yer alan gece kulübü Dusk'ta partiler ön plana çıkıyor. Yani kısacası Madeo Çeşme'ye geldiğinizde oradan ayrılmanız hiç de kolay değil.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR