2004 yılında Elif Dürüst, Şirin Yalçın, İskender Savaşır, Zeynep Koçak ve Oya Fidanoğlu tarafından kurulan Aralık Gönüllü Eğitim ve Kültürel Araştırmalar Derneği, ekim ayında yepyeni programıyla katılımcılarını karşılamayı bekliyor. Sanat tarihinden ilişkilere, edebiyat atölyesinden yaşama sanatına, bir desen atölyesinden yaşam koçluğuna çeşitli alanlarda eğitim veren derneğin kurucuları “Kendinizi derinlemesine tanımanın yollarını anlatıyoruz. Aralık'ta herkese hitap eden kurslar var” diyorlar.




'Edebiyat seminerlerine katılıyorum'




Sema Kaygusuz’un verdiği ‘Edebiyat Atölyesi’ seminerlerine katıldığını söyleyen Şirin Yalçın, kendisinin bir şey yazacağını tahmin etmediğini söylüyor: "Seminerden çok faydalandım. Önce hikâyeler okuyor, sonra onları karşılaştırıyorsun. Daha sonra bir cümle yazıyorsun, o paragrafa, bir ana ve bir duygu durumuna dönüşüyor. Sonunda da bir öykü yazıyorsun. Bu çok keyifli bir süreç."




'Psikoloji, felsefe ve sanat tarihine ilgi duyuyorum'




ELİF Dürüst, Aralık’ın seminerleri içinde en çok psikoloji, felsefe ve sanat tarihine ilgi duyduğunu söylüyor. İskender Savaşır’ın verdiği dersleri de takip ettiğini ifade eden Dürüst, “Seminerlere katılmak için bilgi birikimine gerek yok. Sıfırdan başlayarak bir hayata, döneme tanıklık edebiliyorsunuz. Mesela sanat tarihi derslerinde interaktif bir ortamda olduğumuz için o dönemin modasına, resmine, müziğine hatta sosyal ilişkilerine değinebiliyorsunuz” diyor.

Oya DOĞAN / HT Magazin

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR