45 yıldır İstanbullu sanatseverleri klasik müziğin değerli örnekleriyle buluşturan, 3 bine yakın gösteride 3.5 milyon seyirciyi ağırlayan İstanbul Müzik Festivali, bu yıl 'sıradışı' bir programla 29 Mayıs-21 Haziran tarihleri arasında müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Festival bu yıl 'Sıra dışı' temasıyla müzikseverlere, klasik repertuvarın yanı sıra yeni keşifler, disiplinlerarası çalışmalar, multimedya öğelerinden yararlanan yapımlar ve farklı dönemler ve müzik türleri arasında etkileşim kuran performanslarla yepyeni konser deneyimleri yaşatacak bir program sunuyor. Festivalin bu yılki programı, geçtiğimiz gün The Marmara Pera'da düzenlenen bir basın toplantısıyla açıklandı. Basın toplantısında İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, E.C.A. Presdöküm Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen ile İstanbul Müzik Festivali Direktörü Yeşim Gürer Oymak konuştu.




Festival açılışı genç çellistten




Festival, 29 Mayıs akşamı Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek açılış töreni ve ardından sıra dışı bir genç yeteneğin solist olarak yer alacağı açılış konseriyle başlayacak. Festivalin Yerleşik Orkestrası Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Sascha Goetzel yönetiminde 2015 Çaykovski Yarışması Viyolonsel Dalı birincisi, 23 yaşındaki genç çellist Andrei Ionitâ'ya eşlik edecek.




600 sanatçı 15 farklı mekân




45. İstanbul Müzik Festivali, programında St. Petersburg Rus Oda Filarmonisi, Viyana Oda Orkestrası, Londra Oda Orkestrası, Ebéne Yaylı Çalgılar Dörtlüsü gibi seçkin topluluklardan Hüseyin Sermet, Fazıl Say, Alina Pogostkina ve Matthias Goerne gibi usta solistlere ve genç kuşak sanatçılara, 600’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’un farklı mekânlarında ağırlayacak. Festival bu yıl, 8 tanesi ilk defa kullanılacak 15 farklı mekâna yayılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR