Uzun yıllardır Cenk Eren ile Cihangir'de komşuyuz. Ama Cenk oturduğu evinden sıkıldı ve değiştirmek istedi. Uzun zamandır da güzel manzaralı bir yer arıyordu. Sonunda buldu ve bu seferde inşaat işlerine girişti. Her konuşmamızda da evi tamamen değiştirdiğinden bahsediyordu. Geçen gün hayırlı olsun demeye uğradım. Girer girmez uzun bir süre ağzım açık kaldı. Manzaralı bir eve taşındığını biliyordum ama bu kadar güzeline Cihangir'de hiç denk gelmemiştim. Bir tek Cihangir parkanın muhteşem bir manzarası vardır. Onun dışındaki evlerde böyle tam görebilmeniz çok zor. Gerçekten manzarayı anlatmaya kelimeler yetmez. Görmeniz lazım. Ben Cenk'in yerinde olsam bazı program çekimlerimi evin balkonunda yaparım. Gerçekten harika bir manzara. Tablo gibi. İstanbul'u izlemeye doyamıyorsunuz. Evin içine de gerçekten çok sade ve güzel döşemiş. Ama ben en çok hamama takıldım. Cenk Eren evin içine küçücük bir hamam yapmış. Banyosunu tamamen hamama çevirmiş. Cenk, "Ben hamam hastasıyım. Her gün gitsem giderim. O yüzden de burayı böyle bir inşaata çevirmişken hamamı da yapayım dedim" diyor. Yoksa evin içinde öyle başka büyük bir lüks yok. Ev sade eşyalar olarak ama tek lüks hamamıymış efendim. Bu sene "Çeşme-Bodrum'a gitmeyeceğim" diyerek evinde tatil yapan Cenk Eren 9 Ağustos'ta bayramda da Alaçatı Masquerade'de sahneye çıkacak. Sonra da Cunda'ya tatile gidecekmiş.




İşte merak edilen mini futbol sahası




Bilenler bilir Cihangir'in diğer bir adı da Sinangir'dir. Yönetmen Sinan Çetin, Cihangir'de bir çok yeri satın alıp emlak kralı olarak adından uzun yıllardır söz ettiriyor. Bir de tabii yaptıkları var. Mesela Sinan Çetin dört apartman arasını birleştirip bir mini bir top sahası yapmıştı. Buranın resmi şimdiye kadar hiç çıkmadı ortaya. Buyurun işte ben size en tepeden görünen kısmının fotoğrafını çektim. Evinin önünde böyle mini bir futbol sahası var Sinan Çetin'in. Kuşbakışı böyle görünüyor. Aşağıdan görüntü için biraz ara sokaklara girmek gerek çünkü yol üstünden gözükmüyor. Tamamen araya sıkışmış özel bir saha. Ama bence keşke arada mahallenin çocukları için açsa bu sahayı Sinan Çetin keşke. Ne olur onları sevindirse. Çocuklar araba geçerken cadde ortalarında top oynamaya çalışıyor. Çünkü malum Cihangir'in sokakları dar ve çocuklar için çok alan yok. O yüzden ne kadar sevindirir çocukları.




Chanta davullu zurnalı açıldı




Cuma akşamı Stelyo Pipis ve Mehmet Ali Erbil'in sahibi olduğu Tepebaşı'ndaki Chanta'nın sessiz sedasız açıldığından bahsetmiştim. Cuma gecesi gittim tıklım tıklımdı. Hiç öyle sessiz sedasız değilmiş maşallah. İnsanlar mekanı doldurmuş. Güzel bir açılış oldu. Barın üstüne çıkan bir grup davul şov yapıyor ki, ben en çok o şova bayıldım. Onun dışında dansözler, Huysuz Virjin, Bülent Ersoy, Yıldız Tilbe ve Seda Sayan şovlarının da içinde olduğu eğlenceli bir gece yaşandı. Yani anlayacağınız bir hayli hareketliydi.




Dünyanın gözü Türkiye'de




Beyonce Kanada'da vereceği konser öncesinde kulisinde dua ederken çekilmiş fotoğrafta Türk bayrağı var. Dünyaca ünlü Oscar'lı oyuncu teknesiyle gelip önce Çanakkale ardından da İstanbul'u gezen Russell Crowe, "Güneş yükseliyor, sabah 4'teki ezan beni uyandırdı. Burası muhteşem bir yer. En azından hayatınızda bir kez İstanbul'u deneyimlemelisiniz" diye twit atıyor. Oscar'lı oyuncular Gezi olayları hakkında The Times'a ilan veriyor. Naomi Campbell güney sahillerimizin tadını doya doya çıkarıyor. Kate Moss daha geçen ay Bodrum'da tatil yaptı. Öyle ya da böyle. Onlar bizim memleketimizin ne kadar güzel ve muhteşem olduğunu biliyor ama biz bu güzelliğin kıymetini bilmiyoruz. Ne sahillerimizin, ne çiçeğimizin, ne böceğimizin. Hep hor kullanıyoruz.





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR