Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, 30 Haziran-12 Temmuz 2013 tarihlerinde tekneyle çıktığı Alaska seyahatini kaleme aldı. 'Alaska' isimli kitapta anılarını, fotoğraflarını ve çizimlerini anlatan Koç, balık tutmaya


çıktıklarında yaşadıklarını "Şansımız yaver gitti, ilk 3 somon balığını ben tuttum" diye ifade etti. Tuttukları somonları alıp tekneye döndüklerini dile getiren Koç, etraflarında balinalar olduğunu kaydetti. Koç, "Daha sonra esas gayemiz olan denizaslanlarını görmeye gittik. Denizaslanları meraklı hayvanlar olduklarından bizim


botun etrafını sardılar, neredeyse üstümüze çıkacaklardı. Nitekim daha önce çıktığımız dünya seyahatinde Galapagos Adaları’nda bir tane denizaslanı bizim bota çıkmış oturuyordu" diye anlatıyor.




GİRİŞİ PARALI KİLİSE




Koç, Sitka isimli kasabada gördüğü kiliseyi de şöyle dile getiriyor: “Ruslardan kalma 1850'de yapılmış bir Ortodoks kilisesi vardı. 1966’da yanmış, ahali de el birliğiyle içindekileri kurtarmış. Sonra kilise tekrar yapılmış. Hayret ettim, kişi başına 5 dolar giriş ücreti alıyorlar. Bir ibadet yerine parayla girildiğine ilk defa burada şahit oldum.”




6 somonun 3’ünü tuttu




Rahmi Koç, balık avında şansının yaver gittiğini, 6 somon balığından 3’ünü kendisinin tuttuğunu belirterek, tuttukları 1 tane gümüş somonu yasal boyutundan küçük olduğu için bıraktıklarını kaydetti.




HT Gazete

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR