Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün gelini Fatoş Sarıgül, sosyal sorumluluk projelerine verdiği destekleriyle her zaman ön plana çıkan biri isim. Fatoş Sarıgül iş, aile ve projeleriyle ilgili bilinmeyenlerini HTKULUP.COM Yazı İşleri Müdürü Reşit Özet'e anlattı.

Röportaj: Reşit Özet


Fotoğraflar: Gürkan Kurt






Fatoş Sarıgül sosyal sorumluluk projeleriyle her zaman öne çıkıyor. Anlatır mısınız?




Gençliğimden bu yana bütün sosyal sorumluluk projelerine, karşıma çıkan, karşılaştığım, bana teklif getirilen hepsine yardımcı olmaya çalıştım. Her zaman elimden gelen desteği verdim. Evlendikten sonra azalan iş tempomla beraber daha fazla vaktim oldu, sosyal sorumluluk projelerine vakit ayırmak için.




Yaptığınız bu sosyal sorumluluk faaliyetlerinden biri de Ayazağa'da bir ilköğretim okuluna bilgisayar labarotuvarı açmak oldu. Anlatır mısınız?




Uğur Erkey İlköğretim Okulu'nda bilgisayar labarotuvarı eksiği olduğu bilgisi bana ve arkadaşlarıma ulaştı. Oradaki okul müdürümüz benle iletişim kurdu ve bize destek verebilir misiniz dedi.Bizde tabii ki geri çevirmek istemedik. Ben bu bilgiyi arkadaşlarımla paylaştım. Tabii ki herkes '' Tabii ki, yaparız. Neden olmasın'' dedi. Ve böyle bir olayın gerçekleşmesini sağladık.





Anneler Günü'nde de Darülaceze'deki kimsesiz çocuklara bir piknik organizasyonu düzenlediniz. Duygularınızı alabilir miyiz ?




Anneler Günü pikniğimiz olmuştu bizim. Orada da Darülaceze'de bir Havva Anne'miz var bizim. O sağolsun ihtiyaçlarını bizimle paylaşıyor, yardımcı olmamızı istiyor. Biz de bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Oradaki çocuklara ve ayrıca orada kayıtlı ailesiyle yaşayıpta yoksul olan çocuklara moral ve motivasyon olması amacıyla Anneler Günü'nde Kemerburgaz tarafında bir piknik düzenlemiştik. Yine bu benimle birlikte çalışan arkadaşlarımın katkılarıyla, kendi imkanlarımızla orda onlara bir oyun parkı kurdurduk, ikramlar yaptık, mutlu olmalarını, mutlu bir gün geçirmelerini sağladık. Anneleriyle gelenler oldu. Herkes çok mutlu oldu. Biz de tabii onların mutluluğundan dolayı çok mutlu olduk.




Fatoş Hanım bu hayırseverlik çalışmalarınızı vakıf kurmaktan ziyade, 12 kişilik arkadaş grubuyla hazırlıyorsunuz. Bunun hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?




Arkadaşlarımın arasında Sinem Ayan, Şebnem Aslan, Begüm Şen, Aslı Şen, Ayşegül Toplusoy, Gülşah Alkoçlar, Funda Filibeli, Yelda Tiftik, Ebru Kadayıfcıoğlu, Reyhan Gülman, İpek Varol bu arkadaşlarım bana çok destek oldular. Destek olmaktan ziyade birlikte bu projeleri gerçekleştiriyoruz. Gülbin Biter, Çiğdem Hitay, zaman zaman Sitare Akdilek yani hepsi projelerimde bana destek olmak için elinden geleni yaptılar. Hepsine çok teşekkür ediyorum.






Kayınpederiniz Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün bu projelere katkısı hangi yönde oluyor? Size destek veriyor mu?




Organizasyonu genelde ben yapıyorum. Çünkü insanlar kayınpederimin konumu itibariyle bana daha kolay ulaşabiliyorlar ve yardım isteğinde bulunabiliyorlar. Kendisi ilk günden beri benim sosyal sorumluluk projelerinde bulunmama çok destek verdi. Yani istememin dışında hatta onu yormamak için istemediğim taleplerimi bile gerçekleştirdi. Eşim de kendisi de zaten kendileri tabii ki çok fazla insana yardım ediyorlar, yanımda oluyorlar her anlamda özellikle kayınpederim. Ama bana da çok destek verdi. Ona da çok teşekkür ediyorum. Hakikatten o olmasa belki de ben sosyal sorumluluk projelerine bu kadar motive olamazdım.




Eşiniz Emir Sarıgül'de elinden geldiğince size destek veriyor. Neler söyleyeceksiniz ?




Eşim en büyük yardımcım. Her zaman yanımda. Bazen onunla geçireceğim zamandan çalmak zorunda kalıyorum. Kızımla gecireceğim zamandan çalmak zorunda kalıyorum. Her zaman çok anlayışlı davrandı. Kendisine gelen yardım isteklerini benimle paylaştı. Bu konuyu görüşebilirsiniz, projelendirebilirsiniz diye. Şimdiye kadar biz pek sponsor almadık. Her zaman 12 kişilik grubumuzla projelerimizi gerçekleştirdik. Fakat bundan sonraki bir projemizde eşim sponsor bulmak anlamında da bana çok yardımcı oluyor. Şu anda bir proje üstünde çalışıyoruz ve o projede de bana çok yardımcı oluyor.





Fatoş Sarıgül, aynı zamanda Altınbaş Holding Onursal Yönetim Kurulu Başkanı Ali Altınbaş kızısınız. İş hayatınıza ilk olarak kendi şirketinizdemi başladınız?




Benim 2 senelik bir iş hayatı tecrübem var. Masterımı bitirdikten sonra bizim mücevher firmamız Altınbaş Mücevherat'ta 2 sene özellikle pırlanta, zümrüt ve safir kıymetli taşlar üzerine olan departmanda 2 sene kadar bir tecrübe edindim. Çok da keyif aldım.




Anne olduktan sonra iş hayatına devam ettiniz mi?




Disiplinli bir çalışma hayatı yaşayamıyacağımı düşündüğüm için iş hayatıma ara verdim ve akademik hayata yöneldim. Şu anda doktora yapıyorum Yeditepe Üniversitesi'nde Antropoloji bölümünde. Hakikatten iyi gidiyor. Bu anlamda biraz daha fazla kendimi geliştirmeyi düşünüyorum akademik hayatta.




Eşiniz Emir Sarıgül'ünde tıpkı sizin gibi yoğun bir temposu bulunuyor. Ancak gerek Emir Bey olsun, gerekse de siz olun aile hayatına özen gösterebiliyor musunuz?




Her akşam biz evimizdeyiz. Her ne kadar yoğun olsak da akşam yemeğini eşimle beraber yemeğe özen gösteririz. Eşim ayrıca erken gelip kızımızı yatma saatinden önce görmeye çok özen gösterir. Zaten çok erken uyandığı için eşim hemen kızımın odası gider. Sabah baba kız bayağı mutlu saatler geçirirler beraber. Onun dışında seyahat etmeye çok özen gösteriyoruz.




Son olarak; kayınpederiniz Mustafa Sarıgül'ün torununa ne kadar düşkün bir dede olduğunu biliyoruz. Nasıl bir dede - torun ilişkileri var?




Kayınpederim gerçekten Ayşenaz'a çok düşkün.Tabii kendinisinin 2 tane erkek evladı olmuş, kızı olmamış. Onun için çok değişik bi duygu. Onun cilvelerine, nazlarına çok şaşırıyor. Sık sık geliyor, ve her fırsatta bizde ona Ayşenaz'la birlikte gidiyoruz. Enerjisinin düştüğünü hissettiği an hemen ''Size geleyim, bir torunumu göreyim'' der. Çok sıkı bi ilişkileri var, çok sık görüşüyorlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR