Henüz çok genç bir moda tasarımcısı Selma Çilek... İşletme okumasına rağmen hayalindeki mesleği yapmaya karar veren Çilek, Milano'da moda eğitimi aldıktan sonra çalışmalarına Türkiye'de devam ediyor. Yakın arkadaşı Kosif Ailesi'nin Brezilyalı gelini Evelize Kosif'in tasarımlarını beğenip kendisine modellik yapması sonucu arkadaşlıkları daha da pekişen ikili, harika bir çalışmayla karşımızda. Evelize Kosif, ilk önce röportaja katılsa da sonrasında karar değiştirip sözü yakın arkadaşı Selma Çilek'e bırakıyor...

Röportaj: Aybala ÇALIŞKAN



Selma Çilek'i biraz tanıyabilir miyiz?




1986 Bursa doğumluyum, önce kendi aile şirketimiz de çalışmayı düşündüğüm için Bilkent Üniverstesi'nde İşletme okudum fakat moda üzerine eğitim almaya karar verdim ve her yaz Milano'da Instituto Marangoni'de yaz okullarina gidip moda uzerine çesitli eğitimler aldım ve mezun olur olmaz yine Milano'da bulunan Instituto Marangoni'de moda tasarımı masterı'na kabul edildim ve orada bir yılı aşkın moda tasarımı eğitimi aldım. İstanbul'a döner dönmez çalışmalara başlayıp kendi adımı verdiğim SELMACILEK markasını kurdum. Henuz bir yıllık olan markam şu an Türkiye'de 8 sehirde ve yurtdışında yedi ülkede satışta.

Koleksiyonlarınızda en dikkat ettiğiniz özellikler neler?



Koleksiyonumda en önemli şey; bir kadının saatler harcamadan çok şık bir görünüme kavuşmasına olanak sağlaması. Koleksiyonumun bütünü deri ceketler, deri pantolonlar, kürk kaşmir karışımı kabanlar, parkalar, ipek elbiseler ve gömleklerden oluşuyor. Tabii ki kış koleksiyonu olduğu için daha çok deri ve kürk kullandım ama amacım müşterilerimin günlük hayatta da şık ve iddialı görünebilmelerini sağlamak. Bu yüzden hemen hemen her ceketime bir kürk ya da deri ekledim.



Evelize Kosif, tasarımlarınızı giyerek objektif karşısına geçti. Bu fikir nereden aklınıza geldi?

Evelize Kosif, mağazama her geldiğinde mutlaka her şeyi dener ve birkac bir şey almadan çıkmaz. Çok düzgün bir fiziğe sahip olduğu için de her giydiğini çok güzel taşır. Bu yüzden koleksiyonlarımı ondan daha iyi taşıyacak biri olmadığını düşündüğüm için rica ettim ve o da sağolsun beni kırmadi ve ortaya çok güzel kareler çıktı.

Evelize Kosif'le nasıl tanıştınız?

Evelize yıllardır tanıdığım ve çok sevdiğim yakın bir arkadaşım... Ortak arkadaşlarımız sayesinde tanıştık.




İstanbul sosyetesinden kimleri şık olarak görüyorsunuz?

İstanbul cemiyet hayatında gercekten cok şık giyinen ve stil sahibi kadınlar var. Öncelikle Derin Mermerci benim favorim ama onun dışında müşterim olan Aylin Tahincioglu'nun tarzını cok beğeniyorum.

Beğendiğiniz moda tasarımcıları kimler?

Dünya çapında en çok beğendiğim moda tasarımcıları Alexander Wang ve Helmut Lang. Henüz çok genc olmalarına rağmen dünya çapında isimlerini duyurabilmişler. Hem tarz hem de kariyer planı olarak kendime örnek alıyorum.

Selma Hanım, tasarımlarınızla yurt dışına açılmayı düşünüyor musunuz?

Markamı kurduğum ilk günden beri bu yönde çalışmalar yapmaya başladım. Son iki sezondur Paris Moda Haftası'nda koleksiyonlarımı sergiliyorum. Geçtigimiz ekim ayında yine Paris'te düzenlenen Tranoi fuarına katıldım. Önümüzdeki şubatta yine katılacağım ve tüm bu çalışmalarımın karşılığında markamı açalı daha yeni 1 yıl olmasına rağmen tasarımlarım Japonya, Paris, Bakü, Riyath, Dubai, Kahire ve Kıbrıs'ta satılıyor.

Bilindiği üzere işadamı Mustafa Çilek'in kızısınız. Kendi markanız olan Çilek Mobilya ile ilgili ilerde tasarım anlamında bir projeniz olur mu?




Şimdilik böyle bir fikrim yok, öncelikle kendi markama ve kıyafet üzerine tasarımlarıma yoğunlaşmak istiyorum. Belki ilerleyen tarihlerde Çilek Mobilya’dan teklif gelirse birlikte bir projede buluşuruz. Tabii bu işin şakası... Şimdi ben çocukluk hayalimi gerçekleştirmek istiyorum. Hedeflerimi bu yönde koydum. Bu hayalimi gerçekleştirmemde en büyük destekçim olan babam da aile şirketi yerine kendi ayaklarımın üzerinde durmamın ve hayallerimin peşinde koşmamın daha doğru olduğunu söyledi. O koştu ve başardı.Şimdi sıra bende.





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR