Bayram gelmiş hoş gelmiş...

Sanıyorum yaşlanıyorum çünkü son zamanlarda "Ben eski bayramları istiyorum" demeye başladım. Bu lafı hep büyüklerimizden duyardım ama ben de tekrarlar oldum.

Ve şimdi ki, nesile üzülüyorum. Çünkü onlar bizim gibi mendilin içinde harçlık almıyorlar, çünkü sabahın köründe kalkıp baş ucuna konulmuş yeni bayramlıklarını giymiyorlar. Çünkü onlar kapı kapı dolaşıp şeker toplamıyorlar. Çünkü onlar beş taş oynamayı bilmiyorlar, çünkü onlar seksek oynamayı, ip atlamayı hiç bilmiyorlar.

Evet birçok çocuk bunlardan bir haber.

Bilen biliyor ayrı...

Oynayan hala oynuyor o da ayrı.

Geçen Tophane'de sokak arasında gördüm.

3-5 çocuk ip atlıyordu.

Bıraktım elimdeki her şeyi onlarla ip atladım. Çocukluğum geldi aklıma.

Ama artık bu görüntüler çok az.

Çocuklar I pad kullanıyor, iphone ile bağlantıya geçiyor. Blackberry'nin dibine vuruyor. Öyle ki, tüm bilgisayar oyunlarını su gibi ezbere biliyorlar.

Daha hiçbirinin elinde bir boya kalemi, bir kağıt görmedim. Tamam okullarda yapıyorlar ama çantalarında bir kaleme bile rastlamak mümkün değil.

Bakınız genellemiyorum sakın yanlış anlamayın ama hızla durum bu hal alıyor.

Bence çocuğun çantasında ıpad olsun ama boya kalemi de olsun.

Tamam çağ ilerliyor, teknoloji hızla gelişiyor zaten hiçbir çocuğun seksek oynamasını, ip atlamasını beklemiyoruz ama en azından resim yapmasını engellememek lazım.

Çünkü resim demek hayal demek, renk demek güzel düşünceler demek. Eğer güzel düşünceler ile hayal kuramayan bir çocuk gelişemez ki.

Ah ah benim ne hayallerim vardı. Bir ara o hayalleri unutur gibi oldum. Kuramıyordum ama yine geldi hayallerim bana. Yine kavuştuk hayallerimle.

Hayal kuruyorum günlerdir. Gözlerimi kapatıyorum ve eski hayallerimi yaşıyorum. Siz siz olun hayalerinizi bırakmayın. Çünkü hayal kuramamak çok çok kötü. Nefes alamamak gibi bir şey.

Ben de uzun bir süredir nefes alamıyormuşum.

Neyse durum budur. Şimdi birçok kişi tatilde biliyorum. Çünkü gerçekten bayram demek tatil demek. Tatile giden herkese de fazlasıyla hak veriyorum. Çünkü gerçekten artık çok çok zor şehirlerde ve şartlarda yaşıyoruz.

O yüzden herkese iyi tatiller. Bayram sonrasında bomba haberlerle gündemi alt üst eden magazin haberleri ile görüşmek üzere.

Kendinize iyi bakın. İyi dinledin. Bol bol stres atın.





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR