Van'da meydana gelen deprem faciası tüm ulusumuzu derinden yaraladı. 7.2 şiddetindeki felaket haberi duyulur duyulmaz, güzel ülkemizin yardımsever halkını hemen harekete geçirdi.




Başta devlet olmak üzere, sivil toplum örgütleri, arama kutarma ekipleri, iş dünyası, belediyeler, bireyler, analar, babalar ve en önemlisi depremin vurduğu halkın acısını yüreğinde hisseden duyarlı insanlar, herkes seferber oldu.




Yaptığımiz iş gereği iş ve cemiyet dünyasının önde gelen temsilcilerini, sanat etkinliklerinde, davetlerde, açılışlarda ve renkli organizasyonlarda takip ediyor ayrıntıları sizlerle paylaşıyoruz. Ancak bu kez öyle değil! Yaşanan doğal afet karşısında hemen harekete geçen sosyetinin ünlü temsilcileri, Van’daki depremzedeler için kampanyalar düzenlediler belki de birçok insana örnek olabilecek bir davranış içerisinde hareket ederek yardım kampanyalarında ön plana çıktılar…




Her ne kadar basına yansımasa da başarılı iş adamı Osman Çarmıklı Van'a bir tır dolusu, kuru gıda, battaniye, soba ve kışlık kıyafet göndermiş, eline sağlık..




Koç Topluluğu Şirketleri, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un önderliğinde bir koordinasyon kurulu oluşturarak deprem bölgesine yardım gönderdi. Öncelikli acil ihtiyaç olarak belirlenen, jeneratör, ısıtıcı ve temel gıda ürünlerinin temini için Aygaz, Arçelik, Koçtaş ve Tat Konserve şirketleriyle faaliyet başlattığı, Aygaz'ın bölgeye açık hava ısıtıcıları, katalitik soba ve LPG tüpleri sevk etti. Tat Konserve şirketinin de çeşitli gıda maddesinden oluşan 74 bin 500 tonluk yardım malzemesini deprem bölgesine yardım gönderdiği, Arçelik şirketi tarafından oluşturulan ve içinde acil ihtiyaç maddelerinin bulunduğu 4 tır ise bölgeye ulaştı. Teşekkürler…




İzzet Antebi'nin eşi Didem Antebi sahibi olduğu www.keyfimoda.com adlı internet sitesinden 300 triko kazak deprem bölgesine bağışladı. Size de bu yakışır..




Ceylan Çapa, Şişli Belediyesi'nde gönüllü olarak çalıştı. Depremzedelere gönderilecek kolileri organize ederek, çalışmalarda bulundu. Gurur duyduk…




Ünlü gece kulübü Etiler Şamdan, müşterileri arasında yardım kampanyası düzenledi. Kulübün genç işletmesi Melda Tuna ve medyatik güzel Selin İmer'in öncülüğünde 939 adet yiyecek kolisi, 702 adet çocuk bezi ve maması 145 adet içecek, 95 adet hijyenik malzeme, battaniye ve yorgan, 10 ısıtıcı toplandı ve bölgeye ulaştırıldı. Elinize sağlık…




Candan Kıramer, kişisel blogunda depremzedelerin acil ihtiyaçlarını yardım etmek isteyen insanlara duyurarak, grupların organize olmasını sağladı.




Mikader Kurucu üyelerinden Arzu Sabancı HT KULÜP’e yaptığı açıklamada, Van’da yaptırdıkları 4 tane öğrenci evlerinin depremde zarar görmemesinden dolayı mutlu olduklarını ancak enkaz kaldırma çalışmaları bittikten sonra ihtiyaca göre MİKADER olarak öğrenci yurdu, okul gibi yeni bina çalışmalarını yapabileceklerini belirtti.




Sosyetenin önde gelen isimlerinden Feryal Gülman, deprem felaketinin hemen ertesi günü soluğu merkette almış. Bebek maması, bebek bezi, su, battaniye vb... Ne gerekiyorsa bir koliye doldurup acil yardım merkezine teslim etmiş.




Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sargül’ün düzenlediği yardım kampanyası Şişli ve Nişantaşı esnafını bir araya getirdi. Mustafa Bey, Şişli Belediyesi olarak yaptıkları yardım kampanyasının yanı sıra, işletmelerin yarım günlük gelirlerini deprem bölgesine gitmesini sağladılar.




Yukarıda adı geçen insanların dışında iş ve cemiyet hayatının birçok temsilcisi elinden gelen yardımı depremzede vatandaşlarımız için yaptı... Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler... Bizi biz yapan bü ülkede acısıyla, tatlısıyla, en kötü ve en iyi günlerde bir arada kardeşçe yaşamamızı sağlayan olgu budur. Herkesin acısı, acımız... Mutluluğu ise TÜRKİYE CUMHURİYETİ'DİR.

İyi haftalar...

rbalcioglu@bloomberght.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR