Eğlence dünyasında ‘ilklerin’ insanı olarak bilinen Şamdan gece kulübünün kurucusu Ahmet Çapa’yı son yolculuğuna uğurladık.




Muhabirliğe ilk başladığım yıllarda tanışmıştım Ahmet Ağabey'le, Park Şamdan’da sıcak ve babacan tavırlarıyla karşılardı bizi. ''Çocuklar gelin oturun çok ünlü var hepsini çektireceğim size'' derdi.




İstanbul’un en ünlü gece kulübünün kurucusuydu. Park Şamdan ve Etiler Şamdan’ı eğlence sektörüne kazandırmış ve marka haline getirmişti. Siyasetçiler, iş dünyasının temsilcileri ve sosyetenin ünlü isimleri onlarca yıl müdavimi oldular. Şamdan’ın Ahmet Ağabeyi, eğlencenin imparatoruydu. Kardeşleri Celal Çapa ve İzzet Çapa’da onun yolunu takip etmiş eğlence sektöründe iş hayatlarına atılmışlardı. Ahmet Çapa 67 yaşındaydı yakalandığı amansız hastalığı yenemedi, dostları, ailesi ve hayat arkadaşları onu son yolculuğuna uğurladılar. Teşvikiye Camii'ndeki törende kimi ararsanız vardı. Herkesin üzerinde emeği vardı, kimisine hizmet etmiş, kimisini ağırlamış, kimisine yol göstermiş babacan tavırlarıyla herkesin Ahmet Ağabeyi olmuştu.




1995 yılının yılbaşı gecesi Park Şamdan’da düzenlenen yeni yıl davetini görüntülemek ve sosyetenin ünlü isimleriyle yeni yıla girmenin heyecanını yaşamak için mekandaydık. Muhabbet edip, arkadaşlarla fotoğraflar çekip o anları ölümsüzleştiriyorduk. O zaman evli olduğu Sermin Abla, (Sermin Çapa) ''Ahmet, çocuklarda bizimle yeni yıla girsin, hemen gitmesinler'' deyince, ''Benim asıl müşterilerim onlar'' diyerek biz gazetecilere her zamanki gibi sahip çıkmış ve kucak açmıştı.




Ahmet Ağabeyi son yolculuğunda sevenleri yalnız bırakmadı. Başta oğlu Alp Çapa, eşi Nükhet Alben, kardeşleri İzzet ve Celal Çapa, gelini Şebnem Çapa ve yeğenleri Emre - Ceylan Çapa kardeşler taziyeleri kabul ettiler. İş, cemiyet, medya ve siyaset dünyasının yanı sıra eğlence sektörünün birçok temsilcisi Ahmet Ağabeyi son yolculuğuna uğurladık.




Türkiye’nin belkide en önemli söz yazarlarından Fikret Şenes’in en büyük oğluydu. Çaktırmazdı ama sanat dünyasının içinde de söz sahibiydi. Annesinin o ununutmaz şarkı sözlerini seslendiren ünlü sanatçılarla arasında su sızmazdı. Ama o öyle sanatçılarla poz vererek gazete sayfalarında boy göstermeyi pek sevmezdi. Ancak onun seveni çoktu, son yolculuğuna da sevenlerinin dualarıyla uğurlandı.




Güle güle Ahmet Ağabey… Güle güle, 'Eğlencenin İmparatoru'…




İyi haftalar…





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR