Baharın gelişiyle birlikte İstanbul geçtiğimiz hafta en hareketli günlerini yaşadı. Birbiri ardına gerçekleştirilen davetler iş, siyaset ve cemiyet dünyasını bir araya getirdi.




İtalya’nın 150. kuruluş yılı daveti, Rafi Portakal’ın gerçekleştirdiği müzayede, Caroline Koç’un 'Selamlique Istanbul' daveti, Ayaydın ailesinin ev sahipliğini yaptığı 'Twist' markasının lansmanı, F1 Partileri, moda organizasyonları ve diğerleri geçtiğimiz hafta İstanbul sosyetesini oradan oraya koşturdu. Biz bile oldukça yeterli ekibimiz olmasına rağmen takip etmekte zorlandık.




Ancak geçtiğimiz haftanın dev organizasyonunu daha doğrusu organizasyonlarını, ülkemizde yaptığı dev yatırımlarıyla ön plana çıkan başarılı işadamı Mübariz Mansimov gerçekleştirdi.




Mübariz Mansimov, El Kaide tarafından bombalandıktan sonra yıllarca ‘atıl’ bir durumda bekleyen eski HSBC binasını ‘Edition’ adı ile muhteşem bir otele dönüştürdü. Açılışını Kültür ve Turizm Bakanı'mız Ertuğurul Günay başta olmak üzere, iş dünyasının önemli temsilcilerinin katılımıyla yaptı. Mübariz Bey'in heyecanı kurdele keserken yüzünden anlaşılıyordu. Açılış davetine 500 seçkin davetli katılmıştı. Muhteşem bir organizasyonla İstanbul’a dev bir turizm eseri kazandırdı. Mübariz Mansimov’un bu özel gecede en büyük destekçisi eşi Tamara Masimova'ydı.




İlk gün gerçekleştirilen protokol açılışının gecesinde Sezen Aksu sahneye çıkarak davetlilere müzik ziyafeti sundu.




Edition Otel’in ikinci gün gerçekleştirilen ve parti havasında yapılan açılışı ise bir gün önceki daveti gölgede bıraktı. Dünyaca ünlü yıldızların davet edildiği organizasyonun ev sahipliğini, Tamara Masimova tek başına yaptı. Truva filminin başrol oyuncusu Diana Kruger ve sevgilisi Joshua Jackson gecenin onur konuklarıydılar. İstanbul sosyetesinin ünlü hanımları, beyleri, genç çiftler kimi ararsanız davetteki yerini almıştı. Müthiş bir organizasyon, dört dörtlük misafirperverlik ve ikram gerçekleştirildi.




Mübariz Mansimov daha öncede 'Edition Hotel' içerisinde yer alan 'Cipriani' ve 'Billionaire Club’ı hizmete açmıştı.




Geçtiğimiz haftaya Mansimov’un dev yatırımlarla gerçekleştirdiği dev açılışları damgasını vurdu. Böyle organizasyonlara pek sık rastlamıyoruz; keşke Mansimov gibi pek çok işadamımız olsa ve ülkemizde yaptıkları yatırımları ile her gün bizlerin karşısına çıksalar. Bizde büyük bir keyifle ayrıntıları okuyucularımıza aktarsak. Edition Hotel ve işletmeleri İstanbul’a hayırlı olsun.




ARZU SABANCI’NIN ARTVİN HALAYI




Cemiyet hayatının ünlü hanımlarından Arzu Sabancı, sosyal sorumluluk projelerine verdiği desteklerle sürekli ön plandadır. Yardımseverliği ve aktivist kişiliği ile oradan oraya koşturur elinden ne gelirse yapar. Arzu Hanım geçtiğimiz hafta eşi Ömer Bey ve MİKADER Derneği Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte benimde memleketim olan Artvin’deydiler.




Minik Kalplerle El Ele Derneği'nin (MİKADER) girişimleri ve Arzu Sabancı'nın katkılarıyla 'Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgene Kurumu', 'Artvin Erkek ve Sabancı Kız Yetiştirme Yurdu' ile 'Murgul Çocuk Yuvası' nın açılışını gerçekleştirdiler. Bir Artvinli olarak gurur duydum ve hemşehrilerim adına katkısı bulunan herkese teşekkür etmek istedim.




Teşekkürler Mübariz Mansimov, teşekkürler Arzu Sabancı ve MİKADER...




İyi haftalar...

rbalcioglu@bloomberght.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR