Genellikle ocak ayının ilk iki haftası gece hayatı için kurak geçer. Mekânlar boş olur. Ama bu sene böyle olmadı. Geçen cuma-cumartesi için de “Hiç yılbaşından çıkmış gibi değil” diye yazmıştım. Bu hafta da aynen öyle oldu. Mekânlar kalabalık ama mekânların önü daha kalabalıktı. Peki bu hafta neler mi oldu? Gözlemlediğim kadarıyla İstanbul geceleri...




- Nişantaşı’nda perşembe gününden cuma gece yarılarına kadar su olmaması birçok mekânı zor durumda bıraktı. Öyle ki, mekânların önünde akşam saatlerinde su tankerleri vardı.




- Yılbaşı haftasını yoğun geçiren Nişantaşı bu hafta boştu. Su kesintisinin de etkisi olabilir.




- Etiler kalabalıktı. Özellikle o çevrede, son günlerde en popüler mekânların başında Etiler Limonata geliyor. Ve tam karşısında da Nusret olduğu için o bölgede trafik yoğundu.




- Bu cuma bir de biz “Eğlenmezsek olmaz” dedik ve Hitt Pera’da değişik bir partiye ev sahipliği yaptık. Gizem Hatipoğlu DJ kabinindeydi, ben barda “Siz Uyurken” kokteylleri yaptım, Hakan Hatipoğlu da perküsyon şov sergiledi. Galiba bizim oynamaya ve dans etmeye ihtiyacımız varmış. Konuşlandığımız yerde dans ettikçe mekânda da herkes dans etti. O yüzden de eğlenceye bizim enerjimizle mekânda bulunan herkes ortak oldu. Ortaya da harika bir gece çıktı.




- Cuma akşamı Hisar Nezih Kebap’ın üstünde Fuga isimli bir mekân açıldı. Çağatay Ulusoy’dan Helin Avşar’a kadar birçok kişi açılışa katıldı. İşte ben de cuma gidemediğim mekâna cumartesi gittim, gezdim. Tabii öncesinde Can Yurtsevdi ile Nezih Kebap‘ta yuvalama çorbası içtik. Oraya gidip yuvalama içmeden olmaz. Süper yapıyorlar. Ve şunu hemen belirtmem gerekirse bu sene Fuga en dikkat çeken yerlerden birisi olur. Çünkü Can, Fuga‘da pazar geceleri Alaçatı’daki Paparazzi gibi konserler düzenleyecek. Mekân güzel, ferah ve manzarası süper. Üstelik yazın üstü de açılıyor. Bana Beyrut’un meşhur White adlı kulübünü hatırlattı. Yazın da popüler olacak bir yer anlayacağınız.




- Ve cumartesi Öztanık Ailesi‘nin üçüncü kuşak ismi Cenk Öztanık’ın Zincirlikuyu’daki Avantgarde Hotel’de özel bir doğum günü partisi vardı. Abisi İsmet Öztanık ve anne Mesude Öztanık’ın organize ettiği parti bence çok güzeldi. Ve en dikkatimi çeken de hani sürekli bahsettiğimiz şu yeni nesil çapkınlar var ya. İşte hepsi oradaydı. Hepsi tanınmış bilinen ailelerin çocukları. Bu arada salona kurulan sahnede son günlerin en popüler isimlerinden Serkan Kaya çıktı. Ve size öyleyeyim adamın bir sihri ve enerjisi var. Sahne ışığı dediğimizden. Ve tabii sesi ve yorumu da güzel. Her şarkıyı harika söylüyor. Bir de repertuvar damar oldu mu tamam. O yüzden de Serkan Kaya uzun yıllar vazgeçilmez olur. Bu arada Cenk Öztanık’a tüm mekânların sponsor olması erekiyor. Arkadaşlarının yaptırdığı pastanın üzerinde Cenk’in sık sık gittiği mekânların adı yazıyordu.


İyi reklam.




- Beyoğlu Lale İşkembecisi, Etiler Saruhan, Ortaköy Kırçiçeği saatler 06.00’yı gösterdiğinde


tıklım tıklım oluyor. İnanın bir gece kulübünde böyle kalabalık göremezsiniz.




ARTIK




- Bu memlekette herkes biraz siyasetçi, gazeteci, şarkıcı, doktor, avukat vb.




- Herkes biraz sosyal medya kabadayısı.




- Herkes biraz diyetisyen, güzellik uzmanı, stil danışmanı.




- Çapkınlık erkeklere özgü bir şey değil, adınlar onu da hızla ele geçirdi.




- Herkes uzun yaşamak istiyor.




Özge’nin gözyaşları




En gin Al tan Düz ya tan ile Özge Özpirinç’nin evleneceklerini bekliyorduk. Ama ani bir kararla ayrıldılar. Daha üzerinden uzun uzun aylar geçme den Engin Altan Düzyatan’ı Neslişah Alkoçlar’la birlikte diye duyduk. İşte bu duyum Özge Özpirinç ci’nin de kulağına gidince sette ağlamış. Sonuçta çok uzun yıllar birlikte olduğu ve üç ay önce ayrıldığı sevgilisinin başka bir kadınla olduğunu duymak yüreğini acıtmış olabilir. Yani bu tam bir kadın refleksi. Ama öte yandan söylemek istediğim şu. İlişki bitiminde her zaman erkek daha çabuk hareket eder. Yani bir kadınla ya birlikte yaşama ya başlar yada hemen evlenir. Etrafıma bakıyorum da. En çok kadınlar tek başına yaşıyor. Ama sevgilisinden yada karısından ayrılmış erkeğin evinde muhakkak başka bir kadın var. Eski aşkını unutsun, unutmasın. Başka bir kadına daha çabuk kollarını açıyor. Ama kadınlar tabi iki, hayatla rına başka birini alıyor, katıyor ama öyle hemen el ele sokağa çıkmıyor. Daha temkinliler. Ve kadın eğer uzun süren bir ilişkiden çıkmışsa kesinlikle hemen başka bir erkekle aynı evde yaşamaya başlamıyor. Yani demem odur ki, Engin Altan Düzyatan’ın hemen bir ilişkiye başlaması beni bir kadın olarak şaşırtmadı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR