İzzet Çapa yine yaptı yapacağını. Kolları sıvadı ve Al Jamal'i Beyrouth Cafe yaptı. Geçen cuma kapılarını açtı. Şampanyalı nargileden tutun da, patlıcanlı keçi peynirli alt üst muhabbetlere kadar her şey var.




Evet evet yanlış okumadınız.




Bizim Serdar Turgut ile Habertürk ekranlarında her cumartesi sunduğumuz program İzzet Çapa'nın yeni mekanı Beyrouth'un mönüsünde yer aldı.




17 TL efendim. Eğer "Alt üst muhabbetler'i izliyorum'' derseniz yüzde 25'de indirim yapacaklar. İzzet Çapa'nın sağ kolu Sarp Yaman öyle dedi. Haberiniz olsun.




Bu mekan da bu senenin en'leri arasında yerini alacak.




Bir kere Beyrut'un lezzeti süperdir.




Ve her zaman en usta kişilerle çalışan İzzet Çapa da uzun süredir bu mekanın üzerinde çalışıyordu. Yine Akaretler'in en gözde en vazgeçilmez yeri olacak. Net...




Ve Akaretler de başka bir mekan Kaf:f ve Mehmet Davran.




Son günlerin en gözde en çok konuşulan ismi hiç kuşkusuz Mehmet Davran. Hele ki, "Tutmaz, iş yapmaz, kim gider oraya, boşuna yatırım" denen bir dükkanı aldı ve İstanbul'un en gözde mekanı yaptı.




Akaretler'deki Kaf:f'dan bahsediyorum.




Ben Mehmet Davran'ı Cenk Eren ile çalıştığı Piyasa'daki döneminden tanıyorum.




Herkesi masanın üzerine çıkartıyordu. En ünlüsünden, en ünsüzüne kadar.




Yerinde duramayan, dans eden, ettiren, eğlenen ve eğlendiren biriydi.




Ve en önemlisi işinin zorluğunu göz önünde bulundurursak, "Onu içeriye almalıyım bu bilmem kimin bilmem kimi" demeyen nadir işletmecilerden.




Galiba onu farklı kılan da bu yönü oluyor.




Ve tabii ki vazgeçilmez olduğu alan da bu.




Neden farklı diyorum çünkü, hep ilgi alaka, loca ya da mekanın en güzel yerini isteyen şöhretli insanlara bile, "Kusura bakmayın yer yok" diyebiliyor.




Ve hiç kimse ona alınmıyor. ''Mekanın en iyi yerinden oturmazsam gelmem" demeden "Neresi boşsa oraya geleyim" diyor. Bir bir işletmecinin en zorlandığı andır.




Ama Mehmet, tatlı diliyle bunu çok güzel hallediyor.




Sosyetenin en en isimlerine bile dükkanın hiç olmayacak yerlerinde ağarlıyor. Ama hiç kimsenin bu durum umurunda değil. Çünkü Mehmet Davran'ın olduğu mekana insanlar eğlenmeye gidiyor.




Peki Mehmet Davran kim?




Birçok usta isim ile çalışmış şimdiye kadar. Chocolate'nin ortaklarından Raşit Karukuş, İzzet Çapa gibi usta isimlerle çalışmış. Şimdi de Kaf:f'ın sahibi Murat Patavi ile çalışıyor.



Ve gece hayatına adım atan herkes de Kaf:f'da eğlenmek için yanıp tutuşuyor.




Mehmet de gelen her konuğunu Türkçe şarkılar ile 02:00'ye kadar çoşturuyor.







İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR